Θέματα μακροοικονομικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θέματα μακροοικονομικής

Ερωτήσεις και ασκήσεις με απαντήσεις

Αθηνά Πετράκη - Κώττη

19.08€ -10% 17.17€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603590798

 • Κατηγορίες:

  Οικονομικά

 • Έτος κυκλοφορίας

  2000

 • Εκδότης

  Μπένου Ε.

Σκοπός του εγχειριδίου αυτού είναι να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να κατανοήσουν σε βάθος την επιστήμη της Μακροοικονομικής και να αξιοποιήσουν τις σχετικές γνώσεις τους για να εξηγήσουν ορισμένα πρακτικά θέματα και προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία των συγχρόνων οικονομιών. Το εγχειρίδιο περιέχει επιλογή ερωτήσεων και ασκήσεων από θέματα μου σε εξετάσεις στο μάθημα της Μακροοικονομικής, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και σε άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις έχουν ταξινομηθεί σε θεματικές ενότητες, ώστε το εγχειρίδιο αυτό να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με οποιοδήποτε σύγγραμμα Μακροοικονομικής. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται οι απαντήσεις τους. Αυτό κρίθηκε σκόπιμο για να μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν τις δικές τους απαντήσεις και να διορθώνουν ενδεχόμενα λάθη τους. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι απαραίτητο οι χρήστες του εγχειριδίου να καταβάλλουν προσπάθεια να απαντήσουν οι ίδιοι στις ερωτήσεις και στις ασκήσεις, και να ανατρέχουν στις απαντήσεις μόνο για να ελέγξουν την ορθότητα των δικών τους απαντήσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επισημάνουν τις ελλείψεις τους. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποδώσει η χρησιμοποίηση του. Αξιοποίηση των απαντήσεων πριν επιδιώξει ο χρήστης να διαμορφώσει τις δικές του απαντήσεις θα αποτελέσει σπατάλη πολύτιμου χρόνου και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγεται. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Αθηνά Πετράκη - Κώττη (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Πετράκη - Κώττη έχει λάβει Ph.D. από το Wayne State University το 1970 και M.Sc. από το London School of Economics το 1964. Έχει διδάξει στο Wayne State University, Portland State University, University of Calgary, DePaul University, Northwestern University και Georgetown University. Υπήρξε Senior Research Associate του Urban Institute (Washington, D.C.), και επειρογνώμων σε διάφορες βαθμίδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του OECD, της Διεθνούς Τραπέζης, του Organisation of American States και του Urban Institute. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και διάφορων άλλων επιτροπών και συμβουλίων. Υπήρξε επικεφαλής πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή ερευνητικά δίκτυα και έργα και έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό συγγραμμάτων, μελετών και άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει ασχοληθεί με έρευνα για την απασχόληση και την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, τη θέση της γυναίκας στο management των επιχειρήσεων και γενικώς στην αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, την αστική και περιφερειακή ανάπτυξη κ.λπ.. Έχει διατελέσει κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση