2007 Comics
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

2007 Comics

12 comics για 12 μήνες

Συλλογικό έργο (Εικονογράφος)


Πέτρος Ζερβός

Πέτρος Ζερβός (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1958) και τελείωσε την Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από το 1978 δημοσίευσε σκίτσα και κόμικς στα έντυπα Θούριο, Βαβέλ, Σχολιαστή, Convoy, Πριν, Νέο Επίπεδο και πιο πρόσφατα στη Φράση. Παράλληλα συμμετείχε σε ανάλογες εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννινα και αλλού. Το διάστημα 1988-90 δούλεψε στο κινούμενο σχέδιο και τη διαφήμιση (γραφείο Γ. Γεωργαρίου). Το 1991 μετέφερε σε κόμικ το βιβλίο του Σωτήρη Κακίση "Οι ξανθιές το γλεντάνε" (Εκδόσεις του Ρόδου). Από το 2000 είναι τακτικός συνεργάτης του ένθετου περιοδικού κόμικς 9 της Ελευθεροτυπίας (σειρά "Δούριος Άνεμος"). Μια ανθολογία απʼ αυτή τη συνεργασία εκδόθηκε σε άλμπουμ τον Ιούνιο του 2003 με τίτλο "Εγκεφαλικά επεισόδια" (εκδόσεις Τεγόπουλος). Επίσης, τον Ιούλιο του 2004, εκδόθηκε σε άλμπουμ μια σειρά σατιρικών σκίτσων με θέμα ολυμπιακά αγωνίσματα και τίτλο "Αθήνα 200τέσσερα" (εκδόσεις Τεγόπουλος).

Θανάσης Πέτρου

Θανάσης Πέτρου (Εικονογράφος)

Ο Θανάσης Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία. Το 2002 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Κόμικς του ένθετου "9" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στην κατηγορία των Νέων Ταλέντων. Το 2005 αποφοίτησε από την ΑΚΤΟ (τμήμα Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν). Από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης του "9". Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στο "9", στη "Γαλέρα", στη "Βαβέλ" και αλλού. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κόμικς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σερβία, Κίνα, Σαρδηνία, Πολωνία). Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή κόμικς του με τίτλο "Ο Τυμπανιστής και οι φίλοι" του από τις εκδόσεις "Βιβλιοπέλαγος". Το 2011 κυκλοφόρησε το "Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά" σε σενάρια Δημήτρη Βανέλλη (εκδόσεις "Τόπος"). Επίσης το 2011 κυκλοφόρησε "Το πτώμα" (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδόσεις "Jemma Press".

Σπύρος Δερβενιώτης

Σπύρος Δερβενιώτης (Εικονογράφος)

Ο Σπύρος Δερβενιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Άρχισε να σκιτσογραφεί το 1987 στο κόμικς περιοδικό "Παρά πέντε". Έχει σπουδάσει Σκηνογραφία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, και συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος. Έχει δημιουργήσει τις κόμικς σειρές "Μάνα Ρέιβερ", " του Κτηνοτρόφου" (περιοδικό 9), "Χμούρφα Κλογκ" (motosport), "Κομμωτές χωρίς σύνορα" (Hairstyle), "Έρρολ ο αιώνιος προβολατζής (Σινεμά, σενάριο Δ. Βανέλλη) και τη σειρά "Αταίριαστοι", (metrorama, citypress), που έχει ανθολογηθεί σε τρία άλμπουμ από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το άλμπουμ του "Γιατί μας μισούν;" με παλιές και νέες γελοιογραφίες του για τις Η.Π.Α. Αυτό τον καιρό κάνει πολιτικές γελοιογραφίες για την εφημερίδα "Citypress", καθώς και για το πρακτορείο "Eurokinissi". Έχει επίσης εικονογραφήσει τέσσερα άλμπουμ της σειράς "Φανούρης Άπλας" σε σενάριο Δ. Βανέλλη και Δ. Καλαϊτζή που κυκλοφορεί απ΄ τις εκδόσεις Μαμούθ.


Μάρω Καλογερή (Εικονογράφος)

Η Μάρω Καλογερή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει ιστορία, πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή κόμικς το 1999, στην έκθεση της Βαβέλ, γράφοντας σενάρια για τον Σπύρο Δερβενιώτη. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Ανδρέα Ζαφειράτο, τον Θανάση Πέτρου και τη Λίλα Καλογέρη. Εκτός από κόμικς γράφει και παιδικά βιβλία.

Νίκος Μηλιώρης

Νίκος Μηλιώρης (Εικονογράφος)

Ο Νίκος Μηλιώρης γεννήθηκε το 1970. Παρά την εμμονή και την αγάπη του στα κόμικς, η παρουσία του είναι ιδιαίτερα διακριτική, ίσως όπως και αυτή των ηρώων του. Άρχισε να σκιτσάρει το 1991 και για κάποια χρόνια, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο "Ιριδόθεος Πρά-ακ". Περιστασιακά έχει δημοσιεύσει δουλειά του σε διάφορα περιοδικά (Βαβέλ, Περίπλους, Cow, Futura κλπ) και συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις κόμικς. Το 1999 δημοσιεύεται το πρώτο του κόμικ- άλμπουμ "Τέντυμπερ" και πάλι από τις εκδόσεις Futura. Συνεργάζεται με το μηνιαίο περιοδικό "Rock n΄ Roll" δημοσιεύοντας τη μονοσέλιδη ιστορία κόμικς "This is a true story", καθώς και με άλλα περιοδικά ή φανζίν.

Δημήτρης Τιμπιλής

Δημήτρης Τιμπιλής (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Τιμπιλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε μαθηματικά, υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου και παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου και κινουμένου σχεδίου. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός, σκηνογράφος ή σκηνοθέτης, ενώ επίσης, σχεδιάζει αφίσες και προγράμματα. Έχει εικονογραφήσει παραμύθια και έχει κάνει ατομικές εκθέσεις εικονογράφησης. Κόμικς του έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα Βαβέλ, 9, Γραφίστας, Νέο Επίπεδο, Εθνικός Κήρυξ και Πρωτόλειο (προσωπικό άλμπουμ). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρώμη, Βελιγράδι και Νόβι Σαντ, ενώ το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα στα κόμικς στην 9η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, στο X-Mattatoio στη Ρώμη.

Ανδρέας Ζαφειράτος

Ανδρέας Ζαφειράτος (Εικονογράφος)

Ο Ανδρέας Ζαφειράτος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής, πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο των κόμικς το 1990 με 20 σκίτσα του στο βιβλίο "Ο νόμος του Μέρφυ". Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία: εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων ["Μπαλαντέρ" του Παντελή Πασχαλίδη (1953 - 2001), κλπ.], δίσκων, πολλές εκθέσεις, συνεργασίες σε φιλμ ("Κανείς δε χάνει σ΄ όλα"), Computer Game, εκπροσώπηση της Ελλάδας στην 8η Μπιενάλε Νέων Της Ευρώπης Και Της Μεσογείου (Τομέας εικονογράφησης) στο Τορίνο της Ιταλίας (1997) και φυσικά πολλά θαυμάσια κόμικς φανταστικού που δημοσιεύθηκαν/δημοσιεύονται στη Βαβέλ και -φυσικά- στο "9". Το σύνολο σχεδόν της δουλειάς του παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα: http://homepages.pathfinder.gr/zafiratos.

Κώστας Κυριακάκης (Εικονογράφος)

Ο Κώστας Κυριακάκης γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας το 1935. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση ως δάσκαλος, διευθυντής σχολικών μονάδων, προϊστάμενος του διοικητικού προσωπικού επιθεώρησης δημοτικής εκπαίδευσης και ως σχολικός σύμβουλος. Στη διάρκεια της υπηρεσίας του δημοσίευσε σε εφημερίδες και το "Επιστημονικό Βήμα του Διδασκάλου" διάφορα άρθρα και μελέτες που έχουν σχέση με την εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία. Με έργα γενικότερου ενδιαφέροντος άρχισε να ασχολείται μετά τη συνταξιοδότησή του.

Ηλίας Κυριαζής

Ηλίας Κυριαζής (Εικονογράφος)

Ο Ηλίας Κυριαζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε διακοσμητική και δούλεψε στο χώρο του κινούμενου σχεδίου και της διαφήμισης. Κέρδισε το πρώτο βραβείο "Νέων Καλλιτεχνών" στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του "9" της Ελευθεροτυπίας (2001) και από τότε συνεργάζεται τακτικά με το περιοδικό. Εκτός από το "Manifesto" στο "9" δημοσιεύτηκαν και οι σειρές "Blood Opera" (κυκλοφόρησε σε άλμπουμ το 2004), "Σε βλέπω", σε σενάριο Λέανδρου, και "Blockbuster". Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2003 κέρδισε το πρώτο βραβείο σεναρίου στο Διαγωνισμό Κόμικς του Βελιγραδίου. Είναι συνιδρυτής της ομάδας δημιουργών κόμικς "Subart".

Βασίλης Λώλος

Βασίλης Λώλος (Εικονογράφος)

Ο Βασίλης Λώλος γεννήθηκε το 1981. Λόγω της πολλής τηλεόρασης ενδιαφέρθηκε γρήγορα για εικόνα και το σχέδιο. Στα 12 του ήρθε πολύ κοντά στο θάνατο, γεγονός που άλλαξε τον τρόπο σκέψης του. Γράφτηκε σε τεχνικό λύκειο γραφιστικής ακολουθώντας το παράδειγμα του Katsuhiro Otomo. Αποφοίτησε με την ειδικότητα του γραφίστα από το 4ο Τεχνικό Λύκειο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε τα μαθήματα του κλάδου της γραφιστικής στον ΑΚΤΟ. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο δεύτερο διαγωνισμό κόμικς της Ελευθεροτυπίας και του περιοδικού "9". Έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακό πάνω στο 3D animation στον ΑΚΤΟ όπου και το ολοκλήρωσε. Από τότε συνεργάζεται με το περιοδικό "9", δημιούργησε την ομάδα του rom-zine Όμικρον Αρνητικό και είναι μέλος της ομάδας του περιοδικού Subart.

Ηλίας Ταμπακέας (Εικονογράφος)


Δημήτρης Βιτάλης (Εικονογράφος)

Ο Δημήτρης Βιτάλης, πριν γεννηθεί ως άνθρωπος, γεννήθηκε ως ιδέα στο νοητικό σύστημα των κατώτερων πνευμάτων που έχουν την ανάγκη της γήινης επικοινωνίας. Υλοποιήθηκε σε μορφή ανθρώπου το 1960. Από τότε, δεν σταμάτησε να μεταφέρει αλλόκοτες εικονογραφημένες ιστορίες από άγνωστους έως αδιάφορους κόσμους. Οι ιστορίες του δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, αντιθέτως εξυπηρετούν τις ματαιόδοξες ανάγκες ενός κοντινού και άυλου κόσμου. Ο ίδιος δεν έχει καμιά συναίσθηση της θέσης και της κατάστασής του. Νομίζει πως είναι εικονογράφος των ιδεών του. Οι ιστορίες του δεν είναι αποδεκτές από κανέναν. Οι υλιστές τις βρίσκουν ασήμαντες, ενώ οι πνευματιστές προτείνουν την απαγόρευση της έκδοσής τους φοβούμενοι τυχόν επεισόδια μεταξύ των δύο κόσμων. Μη διαβάζετε τον Δημήτρη Βιτάλη, αλλά, αν το κάνετε, η ευθύνη είναι δική σας.

Λίλα Καλογερή (Εικονογράφος)

Η Λίλα Καλογερή γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την εικονογράφηση. Παρακολούθησε σεμινάριο για το κλασικό κινούμενο σχέδιο στην "Spicy Toons" και στη συνέχεια ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών στα ΙΕΚ Αργυρούπολης στην ειδικότητα Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Γραφήματος. Το 2002 αποφοίτησε από το University of Central England, Birmingham αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οπτική επικοινωνία. Από τότε εργάζεται ως εικονογράφος στον χώρο των εκδόσεων και του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ. www.lilakalogeri.com.


Σπύρος Δερβενιώτης

Σπύρος Δερβενιώτης (Επιμέλεια)

Ο Σπύρος Δερβενιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Άρχισε να σκιτσογραφεί το 1987 στο κόμικς περιοδικό "Παρά πέντε". Έχει σπουδάσει Σκηνογραφία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, και συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος. Έχει δημιουργήσει τις κόμικς σειρές "Μάνα Ρέιβερ", " του Κτηνοτρόφου" (περιοδικό 9), "Χμούρφα Κλογκ" (motosport), "Κομμωτές χωρίς σύνορα" (Hairstyle), "Έρρολ ο αιώνιος προβολατζής (Σινεμά, σενάριο Δ. Βανέλλη) και τη σειρά "Αταίριαστοι", (metrorama, citypress), που έχει ανθολογηθεί σε τρία άλμπουμ από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το άλμπουμ του "Γιατί μας μισούν;" με παλιές και νέες γελοιογραφίες του για τις Η.Π.Α. Αυτό τον καιρό κάνει πολιτικές γελοιογραφίες για την εφημερίδα "Citypress", καθώς και για το πρακτορείο "Eurokinissi". Έχει επίσης εικονογραφήσει τέσσερα άλμπουμ της σειράς "Φανούρης Άπλας" σε σενάριο Δ. Βανέλλη και Δ. Καλαϊτζή που κυκλοφορεί απ΄ τις εκδόσεις Μαμούθ.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.214 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση