Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε

CaptainBook.gr: Το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο!

Είμαστε αυτοί που με το που παραλάβουν την παραγγελία σου, με όποιον τρόπο κι αν την κάνεις -πολλές φορές διαβάζουμε και τη σκέψη- θα τρέξουν να βρουν το βιβλίο σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κυριολεκτικά θα τρέξουν: Περισυλλέγουμε τα βιβλία των παραγγελιών μας με τα πόδια ή με ποδήλατο για τις μεγαλύτερες αποστάσεις.

 

Είμαστε αυτοί που θα τιμολογήσουν τα βιβλία σου με πολύ καλές εκπτώσεις, αρκεί το βιβλίο να μην εμπίπτει στον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου.

 

Είμαστε αυτοί που θα συσκευάσουν την παραγγελία σου, και αν μας πετύχεις σε καλή διάθεση, μπορεί κατά λάθος μέσα στη συσκευασία να μας παραπέσει κάποιο «ραβασάκι» με ένα λογοπαίγνιο σχετικό με το όνομά σου ή με τα βιβλία της παραγγελίας σου. Ή κάποιο δώρο. Σελιδοδείκτες, σίγουρα!


Είμαστε αυτοί, που από φόβο μην πάθει τίποτα το βιβλίο σου, όταν το παραλάβεις θα είναι σαν να ανοίγεις μπάμπουσκα από τα πολλά περιτυλίγματα.

 

Είμαστε αυτοί που δύο χρόνια μετά θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σου πουν: «-Θυμάαααασαι εκείιινο το βιβλίο που έψαχνες και ήταν εξαντλημένο; Ε, μόλις ξανακυκλοφόρησε!». Κι ας μην το ψάχνεις πια.

 

Είμαστε αυτοί που στις έντεκα το βράδυ μπορεί να απαντήσουν στο τηλέφωνο και να σου πουν ότι ναι, και βέβαια μπορείς να δώσεις την παραγγελία σου. Και κάποια άλλη στιγμή μπορεί να σου στείλουν μία πρόσκληση για ένα ξέφρενο πάρτι με αφορμή κάποιο βιβλίο ή και κάτι τελείως άσχετο.

 

Είμαστε αυτοί που θα σου προτείνουν κι άλλα σχετικά βιβλία, αν ενδιαφέρεσαι, ή που θα καθίσουν να τα γράψουν, αν αυτά που θες δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Όχι, εντάξει. Αυτό το τελευταίο θα το κάνουμε όταν θα έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή μας.

 

Είμαστε, όπως θα κατάλαβες από τα παραπάνω, οι άνθρωποί σου όσον αφορά τα βιβλία: παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων, επιστημονικά, πανεπιστημιακά!

 

Δοκίμασέ μας!

Ποιοι Είμαστε

 

Βιβλιοπωλείο Ο Καπετάνιος, στην Απείρανθο της Νάξου

Το βιβλιοπωλείο ο Καπετάνιος, κόντρα σε κάθε επιχειρηματική λογική, άνοιξε τις (μπουκα)πόρτες του στις 6 Ιουνίου του 2023 σ’ένα ορεινό χωριό της Νάξου, στην ονομαστή Απείρανθο!
Αν ξεκινήσετε από την Παναγία, παίρνοντας όλο ευθεία τον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο του χωριού και φτάσετε μέχρι την Πλάτσα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις μουσικές και θα μας βρείτε!
Το καλοκαίρι θα βρείτε στις βιβλιοθήκες μας πάρα πολλούς Έλληνες συγγραφείς μεταφρασμένους στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά κ.α. αλλά και βιβλία ξένων συγγραφέων που μιλάνε για την Ελλάδα. Εννοείται ότι δεν λείπουν και όλα τα υπόλοιπα λογοτεχνικά είδη στα ελληνικά αλλά και σε όσο δυνατόν περισσότερες γλώσσες χωράνε στα ράφια μας. Τον χειμώνα παραμένουμε ανοιχτά -με μειωμένο ωράριο- έτοιμοι να σας προτείνουμε το κατάλληλο βιβλίο για την εκάστοτε διάθεσή σας, για το δώρο που θέλετε να κάνετε ή να παραγγείλετε τον τίτλο που θέλετε και να σας τον φέρουμε σε 2-3 εργάσιμες.

Εννοείται ότι ένα μέρος της βιβλιοθήκης μας είναι αφιερωμένο στους Απεραθίτες και Ναξιώτες λογοτέχνες και το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται.

Αν ψάχνετε κάτι άλλο, πέρα από βιβλία, φυσικά και θα βρείτε: υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα, σελιδοδείκτες, καρτ ποστάλ, τα περίφημα t-shirts του Rabbit knows και του Little Rocks κι άλλα πολλά, αλλά μην τα μαρτυρήσω όλα! Να έρθετε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, να ενθουσιαστείτε!
 

Λίγα παραπάνω λόγια για μας:

Όπως και το πρώτο CaptainBook.gr, το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, έτσι και ο Καπετάνιος, το φυσικό βιβλιοπωλείο στ' Απεράθου, στήθηκε και λειτούργησε χάρη στην αλυσίδα ανθρώπων που φτιάχνουν οι φίλοι μας. Αυτοί που μας στηρίζουν σε κάθε βήμα που επιλέγουμε να κάνουμε. Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν, είναι πάντα εκεί να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Σ' αυτή την αλυσίδα φίλων δεν είναι μόνο όσοι προσέφεραν πρακτική βοήθεια αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που ήταν κάθε μέρα εκεί να μας παρακολουθούν, να μας ενθαρρύνουν, να μας στέλνουν μηνύματα, τραγούδια, φαγητά, ποτά, λουλούδια και πάνω απ' όλα τη θετική τους ενέργεια, τα χαμόγελά τους και τις ευχές τους. Χωρίς όλα αυτά τα πρόσωπα που έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας, δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα!

Από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινότητα αγκάλιασε τον Καπετάνιο μας και με το παραπάνω. Οι καινούργιοι φίλοι εδώ στην Απείρανθο ερχόντουσαν κι έλεγαν: “ό,τι χρειαστείς να μας πεις να βοηθήσουμε. Είμαστε εδώ”.

Εξάλλου, οι Απεραθίτες είναι γνωστοί σε όλες τις Κυκλάδες -αν όχι σε όλο το Αιγαίο- για την καλλιτεχνική τους φύση, την ποιητική φλέβα και τη στιχουργική τους δεινότητα. Πώς θα μπορούσαν να μην πετάξουν τη σκούφια τους που ένα βιβλιοπωλείο ήρθε στο χωριό τους με πολλή όρεξη, κέφι και με τα ράφια γεμάτα από κάθε λογής βιβλία, έργα τέχνης, καρτ ποστάλ, σημειωματάρια και άλλα πολλά.
 

Βραδιές ΠεριΠοίησης
 

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, κάθε Παρασκευή του Αυγούστου και μέχρι και τον Οκτώβρη ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε τις περίφημες βραδιές Περιποίησης. Ένα ποιητικό open mic, όπου έρχονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 5 μέχρι 95 ετών, κάθονται στις κουρελούδες που έχουμε απλώσει στα σκαλάκια και στο πλακόστρωτο και όποιος από αυτούς θέλει σηκώνεται να απαγγείλει το δικό του αγαπημένο ποίημα ή αφουγκράζεται τις απαγγελίες των άλλων. Πρόκειται για μια εκδήλωση που πολύ θα θέλαμε να διατηρήσουμε και σιγά σιγά με τον χρόνο να λάβει διαστάσεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα.
Βασικό μας μότο; «Εμείς βάζουμε τη ρακή (και το ξινότυρο) κι εσείς την ποίηση!»

 

Αν ο δρόμος σας βγάλει στη Νάξο, ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να μας μιλήσετε για τα αγαπημένα σας βιβλία και να κεράσουμε ρακή και χαμόγελα.

 

 

Καλές πλεύσεις!

 


Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2024