Η Κλώνη Κλου είναι µάγισσα, και µάλιστα από τις πιο ικανές. Και µόνο να τη δει κανείς να πετάει µε το ιπτάµενο τρένο της, αρκεί για να το καταλάβει. Τον περισσότερο καιρό ζει ήσυχα και χαρούµενα, µαζί µε τους βοηθούς της, φτιάχνοντας παράξενα παιχνίδια και πολύτιµα κρουασάν. Όµως υπάρχουν µέρες που η ζωή όλων τους γίνεται δύσκολη. Μέρες τροµαχτικές. Μέρες που µοιάζουν µε µπερδεµένο κουβάρι. Για αυτές τις µέρες µιλάει το βιβλίο. Για ένα απειλητικό γράµµα, µια µαγική συνταγή, ένα λάθος ποδήλατο, ένα χαµένο ξίφος, µια γιγαντοσπηλιά, ένα σκοτεινό δάσος, ένα εφιαλτικό βασίλειο, ένα εργαστήριο πειραµάτων, µια φυλακή, µια απόδραση, έναν ασυνήθιστο πόλεµο. Για τις µέρες που η Κλώνη Κλου και οι φίλοι της πρέπει να έχουν θάρρος, πίστη, δύναµη, υποµονή, φαντασία, ψυχραιµία. Και, πιστέψτε µε, τα έχουν όλα. Και κάτι περισσότερο: σπάνια χάνουν το κέφι τους.
Γεννήθηκε στις Σέρρες τον Σεπτέμβριο του 1965. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στη Βέροια, τη Θήβα, την Κομοτηνή και την Κέρκυρα, απ΄ όπου κατάγεται. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ηθοποιός. Το παραμύθι "Ο Τιπουκίτο Φλαπουκίτι σώζει τη θάλασσα" βραβεύτηκε στο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το Μάρτιο του 2003 κυκλοφόρησε το παραμύθι της "Ο Φλαμπελίνο και το κορίτσι που δεν ήθελε να κοιμηθεί".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Κατερίνα Σισκοπούλου γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε εικονογράφηση και οπτική επικοινωνία για τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γραφιστική, τη συγγραφή βιβλίων και το σινεμά.