Βιβλίο λογοδοσίας διαχειριστών πολυκατοικίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βιβλίο λογοδοσίας διαχειριστών πολυκατοικίας

Εγχειρίδιο για έντυπη και ηλεκτρονική μορφή

Τερίνα Τσουρού

25.00€ -12% 21.88€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789609811279

 • Κατηγορίες:

  Οικονομικά

 • Έτος κυκλοφορίας

  2018

 • Εκδότης

  Τσούρου Κατερίνα

Η υποχρέωση του εκάστοτε διαχειριστή μιας πολυκατοικίας για παροχή λογοδοσίας στη Γενική Συνέλευση, στο τέλος της θητείας του, προβλέπεται στο άρθρο 303 του Αστικού Κώδικα. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η λογοδοσία είναι ανακοίνωση λογαριασμού που να περιέχει αντιπαράθεση των εσόδων και εξόδων. Αυτό το βιβλίο ΠΕΡΙΕΧΕΙ τις στοιχειώδεις πληροφορίες για τη λογοδοσία των διαχειριστών πολυκατοικίας, τυποποιημένους πίνακες για την ανακοίνωση του λογαριασμού εσόδων και εξόδων που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαχειριστικής περιόδου και οδηγίες για τη συμπλήρωση των πινάκων. ΚΑΘΙΣΤΑ δυνατή τη δημιουργία ενός βιβλίου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που θα περιέχει τυποποιημένους πίνακες λογοδοσίας όλων των διαχειριστών, για απεριόριστες διαχειριστικές περιόδους. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ένα CD με αρχεία .pdf για εκτύπωση και χειρόγραφη συμπλήρωση (έντυπη μορφή βιβλίου) και με αρχεία .xlsx για αντιγραφή και επεξεργασία στον υπολογιστή (ηλεκτρονική μορφή βιβλίου). Στην ηλεκτρονική μορφή, οι προσθέσεις και αφαιρέσεις γίνονται αυτόματα από το πρόγραμμα (EXCEL). Πλεονεκτήματα της τυποποίησης των πινάκων λογοδοσίας - Διευκόλυνση του εκάστοτε διαχειριστή να διεκπεραιώσει την υποχρέωση λογοδοσίας, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένους και πλήρεις πίνακες. - Δυνατότητα σύγκρισης των οικονομικών δεδομένων μεταξύ διαφόρων διαχειριστικών περιόδων. - Σταδιακή εξοικείωση των μελών της Συνέλευσης Ιδιοκτητών με την ανάγνωση και κατανόηση των βασικών οικονομικών στοιχείων της διαχείρισης.

Τερίνα Τσουρού

Τερίνα Τσουρού (Συγγραφέας)

Η Τερίνα Τσουρού σπούδασε Αρχιτεκτονική με ειδικότητα στην Πολεοδομία και τις Περιβαλλοντικές

 μελέτες.

 

Εργάστηκε 35 χρόνια στην Ιταλία, με κύρια δραστηριότητα στο σχεδιασμό-οργάνωση-διαχείριση ιδιωτικών και δημόσιων τεχνικών και περιβαλλοντικών

 έργων.

 

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 3 ξενόγλωσσων  βιβλίων Πολεοδομίας και έχει συγγράψει 12 εξειδικευμένα λεξικά.

  Το Δεκέμβριο του 2012 ανέλαβε τη διαχείριση της πολυκατοικίας στην οποία είναι συνιδιοκτήτρια στο κέντρο της Αθήνας.

 

  Ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας της ως διαχειρίστρια, διαπίστωσε την πληθώρα των λανθασμένων νομικών, οικονομικών και τεχνικών απόψεων που επικρατούν σχεδόν για όλα τα θέματα διαχείρισης και συντήρησης των πολυκατοικιών.

 

  Αυτές οι λανθασμένες απόψεις αποτυπώνονται ξεκάθαρα στην υποβάθμιση των περισσοτέρων πολυκατοικιών στην Ελλάδα και στις παράτυπες/αυθαίρετες συμπεριφορές συνιδιοκτητών και διαχειριστών.

 

  Με πρώτιστο σκοπό να συνεισφέρει στην ανατροπή αυτής της καταστροφικής συγκυρίας, αφιέρωσε περισσότερες από 2.000 ώρες  για να συλλέξει, να μελετήσει και να διατυπώσει σε απλή γλώσσα,  τις στοιχειώδεις νομικές και τεχνικές γνώσεις  που πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι συμμετέχουν στη διοίκηση και διαχείριση πολυκατοικιών: διαχειριστές και συνιδιοκτήτες.

 

  Ταυτόχρονα, σχεδίασε και δοκίμασε στην πράξη για 7 διαδοχικά χρόνια, τις καινοτόμες διαδικασίες αποτελεσματικής διαχείρισης, που αναφέρονται συνοπτικά στους τόμους 1, 5, 6, 7 και 9 και αναλύονται λεπτομερώς σε άλλους τόμους της εκδοτικής σειράς  

 

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ».


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σπειροειδές
Σελίδες:
24
Διαστάσεις:
14,5
Βάρος:
0.144 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση