Λεσβιακό ημερολόγιο 2012
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λεσβιακό ημερολόγιο 2012

Γράμματα, τέχνες, πολιτισμός

Συλλογικό έργο

Ανθούλα Δανιήλ

Γιώργος Καρτέρης

12.00€ -10% 10.80€

Προλογίζοντας το `Λεσβιακό Ημερολόγιο 2012 Γράμματα - Τέχνες - Πολιτισμός` νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια το αναγνωστικό κοινό για την υποδοχή που επεφύλαξε στο προηγούμενο `Ημερολόγιο του 2011`. Το μεγάλο ενδιαφέρον, οι θετικές κρίσεις αλλά και οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μας έδωσαν τη δύναμη να προσπαθήσουμε και φέτος και να παραδώσουμε έναν τόμο αντιπροσωπευτικό της Λεσβιακής πνευματικής δημιουργίας. Στις 344 σελίδες του φιλοξενούνται πρωτότυπες εργασίες εκλεκτών και έγκυρων μελετητών των Λεσβιακών γραμμάτων, που καλύπτουν μια ευρεία και ποικίλη θεματολογία: ιστορία, εκπαίδευση, δοκίμιο, μουσική παράδοση, εθνομυκολογία, γραμματολογία. Ο Χρόνης Μπότσογλου, ο πολύ γνωστός ζωγράφος, τ. Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μας αποκαλύπτει με τη γραφή και το χρωστήρα του τη δική του Λέσβο, που την πρωτογνώρισε πριν 40 περίπου χρόνια και από τότε την έκλεισε στην καρδιά του. Το 2012 είναι μια χρονιά ορόσημο για την ιστορία του νησιού μας, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή του (1912), 100 χρόνια από το τέλος μιας μακραίωνης σκλαβιάς. Ο εορτασμός δεν θα πρέπει να είναι συμβολικός αλλά ουσιαστικός και καίριος. Από εκδοτικής πλευράς η Λέσχη Πλωμαρίου `Βενιαμίν ο Λέσβιος`, κυκλοφόρησε ένα θαυμάσιο επετειακό λεύκωμα με τον τίτλο `Λέσβος 1912 - 2012. Εκατό χρόνια ελευθερίας`, οι εκδόσεις `Αιολίδα` το πολύ ενδιαφέρον `Η Λέσβος το 1912. Λεπτομερής αποτύπωση του νησιού από την πρώτη Ελληνική Διοίκηση`, ενώ και η Εταιρία Αιολικών Μελετών ετοιμάζει έναν αφιερωματικό τόμο. Το `Λεσβιακό Ημερολόγιο` καταθέτει τη δική του μικρή συμβολή στον εορτασμό αυτού του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος. Το Δεκέμβριο του 2002 ξαφνικά και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας ο Παντελής Αργύρης, ένας πολύ σημαντικός μελετητής των Λεσβιακών γραμμάτων, ένας ακριβός φίλος, ένας ξεχωριστός λόγιος. Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων, θυμόμαστε και τιμούμε τον ιστορικό, τον άνθρωπο, τον διανοούμενο, τον πάντα ανήσυχο Παντελή Αργύρη, που τόσο μας λείπει. Τέλος, από φέτος καθιερώνουμε μια νέα στήλη. Την ονομάσαμε `Πρώτη Γραφή - Πρώτη Ανάγνωση` και θα στεγάζει λογοτεχνία, ποίηση και πεζογραφία, γραμμένη ειδικά για το Ημερολόγιο και πρωτοδιαβασμένη από τους αναγνώστες μας. Ο Γιώργος Καρτέρης, βραβευμένος και καταξιωμένος λογοτέχνης, μας τιμά με ένα εξαιρετικό διήγημα. `Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά`, μας προτρέπει ο Οδυσσέας Ελύτης. Το 2012 ας μας χαρίζει υγεία, ελπίδα και πίστη για ατομική και συλλογική προκοπή.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανθούλα Δανιήλ (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μετεκπαιδεύτηκε στη ΣΕΛΜΕ και πήρε πτυχίο με άριστα. Έλαβε διδακτορικό τίτλο με άριστα ομοφώνως στην Νεοελληνική Φιλολογία. Υπηρέτησε στη δημόσια Εκπαίδευση και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου ασχολήθηκε με την επιμέλεια και έκδοση του παιδικού περιοδικού "Αερόστατο" το οποίο απευθύνεται στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού. Συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία για την ενημέρωση συναδέλφων σε θέματα που αφορούν το μάθημα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Συνεργάστηκε, επίσης, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τη συγγραφή των βιβλίων Έκφραση- Έκθεση Γ΄ Λυκείου (ομάδα Νίκου Γρηγοριάδη) και Έκθεση Ιδεών - Αόγος Δημιουργικός (επίβλεψη Γιώργου Μπαμπινιώτη). Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το DVD "Δώδεκα Έλληνες Λογοτέχνες", με επιλογή και συγγραφή κειμένων και επιμέλεια. Έκανε επιλογή υλικού και αφήγηση στο αφιέρωμα για τον Στρατή Μυριβήλη στηνς Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ. Επίσης, μαζί με την Αγγελική Κορκοβέλου έγραψε το βιβλίο " Ο Ελληνικός Κινηματογράφος" για το ΙΔΕΚΕ. Ήταν μέλος κριτικών επιτροπών για βιβλία Λογοτεχνίας και Γλώσσας. Ταξίδεψε για εκπαιδευτικούς λόγους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, στο Μπουρούντι και στις Βρυξέλλες. Δίδαξε Γλώσσα- Έκφραση και Λογοτεχνία σε πολλά επιμορφωτικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιά, Μυτιλήνη, Κυκλάδες κ.ά). Έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες, αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων. Έχει εκδώσει βιβλία για τους ποιητές Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη καθώς και μελέτες για την ποίηση και την πεζογραφία, γενικά. Άρθρα της, μελέτες και βιβλιοκρισίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Καρτέρης

Γιώργος Καρτέρης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Καρτέρης γεννήθηκε στην Ερεσό Μυτιλήνης και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε μαθηματικά. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: "Ήρθε και τ΄ άλλο καλοκαίρι" (Αθήνα 1976), "Αγαλμάτων μεσιτείες" (Ίκαρος 1981), "Επιθέματα" (Περί τεχνών 1998). Μετά το πρώτο του μυθιστόρημα "Υπό σκιάν" (Εστία 1992) κυκλοφόρησαν δύο συλλογές διηγημάτων, "Σημείο αφής" (Περί τεχνών 1994), "Στον αστερισμό του Κυνός" (Αμητός 1999) και το μυθιστόρημα "Ένας Παντελής και μισός" (Εστία 1996). Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, ποιήματα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Το πρώτο του βιβλίο "Ήρθε και τ΄ άλλο καλοκαίρι" τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ζει στις Σέρρες και εργάζεται ως καθηγητής
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κωνσταντέλλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Β. Κοφτερός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στρατής Α. Μολίνος

Στρατής Α. Μολίνος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1940. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία. Την τελευταία εξάσκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως διευθυντικό στέλεχος ανώτατης βαθμίδας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την έρευνα των γραμμάτων και της λαογραφίας μας. Με ιδιαίτερη έμφαση αναδιφεί επίσης την ιστορική γεωγραφία και την πνευματική κληρονομιά της νήσου Λέσβου. Τα τελευταία χρόνια συνθέτει και μυθιστορήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στρατής Μπαλάσκας (Συγγραφέας)

Μυτιληνιός με μικρασιατική καταγωγή, δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχισυντάκτης της καθημερινής μυτιληνιάς εφημερίδας "Εμπρός", ο Στρατής Μπαλάσκας επιμένει να ζει στη Μυτιλήνη ταξιδεύοντας στο Αιγαίο τού ένθεν κακείθεν, να γνωρίζει τόπους κι ανθρώπους και να ονειρεύεται τα μελλούμενα. Καταπολεμά το εφήμερο της αξίας του δημοσιογραφικού λόγου με ποιήματα ("Γιουσούρι", Εκδόσεις Πελινναίο, 2002) και με την έρευνα της Ιστορίας ("Κορύφαν πόληος", Έκδοση Υπουργείου Αιγαίου - Εκδόσεις Καστανιώτη, 2002). Εδώ και καιρό αποφάσισε να συγκεντρώσει σ΄ ένα βιβλίο τις απαντήσεις που προσπαθεί να δίνει στις ερωτήσεις της κόρης του και του γιου του, της Μαριώς και του Παναγή, και έτσι εξέδωσε το παιδικό βιβλίο "΄Ενα μάρμαρο για την Ίμβρο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου - Κονταρά (Συγγραφέας)

Η Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου-Κοντόρα γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1959. Σπούδασε δασκάλα και νηπιαγωγός και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Ακόμα διδάσκει στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης, ΄Εχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστο- ρίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα των Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο αντικείμενο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στρατής Τζίμης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1954 στη Μυτιλήνη. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε σχολεία τηςΛήμνου και της Λέσβου και διετέλεσε Υποδιευθυντής, Διευθυντής σχολικών μονάδων και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου. Εξελέγη πολλές φορές πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, αιρετό μέλος του Ανώτερου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Βορείου Αιγαίου και μέλος του Δ.Σ. "της Εταιρίας των Αιολικών Μελετών" και υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου. Συνέγραψε μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς, το 1992, την "Ιστορία της Λέσβου". Δημοσίευσε πολλά άρθρα και μελέτες στον αθηναϊκό και λεσβιακό τύπο με θέματα, τη λογοτεχνία, την τοπική ιστορία και την εκπαίδευση. Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος. Πρόσφατα, συνταξιοδοτήθηκε από την εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Θ. Παπαπαναγιώτου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1933 στην Μυτιλήνη. Τελείωσε το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων το 1951. Εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος για 40 χρόνια σε γραφείο αντιπροσωπειών και προμηθειών. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολείται με θέματα ιστορικο-πολιτικά του νομού Λέσβου και γενικά της Ελλάδας, με άρθρα και εργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά της Μυτιλήνης. Παλαιότερα δημοσιεύματα του: "Ελληνικός πολιτικός βίος" (Πολιτική ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821) στην εφημερίδα "Πολιτικά" Μυτιλήνης (1965-66) και "Εθνικός Διχασμός" στο περιοδικό "Παλμοί του Αιγαίου" Μυτιλήνης (1978). Τακτικός συνεργάτης των "Αιολικών Χρονικών" από το 2002 και του "Λεσβιακού Ημερολογίου" Κουτζαμάνη από το 2003. Νεότερα δημοσιεύματα του: "Πολιτικά της Λέσβου 1915-1964", "Πολιτικά της Λήμνου 1915-1964", "Οι βουλευτές του νομού Λέσβου", "Έλληνες και Λέσβιοι βουλευτές στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο", "Δημοτικές εκλογές Μυτιλήνης 1925-1978", "Ιστορικά της Λέσβου", "Ιστορικά της Λήμνου", "Το κίνημα του 1922", "Δαρδανέλλια", "Ο Γ. Παπανδρέου και η εποχή του", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ακίνδυνος Γ. Παλαιολόγος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Καλλονή της Λέσβου το 1934. Αποφοίτησε από το Ιο Γυμνάσιο Αρένων Μυτιλήνης το έτος 1953. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης τα έτη ΄53-΄54 και ΄54-΄55 και μετεκπαιδεύτηκε με διετή κύκλο σπουδών αρχικά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε επί 35 συναπτά έτη την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος, ως Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης και ως Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έγραψε τα βιβλία: "Τοπωνυμικά Καλλονής και Φίλιας και Λαογραφία Φίλιας", "Ψυχοπαιδαγωγικές μελέτες και ομιλίες με εκπαιδευτικά θέματα", "Ιστορία και τοπωνύμια του Πολιχνίτου", ΑΝΑΛΕΚΤΑ. Δημοσίευσε κατά καιρούς κριτικές εκδόσεις βιβλίων στον ημερήσιο τύπο. Είναι πατέρας δυο τέκνων, του Γιώργου Παλαιολόγου κτηνιάτρου και του Μιχάλη Παλαιολόγου Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Μπούμπας (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1960 στη Μυτιλήνη. Είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων/Εκανε τις μετεκπαιδευτικές-μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία και στην ειδικότητα του Συμβουλευτικού Παιδαγωγού και είναι διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα διατριβής: "Η ευρωπαϊκή εκπαίδευση υπό το φως της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Μια συγκριτική προσέγγιση των εκπαιδευτικών ιστοριών και συστημάτων σε Ελλάδα και Γερμανία ( η περίπτωση του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας)" Στη μέχρι τώρα θητεία του στην Π.Ε. έχει υπηρετήσει σε όλες σχεδόν τις διοικητικές θέσεις ευθύνης , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Βαυαρίας, Προϊστάμενος 1ου Γραφείου Π.Ε.Ν. Λέσβου, Διευθυντής πολυθεσιών και ολιγοθεσιών Δημοτικών Σχολείων). Έχει δημοσιεύσει σειρά ιστορικών μελετών και άρθρων σχετικών με την νεότερη εκπαιδευτική ιστορία της Λέσβου και της Μικρασίας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Παναγιούδα από τον Εύκλο στον Ελύτη", "Παραδοσιακά κτήρια Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου", "Συκαμινέα και Στρατής Μυριβήλης" και "Πετρόχτιστα διδακτήρια της Ν.Α. Λέσβου".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Βασίλογλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσότοπο. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στο χώρο της εκπαίδευσης ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα στην εφημερίδα "Μεσοτοπίτικα Νέα" στην οποία γράφει ανελλιπώς την τελευταία εικοσαετία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα άλλων λεσβιακών συλλόγων, στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης καθώς και σε λεσβιακά επιστημονικά περιοδικά. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου "Αναγέννηση", του οποίου διετέλεσε πρόεδρος τη διετία 2000-02. Έχει λάβει μέρος σε μεγάλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου: "Γλεντιστάδες", της οποίας είναι υπεύθυνος. Ασχολείται συστηματικά τα τελευταία είκοσι χρόνια με την τοπική έρευνα συλλέγοντας πλήθος λαογραφικών στοιχείων του χωριού του. Έχει τιμηθεί με επαίνους από την Ακαδημία Αθηνών (Τμήμα Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας) για την κατάθεση δύο ερευνητικών εργασιών και από το Υπ. Παιδείας (Αριστεία και Καινοτομία 2010) Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρης Κυριαζής (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Καλλονή Λέσβου όπου μαθήτευσε μέχρι και την Ε΄ τάξη Γυμνασίου. Αποφοίτησε από το Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων στα Εξάρχεια και είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1979 αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει τρία βιβλία: "Αναζητώντας την Ερατώ" εκδόσεις "Δωδώνη" Αθήνα 1996, "Η Ερατώ εις Λέσβον και εις τον Μυτιληναίων Αιγιαλόν" εκδόσεις "Δωδώνη" Αθήνα 1999 και "Τα Αστέρια του Μουράγιου" εκδόσεις "Αιολίδα" Μυτιλήνη 2010. Μελετώντας τους κώδικες της Δημογεροντίας της Αχυρώνης και της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης και με βάση το κείμενο: "Ο Μπεκήρ των Δαφίων και ο Καρέκος της Ίσσας", που δημοσιεύθηκε στο Λεσβιακό ημερολόγιο 2011, γράφει με αυτόν τον τίτλο το επόμενο βιβλίο του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Σ. Σκορδάς

Παναγιώτης Σ. Σκορδάς (Επιμέλεια)

Γεννήθηκε το 1967 στην Αγιάσο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πήρε τον τίτλο του διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής "Το αφηγηματικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη". Από το 1992 υπηρετεί ως φιλόλογος σε διάφορα σχολεία της Λέσβου. Την περίοδο 2006-2009 διετέλεσε Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. Μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου από το 1992, επιμελήθηκε 5 εκδόσεις του Συνδέσμου, το Σεμινάριο 37 της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων καθώς και άλλους 9 τόμους Λεσβιακού ενδιαφέροντος. Από το 1995 επιμελείται τις σελίδες βιβλίου της εφημερίδας "Αιολικά Νέα" (μέχρι το 2001) και του "Εμπρός" (από το 2002 μέχρι σήμερα). Με ανακοινώσεις του έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Κείμενα και μελέτες του, φιλολογικού ενδιαφέροντος, δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους και σε διάφορα περιοδικά. Βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Αυγή" και στα περιοδικά "Αντί", "Θαλλώ", "Περίπλους", "Δρομολόγιο", "Θέματα Λογοτεχνίας", "Νέα Παιδεία", "Εκπαιδευτικά", "Φιλολογική" και σε πολλές συντοπίτικες εκδόσεις.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Μυτιλήνη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
341
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.816 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Pecefrt answer! That really gets to the heart of…

★ ★ ★ ★ ★

Pecefrt answer! That really gets to the heart of it!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/03/2017)