Ο πουρός ήρως: Ο τερματοφύλακας που σφύριζε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο πουρός ήρως: Ο τερματοφύλακας που σφύριζε

Κρίτων Σαλπιγκτής

9.50€ -10% 8.55€
Οι τρικλοποδιές που δέχθηκε ο Πουρός ΗΡΩΣ από τους Δεινόσαυρους της πολιτικής σκηνής (βλ. τον Α΄ τόμο) τον εμπόδισαν τελικά το 1985 να εκλεγεί Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις εντολές της Λέσχης των Αοράτων, τις οποίες προώθησε ο Χ-1 στον Φιλόδοξο Αντρέα. Δεν εμπόδισαν όμως τον τελευταίο να παραμερίσει πολιτικά τον Ζηλόφθονα Μεγάλο, που είχε απαγάγει το πρώην Παιδί-Φάντασμα, για να μείνει εκείνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και να εξουδετερώσει τον Γαλάζιο Εωσφόρο, ο οποίος άρπαξε τον Πουρό ΗΡΩΑ από τους απαγωγείς και του εμφύτεψε στο κεφάλι μία μικροσυσκευή υποταγής στην θέλησή του, για να επωφεληθεί και να αναδειχθεί πολιτικά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το μπέρδεμα μεγάλωσε όταν η Δαιμονική Κόρη του Γαλάζιου Εωσφόρου ερωτεύτηκε τον θρυλικό ήρωα. Με τον Β΄ τόμο της σειράς έρχεται στην επιφάνεια η αληθινή ιστορία του Φιλόδοξου Αντρέα, ο οποίος από γκαφατζής νοσοκόμος του αμερικανικού ναυτικού κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατάφερε να γίνει ο Κολοσσός του Καστρίου, αλλά κυρίως ο μυστηριώδης λόγος για τον οποίο το Παιδί-Φάντασμα άφησε τελικά τον Δεκέμβριο του 1944μόνους και αβοήθητους τους συμπατριώτες του και τους Εγγλέζους ν΄ αντιμετωπίσουν τον πολιορκητή της Αθήνας Ε.Λ.ΑΣ.. Κι΄ αυτό παρ΄ ότι αρχικά ρίχτηκε, όπως ήταν το σωστό ν΄ αντιμετωπίσει και να σταματήσει την επελαύνουσα Αριστερά -η οποία πραγματοποιεί την πρώτη πανελλήνια εμφάνισή της σε περιπέτειές του- σε μια μάχη η οποία παρ΄ ολίγο να καταστήσει τα επόμενα χρόνια και τους δύο ανύπαρκτους. Το μυστικό βρισκόταν θαμμένο στην σκληρή μονομαχία του σε μια χαράδρα με τον καπετάν Γιώτη εκείνες τις μαύρες για την Ελλάδα ημέρες, όπου για να σωθεί ο θρυλικός ήρωας από το μαχαίρι του αδυσώπητου αντάρτη χρειάστηκε να βάλει το χέρι ο Τερματοφύλακας Που Σφύριζε... Κάτι όμως που είχε τίμημα, από λόγους ευγνωμοσύνης, να πιαστεί στον Ιστό της Κόκκινης Αράχνης. Πρόκειται για τον Β΄ τόμο της παρωδίας των περιπετειών του Μικρού ΗΡΩΑ, οι οποίες συνδυάζονται με την σάτιρα πραγματικών γεγονότων της ελληνικής πολιτικής σκηνής, από τα οποία η δράση επηρεάζεται, αλλά και επηρεάζει την διαμόρφωσή τους. Όπως και στον Α΄ τόμο (βλ. λήμμα: "Ο Πουρός ΗΡΩΣ: Το ξύπνημα του γίγαντα") τα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται όπως τα τευχάκια του Μικρού ΗΡΩΑ, δηλαδή με έγχρωμο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο και με αφήγηση που συνοδεύεται από ασπρόμαυρη εικονογράφηση και βινιέτες, ως μία ολοκληρωμένη αναφορά στο πρωτότυπο, στον μέγιστο δυνατό βαθμό από άποψη εμφάνισης.
Κρίτων Σαλπιγκτής

Κρίτων Σαλπιγκτής (Συγγραφέας)

Ο Κρίτων Σαλπιγκτής γεννήθηκε το 1947 στην Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και βιοπορίστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διακρίθηκε σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (1979-1985). Επιστημονικές εκδόσεις (ιδίοις αναλώμασιν, 1972): "Το υδραυλικό πλήγμα" και "Ασκήσεις εδαφομηχανικής". Επιστημονικές δημοσιεύσεις: (α) περί κτηριοδομικού κανονισμού (1983), (β) περί θερμομονώσεως (1985) στο δελτίο του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Από το 1978 έως το 2007 αρθρογράφησε σε περιοδικά (Γιατί, Εντευκτήριο, Κανονάκι, Cine 7), σε κινηματογραφικά φύλλα (Fix Carre, Εξώστης, Πρώτο Πλάνο) και σε εφημερίδες (Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελευθεροτυπία). Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τέσσερα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων "Το ξύπνημα του γίγαντα", εκδ. Νεφέλη, 1991 και "Ο τερματοφύλακας που σφύριζε ", εκδ. Παρατηρητής 1994, με εικονογράφηση και των δύο από τον Γιώργο Ακοκαλίδη (τα οποία αποτελούν τους δύο τόμους της σειράς ο Πουρός ΗΡΩΣ, η οποία αποτελεί συνδυασμένη παρωδία της ελληνικής πολιτικής σκηνής και του Μικρού ΗΡΩΑ), ενώ ως σύμβουλος του Τάσου Κοντέλη συνέβαλε στην συγγραφή του αστυνομικού "Σφαίρες Σωκράτη, όχι Κώνειο", εκδ. Κέδρος, 2004. Επίσης έχει γράψει τη νουβέλα: "Τελευταίο Δρομολόγιο - Μια ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα", εκδ. Αιγαίον, 2012, με εικονογράφηση του Γιώργου Ακοκαλίδη, έκδοση αφιερωμένη στη μνήμη του δημιουργού του Αστυνόμου Μπέκα, Γιάννη Μαρή (ψευδώνυμο του Γιάννη Τσιριμώκου, μετά από άδεια του υιού του Άγγελου). Ανθολογημένα κείμενά του δημοσιεύτηκαν στα βιβλία: "Στα γήπεδα η πόλη αναστενάζει", εκδ. Ιανός 1999 και "Καραολής και Δημητρίου: Η εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα", εκδ. Αιγαίον 2011. Υπήρξε δημιουργός της δημοφιλέστατης το 1988-89 στη Βόρεια Ελλάδα χιουμοριστικής εκπομπής "Ο Πατέρας και το Τέρας της Μητέρας" (ΕΡΑ, FM 102). Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και είχε τη διεύθυνση της σειράς "Αστυνομική Βιβλιοθήκη" των εκδόσεων Αιγαίον της Λευκωσίας. Έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 71 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ακοκαλίδης

Γιώργος Ακοκαλίδης (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Ακοκαλίδης σπούδασε γραφικές τέχνες στον Α.Τ.Ο.- Σχολή Δοξιάδη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως γελοιογράφος, δημιουργός κόμικς και γραφίστας. Από το 1971 συνεργάστηκε ως πολιτικός γελοιογράφος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Έχουν εκδοθεί 3 άλμπουμ με γελοιογραφίες του. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 20 -κυρίως παιδικά- βιβλία, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το διαφημιστικό έντυπο. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με διάφορα θεατρικά σχήματα, φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις τους. Το 1981 πέρασε στον χώρο των κόμικς με τη διασκευή των έντεκα κωμωδιών του Αριστοφάνη, με κείμενα Τ. Αποστολίδη. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις γελοιογραφίας και κόμικς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις. Τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάστηκε πάλι με τον Τ. Αποστολίδη, σχεδιάζοντας το graphic novel "Ομήρου Οδύσσεια". Από το 2000 διευθύνει εργαστήρι ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στη Θεσσαλονίκη.


Εκδότης:
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
334
Διαστάσεις:
19χ14
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση