Το συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης

Χαράλαμπος Θ. Ανθόπουλος

5.31€ -11% 4.73€
Αντώνης Ν. Μανιτάκης

Αντώνης Ν. Μανιτάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αντώνης Μανιτάκης γεννήθηκε, (1944) μεγάλωσε και σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκει έκτοτε τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VIII, της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις Η.Π.Α. Έχει ακόμη ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρπωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Γιώργος Πάσχος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιώργος Πάσχος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Φράιμπουργκ και Χαϊδελβέργης. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης το 1973. Διδάσκει πολιτική επιστήμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1976. Έγραψε τα βιβλία: "Πολιτική δημοκρατία και κοινωνική εξουσία. Δημοκρατική αρχή και πολιτική νομιμοποίηση", Θεσσαλονίκη εκδ. Παρατηρητής, 1979, "Κράτος και πολιτεύματα στο έργο του Αλ. Σβώλου", Αθήνα εκδ. Σάκκουλα, 1981, "Κράτος δικαίου και πολιτική. Πολιτειολογικές θεωρίες 1900-1940", Αθήνα εκδ. Πολίτης, 1991.

Κωνσταντίνος Ε. Σταμάτης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Κωνσταντίνος Σταμάτης είναι καθηγητής στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Νομικής, Τομέας Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Μεθοδολογίας του Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαράλαμπος Θ. Ανθόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Χαράλαμπος Θ. Ανθόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.144 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση