Μικροί τόποι, μεγάλα ζητήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μικροί τόποι, μεγάλα ζητήματα

Μια εισαγωγή στην κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία

Thomas Hylland Eriksen

36.83€ -27% 26.89€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602185278

 • Κατηγορίες:

  Ανθρωπολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2007

 • Εκδότης

  Κριτική

Το βιβλίο αποτελεί μια εύληπτη επισκόπηση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας. Σε αυτή τη ριζικά αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση, ο Thomas Hylland Eriksen εστιάζει σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως η συγγένεια, ο εθνοτισμός, οι τελετουργίες και τα πολιτικά συστήματα, παρέχοντας πλήθος παραδειγμάτων που δείχνουν, αφενός, το επιστημονικό εύρος της Ανθρωπολογίας και, αφετέρου, τη σπουδαιότητα της συγκριτικής ανάλυσης. Εξετάζοντας μια σειρά κοινωνικών, που εκτείνονται από τα νησιά του Ειρηνικού μέχρι τις αρκτικές περιοχές και από τα μικρά χωριά της Αφρικής μέχρι τα σύγχρονα εθνικά κράτη, το βιβλίο αποκαλύπτει την τεράστια ποικιλότητα της κοινωνικής ζωής και της ανθρώπινης κουλτούρας. Τέλος, ο συγγραφέας επεκτείνει τη μελέτη του στις πολύπλοκες κοινωνίες της εποχής μας, προσφέροντας στον σύγχρονο αναγνώστη ένα πλήρες έργο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αθανάσιος Κατσικερός (Μεταφραστής)


Thomas Hylland Eriksen

Thomas Hylland Eriksen (Συγγραφέας)

Ο Τόμας Έρικσεν είναι καθηγητής ανθρωπολογίας στο Κέντρο για την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Κουλτούρα στο πανεπιστήμιο του Όσλο, ενώ έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια του Άμστερνταμ, της Λουμπλιάνας και του Σάσεξ. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με ανθρωπολογικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των "Languages at the Margins of modernity" (Όσλο, PRIO 1991), "Ethnicity and nasionalism" (Λονδίνο, Pluto Press 2002), "A history of anthropology" (Λονδίνο, Pluto Press 2001), "Small places, large issues" (Λονδίνο, Pluto Press 2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Μάνος (Επιμέλεια)

Ο Ιωάννης Μάνος είναι Λέκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Βαλκανικού Χώρου, στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
511
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.861 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση