Ασφάλεια της πληροφορίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ασφάλεια της πληροφορίας

Στους υπολογιστές, στο internet, στην καθημερινή μας ζωή

Ανδρέας Σουρής

Δημήτρης Πατσός

Νικόλαος Γρηγοριάδης

30.57€ -10% 27.51€

Η έννοια της ασφάλειας της πληροφορίας αποτελούσε αντικείμενο μυστικισμού και δέους, μιας και ήταν αντικείμενο γνώσης λίγων. Σήμερα, η ασφάλεια ως έννοια, αλλά και ως εφαρμογή διατηρεί το στοιχείο του δέους, μιας και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά δίνει παράλληλα και την δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να κατανοήσει τις προεκτάσεις που έχει στην καθημερινή του ζωή.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ευρεία, ουσιαστική και αυθεντική προσπάθεια για την καταγραφή, ανάλυση και επεξήγηση των τωρινών τεχνολογιών και τάσεων στην ασφάλεια της πληροφορίας, δημιουργημένο από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου. Είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, που αναζητούν τις έννοιες, τις εφαρμογές, αλλά και το υπόβαθρο της ασφάλειας της πληροφορίας και με στόχο να αποτελέσει ένα βιβλίο αναφοράς, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Η θεματολογία του βιβλίου αποτυπώνει αρχικά την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ηλεκτρονικό έγκλημα, παραθέτοντας ταυτόχρονα και το σχετικό νομικό πλαίσιο. Στην συνέχεια, εξετάζει τις βασικές τεχνικές και μεθόδους της κρυπτογραφίας, ενώ διεισδύει στην ασφάλεια των σύγχρονων επικοινωνιακών δικτύων, συστημάτων και εφαρμογών. Επίσης, διερευνά όλες τις πτυχές ασφάλειας στα μοντέρνα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, ενώ συγχρόνων προτείνει τους απαραίτητους ελέγχους που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Τέλος, διαπραγματεύεται προχωρημένα θέματα και τεχνολογίες ασφάλειας, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο κάλυψης για τις εκάστοτε ανάγκες του.

Ανδρέας Σουρής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Πατσός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Γρηγοριάδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
526
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.86 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

πολύ καλογραμμένο βιβλίο. το χρησιμοποιώ σαν…

★ ★ ★ ★ ★

πολύ καλογραμμένο βιβλίο. το χρησιμοποιώ σαν βιβλίο αναφοράς. πιστεύω πως χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα σε μερικά πράγματα (να προστεθούν δηλαδή και άλλα) μιας και αρχίζει και δείχνει την ηλικία του.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 18/12/2009)