Αλέξανδρος - Διόνυσος, το κοινό όραμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλέξανδρος - Διόνυσος, το κοινό όραμα

Λιάνα Σουβαλτζή

Μάνος Δ. Σουβαλτζής

53.25€ -27% 38.87€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789604640485

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2008

 • Εκδότης

  Εκδόσεις Αιγηΐς

Το θέμα του βιβλίου: `Αλέξανδρος - Διόνυσος, το κοινό όραμα`. Η κοινή πορεία του θεού Διόνυσου παλαιότερα και του Αλεξάνδρου μετέπειτα εκφράζει την σταθερότητα της ποιότητας της ουσίας της ελληνικής ψυχής διαχρονικά. Δύναμη ενοποιός της παγκοσμιοποιημένης ανθρωπότητος δεν μπορεί παρά να είναι η ελευθερία μέσω της γνώσεως χωρίς ιδιοτελές συμφέρον. Αυτή την δάδα του ελληνικού πολιτισμού άναψαν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο ο Θεός Διόνυσος πρώτος και ο Αλέξανδρος δεύτερος και ο ένας εκλήθη `Θεός` και ο άλλος `Μέγας` από την ευγνωμονούσα ανθρωπότητα. Από αυτή την δάδα του Ελληνικού Πολιτισμού αναμένει και η σύγχρονη κοινωνία μας την σωτηρία της. Ποιος θα την ανάψει; Ποιος θα είναι ο σύγχρονος λαμπαδηδρόμος του 21ου αιώνος; (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Λιάνα Σουβαλτζή (Συγγραφέας)

Η Λιάνα Σουβαλτζή σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογία. Την χρονική περίοδο 1973-1986 έλαβε μέρος σε ανασκαφές στην Κρήτη ως μέλος αποστολών υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργάστηκε στην Δυτική Κρήτη με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Κρήτης και πρώην Διευθυντή Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννη Τζεδάκη. Έχει υπό εξέλιξιν την διδακτορική της διατριβή με θέμα "Συγκριτική μελέτη των λατρευτικών ειδωλίων που βρέθηκαν στους τάφους της Κρήτης και της Αιγύπτου περιόδου 1700-305 π.Χ.". Το 1986 εξελέγη Γενική Γραμματεύς της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ως Γεν. Γραμματέας με δική της πρωτοβουλία δημιούργησε πολλά νέα προγράμματα και έδωσε νέα πνοή στις σχέσεις της Εταιρείας με την Διοίκηση του Μουσείου. Το 1989 ξεκίνησε την δική της ανασκαφή στην όαση Σίουα της Αιγύπτου και το 1990 λόγω των υποχρεώσεών της στην Αίγυπτο παραιτήθηκε από την θέση της Γεν. Γραμματέως της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, όπως στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο της Αιγύπτου, στην Ελβετία, στην Ισπανία, στο Λονδίνο, στον Καναδά κ.λπ.. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της στα Πρακτικά των Διεθνών Συνεδρίων, όπως και σε πολλά περιοδικά της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η Λιάνα Σουβαλτζή είναι η Διευθύντρια της ενωμένης Ελληνοαιγυπτιακής Αποστολής του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ελ Μαράκι της οάσεως Σίουα στην Αίγυπτο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Δ. Σουβαλτζής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
245
Διαστάσεις:
31x24
Βάρος:
1.672 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Επιστημονικό, σε γλαφυρή γλώσσα, κατανοητό σε…

★ ★ ★ ★ ★

Επιστημονικό, σε γλαφυρή γλώσσα, κατανοητό σε όλους. Περιέχει βιβλιογραφία και ευρετήριο. Δίδει σημαντικές νέες πληροφορίες σε έρευνες που έχουν γίνει σε νέα μέρη.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 03/01/2011)