Η ημέρα που σταυρώθηκε ο Ιησούς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ημέρα που σταυρώθηκε ο Ιησούς

Ανασυνθέτοντας τις τελευταίες μέρες του Πάθους

Colin J. Humphreys

20.00€ -10% 18.00€
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό σε μια απομακρυσμένη γωνιά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κάποιοι στρατιώτες σταύρωσαν έναν Ιουδαίο από τη Γαλιλαία, γνωστό ως Ιησού από τη Ναζαρέτ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ρωμαϊκές αρχές πίστευαν ότι αυτό το πρόσωπο θα αποτελούσε γρήγορα παρελθόν, ένα απλό εμπόδιο στην ιστορία, έναν από τους εκατοντάδες που είχαν σταυρώσει. Και όμως, περίπου δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, ο Ιησούς είναι ευρέως γνωστός ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα που υπήρξαν ποτέ. Πολλοί θα έλεγαν το σημαντικότερο πρόσωπο. Αναμφισβήτητα η εβδομάδα κατά την οποία ο Ιησούς πέθανε, είναι η πιο σημαντική εβδομάδα στην ιστορία του κόσμου. Πιθανόν πιο πολλά έχουν γραφτεί για αυτήν την εβδομάδα ("Εβδομάδα των Παθών" ή "Μεγάλη Εβδομάδα") από οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα στην ιστορία. Οι συγγραφείς των ευαγγελίων θεωρούσαν την τελευταία εβδομάδα του Ιησού εξαιρετικά σημαντική και αφιέρωσαν πάνω από χίλιους στίχους για να τη διηγηθούν. Είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε μία αληθινή αστυνομική ιστορία προκειμένου να ανασυνθέσουμε τις τελευταίες ημέρες του Ιησού και κυρίως να απαντήσουμε στο ερώτημα πότε ακριβώς αυτός εκτελέστηκε με σταυρικό θάνατο.

Colin J. Humphreys (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανίτα Κλήμη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
434
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.653 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Βρήκα πληροφορίες για το βιβλίο στο ιστολόγιο του…

★ ★ ★ ★ ★

Βρήκα πληροφορίες για το βιβλίο στο ιστολόγιο του καθηγητή που το επιμελήθηκε: http://blogs.auth.gr/moschosg/2015/01/11/colin-j-humphreys-%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CE%BD/ Το βρήκα τρομερά ενδιαφέρον και αφού το αγόρασα το διάβασα σε δύο μέρες. Δεν μου έχει ξανατύχει να διαβάσω ένα επιστημονικό βιβλίο σε μόνο δύο μέρες. Διαβάζεται ευχάριστα σαν να πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα. Εντυπωσιακές πληροφορίες που δεν είχα ακούσει υπάρχουν σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου. Η μέθοδος του συγγραφέα και η στάση του απέναντι στα βιβλικά κείμενα και την ιστορία δείχνει άνθρωπο που τα μελετά μια ζωή και ας είναι διακεκριμένος φυσικός. Οι λεπτομέρειες από τα ευαγγέλια που χρησιμοποιούνται ως στοιχεία για να προσδιοριστεί η ημερομηνία θανάτου του Ιησού αποτελούν πληροφορίες που οι περισσότεροι πιστοί ή μη σίγουρα δεν θα είχαν ποτέ προσέξει. Ο Humphreys πραγματικά ανασυνθέτει όσα έγιναν κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιησού.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 18/01/2015)

Πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο, διαβάζεται εύκολα,…

★ ★ ★ ★ ★

Πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο, διαβάζεται εύκολα, χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω αστυνομικό μυθιστόρημα. Εκπληκτικό το τέλος που σε αφήνει άφωνο. Ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι με τον συγγραφέα, οι πληροφορίες που μας παρέχει και ο τρόπος που τις συνδυάζει είναι πραγματικά εκπληκτικός. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 21/01/2015)