Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα- Μετά τον Ν. 4800/2021
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα- Μετά τον Ν. 4800/2021

Γεώργιος Κ. Λέκκας

45.00€ -10% 40.50€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789606483677

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2021

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Η πρώτη ολοκληρωμένη ερμηνευτική προσέγγιση των νέων ρυθμίσεων για την επιμέλεια του παιδιού με έμφαση σε ουσιαστικές λύσεις και κρίσιμη νομολογία

Στο παρόν έργο παρουσιάζονται όλα τα ζητήματα των σχέσεων γονέων και τέκνων μετά τον χωρισμό των γονέων τους και επιχειρείται η ερμηνευτική προσέγγιση των νέων ρυθμίσεων για την επιμέλεια του παιδιού κατόπιν της μεταρρύθμιση που επέφερε ο ν. 4800/2021.

Η ερμηνευτική προσπάθεια βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διεθνή επί του θέματος εμπειρία. Οι διεθνείς νομικές πτυχές του θέματος και η ύπαρξη ενός «κοινού πυρήνα» κανόνων μεταξύ των ευρωπαϊκών εννόμων τάξεων στα υπό εξέταση ζητήματα λήφθηκαν ιδιαιτέρως υπόψη, καθώς οι προτεινόμενες ερμηνευτικές λύσεις στα τιθέμενα ζητήματα αντλούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πλούσια αλλοδαπή νομολογία επί διατάξεων άλλων ευρωπαϊκών νομοθεσιών (γερμανική, γαλλική και αγγλική) με διατάξεις παρόμοιες πλέον με τις διατάξεις του ελληνικού δικαίου μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση.

Στόχος του έργου είναι να αποφευχθούν οι δογματισμοί και να δοθεί έμφαση σε λύσεις επί συγκεκριμένων προβλημάτων, οι οποίες δόθηκαν από τον εφαρμοστή του δικαίου με αναφορά σε συγκεκριμένο εκάστοτε παιδί. Το συμφέρον, άλλωστε, του παιδιού κρίνεται εκάστοτε in concreto. Το στοιχείο εκείνο που καθιστά τη μελέτη του έργου ακόμα πιο χρήσιμη για τον αναγνώστη είναι η παράθεση σε υποσημειώσεις αντιπροσωπευτικών αποσπασμάτων από τη νομολογία, ελληνική και αλλοδαπή, ικανή να προσφέρει άμεσες λύσεις στον δικηγόρο, αλλά και στον δικαστή. Στο παρόν έργο επιχειρείται επίσης η ανάδειξη με τρόπο επαγωγικό και εφαρμοσμένο επί μέρους αρχών που διέπουν την επιμέλεια του παιδιού, οι οποίες μπορούν να επιτελέσουν καθοδηγητική λειτουργία για την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Γεώργιος Κ. Λέκκας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρίστος Π. Φίλιος (Υπεύθυνος Σειράς)


Λάμπρος Ι. Κιτσαράς (Υπεύθυνος Σειράς)


Δήμητρα Α. Παπαδοπούλου - Κλαμαρή (Υπεύθυνος Σειράς)


Γιάννα Καρύμπαλη - Τσίπτσιου (Υπεύθυνος Σειράς)


Αναστάσιος Βαλτούδης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
391
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.866 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση