Η
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η "πολιτισμική" σεξουαλική ηθική και η σύγχρονη νευρικότητα

Sigmund Freud

10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605530082

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Opportuna

Ο πολιτισμός μας είναι δομημένος... στην καταπίεση των ενορμήσεων. Καθένας ξεχωριστά έχει εκχωρήσει ένα τμήμα της ιδιοκτησίας του, της εξουσιαστικής του τελειότητας, των επιθετικών και εκδικητικών τάσεων της προσωπικότητάς του· εξ αυτών των συνεισφορών προέκυψε η κοινή πολιτισμική ιδιοκτησία υλικών και πνευματικών αγαθών. Πέρα της βιοτικής ανάγκης, εκείνα τα οποία ώθησαν τα μεμονωμένα άτομα σε αυτήν την παραίτηση είναι ακριβώς τα συναγόμενα εκ του ερωτισμού οικογενειακά συναισθήματα...
Όποιος δυνάμει της άκαμπτης ιδιοσυστασίας του δεν δέχεται να συμπράξει σε αυτήν την ενορμητική καταπίεση βρίσκεται αντιμέτωπος με την κοινωνία ως `εγκληματίας`, ως `outlaw`, εάν η κοινωνική του θέση και οι εξαίσιες ικανότητές του δεν του επιτρέψουν να επιβληθεί εντός της ως σπουδαίος άνδρας, ως `ήρωας`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Sigmund Freud

Sigmund Freud (Συγγραφέας)

Ο πατέρας της ψυχανάλυσης γεννήθηκε το 1856 στο Φράιμπεργκ της Μοραβίας, από γονείς εβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε ιατρική στη Βιέννη. Μαθητής του περίφημου Γάλλου νευρολόγου Σαρκό στη Σαλπερτιέρ (1885-86), επιστρέφει στη Βιέννη και αρχίζει να ασκεί το επάγγελμά του σε συνεργασία με τον Μπρόιερ (1895-1897), χρησιμοποιώντας την ύπνωση για τη διερεύνηση του ψυχικού κόσμου των ασθενών του. Η θεμελίωση της θεωρίας του για τις ψυχικές παθήσεις και την τεχνική της ψυχανάλυσης συναντά την εχθρότητα όλου του ιατρικού κατεστημένου. Ωστόσο η πελατεία του πληθαίνει καθημερινά και βρίσκει οπαδούς στη νεώτερη γενιά ιατρών. Το 1938, μετά την κατάληψη της Αυστρίας απ΄ τους ναζιστές, καταφεύγει στο Λονδίνο με την κόρη του Άννα. Υποφέρει από καρκίνο του λάρυγγα. Ενώ εργάζεται πάνω σε μια ψυχαναλυτική μελέτη για τον "Χίτλερ και το Ναζισμό", μια προσβολή τον ρίχνει καταγής και εκπνέει τη νύχτα της 23ης προς την 24η Σεπτεμβρίου 1939. Στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται: "Μελέτες για την υστερία", 1895, "Η ερμηνεία των ονείρων", 1900, "Μελέτη για τα όνειρα", 1901,"Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής", 1901, "Τρία δοκίμια για τη θεωρία της σεξουαλικότητας", 1903, "Τοτέμ και ταμπού", 1913, "Εισαγωγή στην ψυχανάλυση", 1916, "Το εγώ και το εκείνο", 1923, "Νεύρωση και ψύχωση", 1924, "Αναστολές, συμπτώματα και άγχος", 1926, "Η αρρώστια του πολιτισμού", 1930, "Η γυναικεία σεξουαλικότητα", 1931, "Σχόλιο για τον αντισημιτισμό", 1938, "Ο Μωυσής και ο μονοθεϊσμός", 1939.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Παπαχριστόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Παπαχριστόπουλος είναι ψυχολόγος-ψυχαναλυτής. Σπούδασε ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Φιλοσοφία (Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση (Paris VIII-Saint Denis), στην ψυχοπαθολογία (Paris VII-Denis Diderot), στη σημειολογία και τη λογοτεχνική θεωρία (Paris VII-Denis Diderot), στην ιστορία (Paris I-Panth?on-Sorbonne). Είναι διδάκτορας ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γιάννης Παπαχριστόπουλος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.143 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση