Ηπειρωτική φιλοσοφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ηπειρωτική φιλοσοφία

Όλα όλα πρέπει να γνωρίζετε

Simon Critchley

Η ηπειρωτική φιλοσοφία είναι μια επίμαχη έννοια, η οποία αγγίζει την ταυτότητα της φιλοσοφίας και τη σχέση της με θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος και προσωπικής ζωής. Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα "τι είναι ηπειρωτική φιλοσοφία;" με το να αφηγείται μια ιστορία που αρχίζει με τον Καντ 200 χρόνια πριν και να πραγματεύεται σημαντικούς φιλοσόφους, όπως ο Νίτσε, ο Χούσερλ και ο Χάιντεγκερ. Η έκκληση για την τοποθέτηση της φιλοσοφίας στο κέντρο της πολιτισμικής ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο του βιβλίου, αναζωπυρώνοντας έτσι τον αρχαίο ορισμό της φιλοσοφίας ως αγάπης της σοφίας.

Simon Critchley

Simon Critchley (Συγγραφέας)

Ο Simon Critchley είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο New School University, στη Νέα Υόρκη, και directeur de programme στο College International de Philosophie στο Παρίσι. Συνεργάζεται τακτικά με τις εφημερίδες "Guardian", "Independent", "Νew Υork Τimes" και "London Review of Βooks". Μαζί με τον Τομ Μακ Κάρθι είναι μέλος της "Ιnternational Νecronautical Society- ΙΝS" ("Διεθνούς Εταιρείας Νεκροναυτών"), η οποία ασχολείται με τον (φιλοσοφικό) θάνατο, την ελληνική φιλοσοφία και τη σημασία του αυθεντικού και του αναυθεντικού, παρεμβαίνοντας, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο εκδηλώσεων σύγχρονης τέχνης, όπως λ.χ. στην Tate Modern ή στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας 2009 με τίτλο "Ηeaven" .
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Γεράσιμος Κακολύρης

Γεράσιμος Κακολύρης (Μεταφραστής)

Ο Γεράσιμος Κακολύρης είναι επίκουρος καθηγητής σύγχρονης ηπειρωτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια Essex και Warwick της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι συγγραφέας των μονογραφιών "Ο Ζακ Ντεριντά και η αποδομητική ανάγνωση" (Εκκρεμές, 2004) και "Η ηθική της φιλοξενίας. Ο Ζακ Ντερριντά για την απροϋπόθετη και την υπό όρους φιλοξενία" (Πλέθρον, 2017), ενώ έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο "Η πολιτική και ηθική σκέψη του Jacques Derrida" (Πλέθρον, 2015), καθώς και αφιέρωμα του περιοδικού Ένεκεν (τχ. 42, 2016) στη φιλοξενία.

Γεωργία Σακκά (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
169
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.11 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση