Μεθοδολογία δειγματοληψίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μεθοδολογία δειγματοληψίας

Τεχνικές και εφαρμογές

Χαράλαμπος Χ. Δαμιανού

49.10€ -10% 44.19€

[...] Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να προσφέρει κατάλληλο βοήθημα στους φοιτητές του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που διδάσκονται το μάθημα της "Δειγματοληψίας". Παράλληλα όμως απευθύνεται και σε σπουδαστές άλλων σχολών, σε επιστήμονες και στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και είτε χρησιμοποιούν τεχνικές δειγματοληψίας είτε απλώς ενδιαφέρονται για την κατανόηση των εννοιών και μεθόδων της δειγματοληψίας - δημοσκοπήσεων - και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Για την καλύτερη κατανόηση των διαφόρων μεθόδων που εξετάζονται δίνονται παράλληλα με την αντίστοιχη θεωρία και αρκετά παραδείγματα και εφαρμογές. Για τη μελέτη του παρόντος βιβλίου αρκούν εισαγωγικά μαθήματα θεωρίας πιθανοτήτων και στατιστικής συμπερασματολογίας. [...]

(απόσπαμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Χαράλαμπος Χ. Δαμιανού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
566
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.204 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους αλλά και…

★ ★ ★ ★ ★

Πολύ καλό βιβλίο για αρχάριους αλλά και προχωρημένους. Με πλήθος παραδειγμάτων και έμφαση στο πρακτικό μέρος (που αν μη τι άλλο βοηθούν και στην κατανόνηση της θεωρίας), κάτι που δύσκολα βρίσκεις σε αντίστοιχα βιβλία παρόλο που αφορούν ένα τόσο πρακτικό επιστημονικό κλαδο! Γενικά, είναι ένα ολοκληρωμένο βιβλίο, πολύ καλύτερο από την παλαιότερη έκδοσή του.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 12/02/2010)