Πολιτιστική διπλωματία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πολιτιστική διπλωματία

Προθεωρία ελληνικού σχεδιασμού

Χρήστος Γιανναράς

17.24€ -30% 12.07€

(...) Επιχείρησα στο βιβλίο αυτό μια πρώτη καταγραφή (το πρώτο στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικό εγχείρημα) της ύλης που μαζί με τους φοιτητές μου διερευνούμε και σπουδάζουμε στο μάθημα της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ελπίζω σε παρατηρήσεις και υποδείξεις που μπορούν να το βελτιώσουν ή σε γόνιμες αντιρρήσεις ικανές να οδηγήσουν άλλους σε εκπόνηση αρτιότερων συγγραφών. Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιηθεί στη χώρα μας η επιτακτική ανάγκη επιτελικού σχεδιασμού πολιτιστικής διπλωματίας.
Και, επειδή ο χρόνος της διδακτικής θητείας στο πανεπιστήμιο δεν είναι απεριόριστος, θα ήθελα να καταθέσω με το βιβλίο αυτό και κάτι σαν ενθύμιο ή ευγνώμων αντίδωρο σε μια σχολή πολιτικών και διεθνολογικών σπουδών που με τίμησε με τη συμπερίληψή μου, για είκοσι περίπου χρόνια, στα μέλη της.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Χρήστος Γιανναράς

Χρήστος Γιανναράς (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
300
Διαστάσεις:
25x16
Βάρος:
0.62 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση