Το δίστιγμο
zoom in
18.00€ -10% 16.20€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9786180002621

 • Κατηγορίες:

  Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

 • Έτος κυκλοφορίας

  2019

 • Εκδότης

  Psy-books

"Tα σημεία στίξης" ως "Σημεία ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ" παιδικών φωνών, επιθυμιών και αποφάσεων γίνονται παράθυρα στη φαντασία τους, γεφυρώνουν τις συγκρούσεις και αντιφάσεις, και έρχονται να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία στηριζόμενα στην αξία της ΑΝΤΊΣΤΙΞΗΣ να πραγματοποιήσουν υπερβάσεις με προοπτική αρμονικής συνύπαρξης με τον εαυτό, την οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον, τον κόσμο...
Φωτεινή Τσουκνίδα

Φωτεινή Τσουκνίδα (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Τσουκνίδα-Ανθουλάκη γεννήθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας το 1974. Αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992, απεφοίτησε το 1996 με κατεύθυνση Κλινικής - Κοινωνικής Ψυχολογίας. Στη συνέχεια εισήχθη στο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική - Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής, του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας, της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, διάρκειας δύο (2) ετών. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πλήθος ψυχιατρικών δομών ανά την Ελλάδα (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, κέντρο ψυχικής υγείας - τμήμα ενηλίκων). Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συμμετείχε σε ερευνητικά προγραμμάτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την "Παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες" και σε "Άτομα με Γλωσσικές ή Θρησκευτικές και Πολιτισμικές Ιδιαιτερότητες" της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ).. Επίσης, υπήρξε εισηγήτρια σε πλήθος προγραμμάτων κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή της σε πλήθος μελετών και προτάσεων, επιμελήτρια και συντάκτρια της Μελέτης - Απογραφής του Τσιγγάνικου Οικισμού του Δήμου Σοφάδων, επιμελήτρια και συντάκτρια του Τσιγγανοελληνικού και Ελλληνοτσιγγανικού λεξικού (2η έκδοση), επιμελήτρια και συντάκτρια των κειμένων του Εκπαιδευτικού Οδηγού ΄΄ΣΑΡ΄΄, επίσης, συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα έκδοσης του βιβλίου "Αποασυλοποίηση και η Σχέση της με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη". Είναι εξωτερικός συνεργάτης βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Μεγάλη η πιστοποιημένη, εθελοντική προσφορά της σε πλήθος ψυχιατρικών και κοινωνικών δομών (ψυχιατρικές κλινικές, θεραπευτικές κοινότητες απεξαρτημένων, οίκοι ευγηρίας, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κ.α.). Είναι υπάλληλος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και υπεύθυνη του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας με "Ρίζες και Φτερά".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
13χ20
Βάρος:
0.139 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πολύτιμο για όποιον επιθυμεί το ευχαριστιακό στην…

★ ★ ★ ★ ★

Πολύτιμο για όποιον επιθυμεί το ευχαριστιακό στην ανθρώπινη επικοινωνία. Απλό αλλά τόσο ουσιαστικό αναφορικά με τις αξίες και την απόδοση νοήματος στις σχέσεις.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 22/04/2019)

Πολύτιμο για όποιον επιθυμεί το ευχαριστιακό στην…

★ ★ ★ ★ ★

Πολύτιμο για όποιον επιθυμεί το ευχαριστιακό στην ανθρώπινη επικοινωνία. Απλό αλλά τόσο ουσιαστικό αναφορικά με τις αξίες και την απόδοση νοήματος στις σχέσεις.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 23/04/2019)