Το οικοτροφείο αριστούχων γυμνασιόπαιδων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το οικοτροφείο αριστούχων γυμνασιόπαιδων της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης

36 χρόνια προσφοράς (1961-1997)

Γεώργιος Μ. Χουτζαίος

21.20€ -10% 19.08€

[...] Σήμερα, ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου-λευκώματος, έρχεται να ξαναζωντανέψει το ιστορικό και τις δραστηριότητες του οικοτροφείου και να ξαναφέρει στη μνήμη των οικοτρόφων τις αξέχαστες στιγμές, τις οποίες έζησαν μέσα στο ίδρυμα και να ξαναζωντανέψει τις φιλίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν μεταξύ των οικοτρόφων. Ακόμα η παρούσα έκδοση φέρνει στο φως και στοιχεία των δραστηριοτήτων του οικοτροφείου, οι οποίες αποτελούν μια άγνωστη συνεισφορά στην ιστορία της πόλης της Μυτιλήνης.
Θα θέλαμε όλοι εμείς οι οικότροφοι, να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδίας τον ιδρυτή του οικοτροφείου μακαριστό σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο Κλεομβρότου και τους τρεις διευθυντές του οικοτροφείου, γι όλα όσα έκαναν για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των οικοτρόφων και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση χριστιανικού και ηθικού χαρακτήρα των οικοτρόφων: τον τότε πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και σήμερα μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημο Αναγνώστου, τον αρχιμανδρίτη και σήμερα μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο Φραντζή και τον αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Καραμούζη, καθώς και όλους του επιμελητές του ιδρύματος. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Γεώργιος Μ. Χουτζαίος

Γεώργιος Μ. Χουτζαίος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αγιάσο Λέσβου το 1944. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Β΄ Λύκειο Αρρένων Μυτιλήνης, διαμένοντας στο Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Αριστούχων Απόρων Μαθητών της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ως υπότροφος του κληροδοτήματος Γρηγορίου Χατζηπανάγου - Σκορδά. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως υπότροφος του κληροδοτήματος Γεωργίου Βοστάνη. Μετεκπαιδεύτηκε στην πυρηνική φυσική στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος". Υπηρέτησε καθηγητής φυσικής στο Β΄ Λύκειο και Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης, στο λύκειο Αγιάσου, στο Α΄ Λύκειο Θηλέων Μυτιλήνης, στο Α΄ Λύκειο Αρρένων Μυτιλήνης και στο Λύκειο Αρρένων Χαλανδρίου (1967-1980). Υπηρέτησε ακόμα ως καθηγητής στην Τεχνική Σχολή Μυτιλήνης "Βερναδάκης", στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΛΔΕ), στη Σχολή Ξεναγών Βορείου Αιγαίου και στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης (ΠΕΚ). Από το 1980 μέχρι το 1991 υπηρέτησε ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και είναι ο τελευταίος Διευθύνων Υποδιευθυντής αυτής, λόγω της οριστικής κατάργησής της. Υπηρέτησε ακόμα και για δύο έτη ως μέλος του ΕΔΤΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σήμερα είναι συνταξιούχος Ειδικός Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών και ασχολείται με την επιστημονική έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς του. Έχει κάνει πολλά επιστημονικά δημοσιεύματα τόσο στο λεσβιακό τύπο όσο και σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για τη μελέτη του "Το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου" (1977) και έχει λάβει έπαινο του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών (1971), καθώς και έπαινο του Αρχηγείου Αεροπορίας (1973). Είναι μέλος πολλών σωματίων της Λέσβου και των Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε ως σμηνίας στην Ελληνική Αεροπορία. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Μυτιλήνη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
522
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.242 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση