Fernand Braudel
zoom in
4.24€
[...] Γνώρισα τον Fernand Braudel το 1948. Αυτός υπήρξε για μένα δάσκαλος, σύντροφος, διευθυντής, φίλος. Τώρα δεν είναι πια ένας φίλος αλλά έγινε απλώς (!) ο Fernand Braudel. Παρόλα αυτά, εξαιτίας ενός συνόλου προσωπικών λόγων, οι οποίοι με έδεσαν με την δραστηριότητα και την ζωή του για ένα μεγάλο διάστημα, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορώ να γράψω γι΄ αυτόν, αλλά μόνο να μιλήσω (κατά τρόπο ατελή και βέβαια μη αντικειμενικό, για να διευκρινίσουμε τα πράγματα). Ας πούμε λοιπόν ότι οι σελίδες αυτές δεν είναι παρά η προβολή της ιδέας την οποία έχω εγώ για τον Braudel ως ιστορικό, για τον Braudel ως διανοητή (βεβαίως δεν υπάρχει λύση της συνέχειας μεταξύ των δύο αυτών). Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος έξω από κάθε προσωπική εντύπωση είναι ότι ο Braudel έχει βεβαίως μια θέση προσδιορισμένη ανάμεσα στους μεγάλους οργανωτές της γνώσης των χρόνων μας. (από τη σελ. 44 του βιβλίου)

Παναγιώτης Δ. Μιχαηλάρης (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Το 1972 αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου το 1994 υποστήριξε την διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο το επιτίμιο του Αφορισμού και τη χρήση του κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Από το 1976-1978 διετέλεσε υπότροφος-ερευνητής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, όπου ασχολήθηκε με το εμπορικό αρχείο της αθηναϊκής οικογένειας Περούλη. Από το 1979 εργάζεται στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την ιδιότητα του Δόκιμου Ερευνητή (1990), εντεταλμένου ερευνητή (1995), κύριου ερευνητή (1998) και διευθυντή ερευνών (2003). Έχει εργαστεί στο ερευνητικό έργο που οδήγησε στην έκδοση του Αρχείου Αλή πασά της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (υπεύθυνος Β. Παναγιωτόπουλος), στην επεξεργασία καταλόγου συνδρομητών βιβλίων της περιόδου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού (1749-1821, υπεύθυνος Φ. Ηλιού), ενώ από το 1983 αποτελεί μέλος του Προγράμματος "Θεσμοί και ιδεολογία στη νεοελληνική κοινωνία, 15ος-19ος αιώνας" (υπεύθυνος Δ.Γ. Αποστολόπουλος). Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ερευνητικές αποστολές και έχει δημοσιεύσει βιβλία και μελέτες σχετικά με τα παραπάνω θέματα καθώς και με θέματα σχετικά με την ιστορία της Βενετοκρατίας και την ιστορία της Λέσβου. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ο Ερανιστής" του Ομίλου Μελέτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Από το 2003-2009 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο.

Ruggiero Romano (Συγγραφέας)

O Ruggiero Romano γεννήθηκε στο Φέρμο (Άσκολι Πιτσένο) το 1923. Από το 1947 μέχρι το θάνατό του (4 Ιανουαρίου 2003) έζησε στο Παρίσι όπου χρημάτισε πρώτα charge de recherches στο CNRS και από το 1950 μέχρι το 1989, directeur d΄ etudes στην Ecole Pratique des Hautes Etudes-VIe section μετέπειτα (από το 1975) Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. Αφού ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τα προβλήματα της ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομικής ιστορίας, μεταπήδησε στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής στην οποία και αφιέρωσε έκτοτε τα κυριότερα έργα του. ΄Ηταν διδάκτωρ honoris causa των Πανεπιστημίων του Μπουένος Άιρες και της Κόρντομπα (Αργεντινή) και του Πανεπιστημίου της Λίμα. Ήταν επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σαν Μάρκος στη Λίμα και εκείνου του Αγιακούτσο (Περού).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
49
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.104 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση