Η γλώσσα της τέχνης
zoom in

Το νέο βιβλίο του μεγάλου ζωγράφου και δασκάλου Δημήτρη Μυταρά, "Η γλώσσα της τέχνης" είναι ένα σύνολο συμπερασμάτων από προσωπικές εμπειρίες από την ενασχόληση του στις εικαστικές τέχνες και από παρατηρήσεις σε προβλήματα διδασκαλίας αντλούμενες μέσα από τη μακροχρόνια διδακτική θητεία του. Σκοπός του είναι να βοηθήσει και να συμβουλεύσει τους νέους ζωγράφους, να ενημερώσει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις όσων επιθυμούν να μάθουν κάτι παραπάνω για την τέχνη αλλά και να μας παροτρύνει να ασχοληθούμε με αυτήν, καθώς όπως λέει και ο ίδιος στον πρόλογο του "Μην αρκείστε σε απλή ανάγνωση των κειμένων του βιβλίου. Πάρτε χρώματα και πινέλα και ζωγραφίστε, ώστε να έχετε προσωπικές εμπειρίες".
Ο Δημήτρης Μυταράς μας μιλάει, λιτά και κατανοητά, για τα χρώματα, τη σύνθεση, την έμπνευση και τη δημιουργία ενός έργου τέχνης και κάνει ειδική αναφορά στο έργο του σημαντικού ζωγράφου Βαν Γκονγκ. Το εικαστικό αυτό ταξίδι μέσα από τη γνωριμία της τέχνης και της ζωγραφικής και τους τρόπους δημιουργίας της ολοκηρώνεται με τον κατάλογο συμβουλών, φιλοσοφικού και πρακτικού χαρακτήρα, του μεγάλου ζωγράφου προς τους νέους καλλιτέχνες

Δημήτρης Μυταράς

Δημήτρης Μυταράς (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε το 1934 στη Χαλκίδα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και σκηνογραφία στην Ecole des Arts Decoratifs του Παρισιού. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από έντονο κινησιακό σχέδιο και χρωματική διαύγεια. Σε όλες τις περιόδους της ζωγραφικής του υπάρχει μια διάχυτη εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα με φανερή κοινωνική κριτική διάθεση. Οι πλαστικές του αξίες έχουν κλασική δομή και η επαφή με την ελληνική παράδοση είναι φανερή. Οι σημαντικές περίοδοι της ζωγραφικής του είναι: "Καθρέφτες" (1960-1964) "Δικτατορία" (1966-1970) "Επιτύμβια" (1971-1976) "Πορτραίτα" (1977-1987) "Σκηνές θεάτρου" (1988-1991). Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, ο Δημήτρης Μυταράς είχε εκθέσει σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου και έχει πάρει μέρος σε όλες σχεδόν τις σημαντικές Μπιεννάλε. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τα μεγάλα προβλήματα υγεία που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεπαν να βγει από το σπίτι. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 83 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
25χ20
Βάρος:
0.283 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση