Βασικές αρχές μακροοικονομικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βασικές αρχές μακροοικονομικής

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

26.00€ -26% 19.24€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602098158

 • Κατηγορίες:

  Οικονομικά

 • Έτος κυκλοφορίας

  2006

 • Εκδότης

  Κλειδάριθμος

Ποιες είναι οι πηγές του πληθωρισμού και της ανεργίας; Πώς επιλέγει η κοινωνία ποια προϊόντα θα παράγει; Πώς καθορίζονται οι τιμές των προϊόντων; Πρέπει το κράτος να ασκεί κάποιον έλεγχο; Τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και η Οικονομική είναι η επιστήμη που παρέχει τις έννοιες, τα εργαλεία και τις θεωρίες, για να κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα και να αξιολογούμε τις εναλλακτικές λύσεις.
Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα είναι συνυφασμένα με πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, και είναι δύσκολο να απομονωθούν και να μελετηθούν από μία μόνον οπτική γωνία. Με ποιο τρόπο όμως το καταφέρνουν οι οικονομολόγοι; Πώς επιλέγουν τα ζητήματα που θα μελετήσουν; Πώς αναπτύσσουν και ελέγχουν τις οικονομικές θεωρίες; Πώς μπορούν οι φοιτητές να τις μάθουν και να τις εφαρμόζουν;
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα προβλήματα, τις έννοιες, τις θεωρίες και τις εφαρμογές της Οικονομικής. Εξετάζονται μακροοικονομικά θέματα, που αφορούν την οικονομία όταν αυτή εξετάζεται ως ενιαίο σύνολο. Για να γίνει το βιβλίο φιλικό προς το χρήστη και να αντικατοπτρίζει τις τάσεις της εποχής μας, η μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στους παρακάτω άξονες:
- Οι έννοιες και οι θεωρίες εφαρμόζονται σε ζητήματα του πραγματικού κόσμου.
- Τα παραδείγματα είναι σύγχρονα και αντανακλούν το διαπολιτισμικό μίγμα της παγκόσμιας οικονομίας.
- Πραγματοποιείται ανάλυση των οικονομιών χωρών που τα τελευταία χρόνια τράβηξαν πάνω τους μεγάλο μέρος της προσοχής, όπως η Ιαπωνία και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
- Πραγματοποιείται μια έρευνα στους σύγχρονους τομείς της Οικονομικής της Υγείας και της Βιομηχανικής Πολιτικής.

Ανδρέας Σοκοδήμος (Μεταφραστής)

Ο Ανδρέας Σοκοδήμος είναι οικονομολόγος - μεταφραστής, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Newcastle της Αγγλίας.

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Βάρος:
0.675 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση