Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό προσωπικό της
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό προσωπικό της

Διορισμός, επετηρίδα, μετάθεση , απόσπαση, αξιολόγηση, σύλλογος καθηγητών, αποδοχές, δικαιώματα, υποχρεώσεις, άδειες, επιμόρφωση, επαγγελματική εξέλιξη, συνταξιοδότηση

Κωνσταντίνος Σ. Τσούντας

Μαρία Γ. Χρονοπούλου

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στο δεύτερο αναλύεται εκτενώς η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών της. Ειδικότερα: Α. Γίνεται αναφορά στα όργανα διοίκησης της εκπαίδευσης, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε αποκεντρωμένο επίπεδο. (. . .) Η ίδια η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διαρθρώνεται σε δύο κύκλους σπουδών και επιδιώκει συγκεκριμένους γενικούς και επιμέρους στόχους. (. . .) Β. Το υπηρεσιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γενικά διέπεται από τους κανόνες του δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου, με σημαντικές όμως αποκλίσεις: ως προς την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό λειτούργημα, τη σταδιοδρομία , τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των λειτουργών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωνσταντίνος Σ. Τσούντας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Τσούντας γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Rene Descartes - Παρίσι 5 και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Κυριότερα συγγράμματά του είναι: "Σύστημα εποπτείας επί των ο.τ.α.: Ελληνικό παράδειγμα" (εκδ. Σ. Σάκκουλα, 1993), "Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό προσωπικό της" (εκδ. Μεταίχμιο, 1995), με συγγραφέα την Μαρία Χρονοπούλου, "Κωδικοποιημένη συλλογή νομοθεσίας για την κατάσταση του μόνιμου προσωπικού των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης" (εκδ. ΠΟΕΟΤΑ, 1996), με συγγραφέα τον Ανδρέα Μεντζέλο, "Οργάνωση και Λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης" (εκδ. Μεταίχμιο, 1996), με συγγραφέα την Μαρία Χρονοπούλου. "Διακρατική και Υπερεθνική Συνεργασία" (εκδ. Παπαζήση, 2002), με συγγραφείς τους Β. Πανάγο και Κ. Τσούντα. "Εισαγωγή στο ελληνικό σύστημα δικαίου" (εκδ. Παπαζήση 2003). "Παγκοσμιοποίηση, ολοκλήρωση και συνεργασία στη σύγχρονη διεθνή κοινωνία" (εκδ. Εμμανουηλίδης, 2004). Μελέτες και άρθρα του για θέματα δημοσίου δικαίου έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γ. Χρονοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.334 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση