Λιτότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λιτότητα

Η ιστορία μιας επικίνδυνης Ιδέας

Mark Blyth

17.82€ -10% 16.04€

Η λιτότητα, ως οικονομική πολιτική στον καιρό της κρίσης, δεν είχε ποτέ και πουθενά πραγματικό στόχο τη χαλιναγώγηση του δημόσιου χρέους. Από τότε που ξέσπασε η κρίση του 2008, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη ολόκληρη, στην Αυστραλία, παντού, η λιτότητα αποτελεί το πρόταγμα εκείνων που πασχίζουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι κατέχοντες, μεταμφιέζοντας μια ωμή προσπάθεια μεταφοράς εισοδήματος από τους αδύναμους στους κατέχοντες.

Μια αναδιανομή η οποία, παράλληλα, αυξάνει (αντί να μειώνει) το συνολικό χρέος. Το βιβλίο του Mark Blyth αναδεικνύει αυτή την κυνική επιχείρηση αναδιανομής του εισοδήματος και, επιπλέον, εισάγει τον αναγνώστη στην προϊστορία και τις φιλοσοφικές καταβολές αυτής της θρασύτατης υπονόμευσης των κοινωνικών οικονομιών.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ανδρονίκη Μαστοράκη (Επιμέλεια)


Μιχάλης Νευραδάκης (Μεταφραστής)


Γιάνης Βαρουφάκης (Πρόλογος)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα διευθύνει το Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Οικονομικές Επιστήμες UADPhilEcon. Προηγουμένως δίδασκε στα Πανεπιστήμια του Sydney, Γλασκώβης, East Anglia και Louvain-la-neuve. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν τους τίτλους "Rational Conflict" (Blackwell, 1991), "Foundations of Economics" (Routledge, 1998), "Θεωρία Παιγνίων".


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
456
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.45 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση