Νευρολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νευρολογία

Από το σύμπτωμα στη νόσο

Νίκος Ι. Τριανταφύλλου

[...] Το βιβλίο "Νευρολογία: από το σύμπτωμα στη νόσο" του επίκουρου καθηγητή Νίκου Τριανταφύλλου έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για να επανατοποθετήσει την σχέση γιατρού-αρρώστου και να αποκαταστήσει τη λειτουργία και το καθήκον του νευρολόγου. Με γλαφυρό και επιστημονικά κατοχυρωμένο τρόπο ο συγγραφέας πορευόμενος προς τη διάγνωση αξιοποιεί το ιστορικό και τα νευρολογικά συμπτώματα, αξιολογεί τα ευρήματα της νευρολογικής εξέτασης και χρησιμοποιεί όταν είναι απαραίτητο τον παρακλινικό έλεγχο χωρίς να καθοδηγείται από αυτόν.

Ο συγγραφέας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα μία σειρά αξιόλογων βιβλίων, που βοήθησαν ουσιαστικά τον νέο γιατρό. Με το νέο του βιβλίο συμβάλλει σημαντικά στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου άσκησης της νευρολογίας και στην ορθότερη προσέγγιση του νευρολογικού ασθενούς. Θα είναι σημαντικό για τον άρρωστο και την ιατρική η καινούργια έκδοση να γίνει αντικείμενο μελέτης από τον κάθε νευρολόγο αλλά και γενικότερα από τον κάθε νέο γιατρό.

Κωνσταντίνος Αλεξ. Σφάγγος
αν. Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Νίκος Ι. Τριανταφύλλου (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Ι. Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροφυσιολογία στο Slotervaart Ziekenhuis του Άμστερνταμ. Είναι Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει τα εξής βιβλία: 1. "Η θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης", εκδόσεις REVOE, 2014 2. "Θεραπευτική των χρονίων νοσημάτων και συμπτωμάτων της Νευρολογίας", Α΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2009 | Β΄ έκδοση REVOE, 2010 3. "Νευρολογία: Από το σύμπτωμα στη νόσο", Α΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2008 | Β΄ έκδοση REVOE, 2012 4. "Η επιληψία και η θεραπεία της", Α΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2007 | Β΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2009 | Γ΄ έκδοση REVOE 2012 5. "Επείγοντα νευρολογικά περιστατικά", Α΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2003 | Β΄, Γ΄, Δ΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου" | Ε΄ έκδοση REVOE, 2010 6. "Σκλήρυνση κατά πλάκας" (από κοινού με τον Κ. Σφάγγο), εκδόσεις "Η γωνιά του βιβλίου", 2001 7. "Επιληψία και κύηση", Α΄ έκδοση Εκδόσεις Βασιλειάδη, 1999 | Β΄ έκδοση "Η γωνιά του βιβλίου", 2000 8. "Οι αλληλεπιδράσεις των αντιεπιληπτικών φαρμάκων στην κλινική πράξη", εκδόσεις CN&N, 1998 9. "Βασική Ηλεκτροεγκεφαλογραφία" (από κοινού με τον Β. Μαντούβαλο), εκδόσεις Πασχαλίδη, 1997 10. "Επιληψία / κλινική φαρμακολογία", εκδόσεις Πασχαλίδη, 1995 11. "Χαρτογράφηση ΗΕ Γραφήματος και Προκλητών Δυναμικών", εκδόσεις Πασχαλίδη, 1994 Έχει μεταφράσει: "Η νευρολογία της εφημερίας" (Weiner, Howard L.), Εκδόσεις Γκοβόστη, 1992
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σεργάκης (Εικονογράφος)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
214
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.504 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση