Επεξεργασία κειμένου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επεξεργασία κειμένου

Ελληνική έκδοση Word 2000: Θεωρία, παραδείγματα: Θέματα για πρακτική εξάσκηση

Μαρία Γιάγκου

Ελένη Στεργάτου

To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence - ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 3 - "Επεξεργασία Κειμένου" του ECDL, καλύπτοντας τις βασικές λειτουργίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, μορφοποίηση και ολοκλήρωση ενός εγγράφου. Επίσης, περιλαμβάνει και πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως:
-τη δημιουργία πινάκων
-την προσθήκη εικόνων και γραφικών
-την εισαγωγή αντικειμένων (π.χ. λογιστικών φύλλων)
-τη συγχώνευση αλληλογραφίας, κ.λπ.
Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης.
Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της εφαρμογής Microsoft Word 2000. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης της εφαρμογής για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στο περιβάλλον του Word. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης της εφαρμογής για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.

Μαρία Γιάγκου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Γιάγκου αποφοίτησε το 1998 από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 απέκτησε το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γλωσσική Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 εργάζεται στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Στεργάτου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Στεργάτου απέκτησε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών αποφοιτώντας το 1999 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2000 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) με αντικείμενο τις δικτυακές εφαρμογές. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και σε δημόσιο ΙΕΚ. Παράλληλα, έχει σημαντική διδακτική εμπειρία ως εισηγήτρια σε σεμινάρια Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
213
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.485 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση