Σύγχρονος καπιταλισμός και παγκοσμιοποίηση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονος καπιταλισμός και παγκοσμιοποίηση

Προς έναν οικονομικό και πολιτικό ολοκληρωτισμό

Σοφία Ν. Αντωνοπούλου

28.02€ -10% 25.22€
Στο βιβλίο αυτό αναλύεται με μεγάλη ενάργεια και διεισδυτικό βάθος ο σύγχρονος παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός, Ο αναγνώστης θα βρει επίσης στον Πρόλογο μια εξαιρετικά διαφωτιστική ανάλυση της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το βιβλίο εκκινεί με την πραγμάτευση της ανέλιξης του καπιταλισμού κατά τη διάρκεια διαφορετικών ιστορικών περιόδων και στη συνέχεια αναλύει τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, τόσο στα κέντρα του (Πρώτος Κόσμος), όσο και στην περιφέρεια του (Δεύτερος και Τρίτος Κόσμος). Αναλύει επίσης τον νεοφιλελευθερισμό ως οικονομική φιλοσοφία και πολιτική έκφραση μιας νέας εποχής στον καπιταλιστικό κόσμο, καθώς και τη χρηματιστική κερδοσκοπία, η οποία έχει πάρει σήμερα πρωτοφανείς διαστάσεις (καπιταλισμός-καζίνο), θέτοντας τη σφραγίδα του ακραίου παρασιτισμού στις δυτικές οικονομίες. Προχωρεί στην ανατομία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (η σχετική ανάλυση διαφωτίζει και την τρέχουσα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση), ενώ πραγματεύεται επίσης τον νέο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας και τον συνακόλουθο ταξικό μετασχηματισμό των δυτικών κοινωνιών. Εξετάζει επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία μικρογραφία της ευρύτερης παγκοσμιοποίησης. Αναλύει, τέλος, τον ρόλο του έθνους-κράτους στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και κλείνει με μια ανάλυση του τέλους του ψυχρού πολέμου και της Νέας Τάξης.

Σοφία Ν. Αντωνοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Ν. Αντωνοπούλου είναι Αν. Καθηγήτρια στο ΕΜΠ και διδάκτωρ (ΡhD) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και αγγλικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα γνώμης στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Στα έργα της περιλαμβάνονται τα βιβλία: "Η πολιτική και οικονομική σκέψη της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Η κριτική στο "Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ" (εκδ. Παπαζήση, 1987), "Ο μεταπολεμικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και το οικιστικό φαινόμενο, 1950-1980" (εκδ. Παπαζήση, 1991) και "Η μαρξιστική θεώρηση της ανάπτυξης και η σύγκλιση της με το αστικό θεωρητικό πρότυπο" (εκδ. Παπαζήση, 1991).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
354
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.667 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΥΦΟΣ…

★ ★ ★ ★ ★

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕ ΥΦΟΣ ΠΡΟΣΙΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 31/03/2013)