Επιτομή γενικού ενοχικού δικαίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επιτομή γενικού ενοχικού δικαίου

Μιχαήλ Π. Σταθόπουλος

Η παρούσα Επιτομή της 4ης έκδοσης του Γενικού Ενοχικού Δικαίου προορίζεται για διδακτικούς σκοπούς. Περιέχει τις βασικές γνώσεις της ύλης και είναι απαλλαγμένη από τις λεπτομερειακές αφενός και τις εμβαθυντικές αφετέρου περικοπές του εκτενέστερου ομώνυμου έργου του γράφοντος. Επίσης έχουν εδώ αφαιρεθεί οι υποσημειώσεις με τις βιβλιογραφικές και νομολογιακές παραπομπές.
Οι περιθωριακοί αριθμοί της Επιτομής (που μόνο σκοπό έχουν να διευκολύνουν την παραπομπή στο σημείο του βιβλίου που ενδιαφέρει) δεν ακολουθούν συνεχόμενη αυξητική πορεία, διότι κρίθηκε σκόπιμο να αντιστοιχούν ακριβώς στους περιθωριακούς αριθμούς (και τη σχετική ύλη) της εκτενούς έκδοσης. Οι παραλειπόμενοι περιθωριακοί αριθμοί αντιστοιχούν σε ύλη που παραλείπεται τελείως. Στους αναγραφόμενους αριθμούς η αντίστοιχη ύλη περιλαμβάνεται εδώ είτε ολόκληρη, όπως στο εκτενές έργο, είτε περιληπτικά.
Και από τη θέση αυτή εκφράζω θερμές ευχαριστίες στους πανεπιστημιακούς συναδέλφους μου, συνεργάτες στη διδασκαλία του Γενικού Ενοχικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Καθηγητή Παναγιώτη Παπανικολάου, Επίκουρους Καθηγητές Αριστείδη Χιωτέλλη, Μιχάλη Αυγουστιανάκη, Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή και Χριστίνα Σταμπέλου και Λέκτορα Κώστα Χριστοδούλου για τις γόνιμες συζητήσεις στα θέματα του βιβλίου και για τις πολύτιμες υποδείξεις τους.
Ευχαριστώ επίσης τις δικηγόρους Αθηνά Κοντογιάννη και Μαρίνα Χατζηκυριάκου-Βάρδη για την εξαιρετική ευσυνειδησία τους στην κατάρτιση των ευρετηρίων (άρθρων του ΑΚ και αλφαβητικού) καθώς και τον κ. Παναγιώτη Σάκκουλα (Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη) για την επιμελή έκδοση του παρόντος.
Σεπτέμβριος 2004, Μ. Σταθόπουλος


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Μιχαήλ Π. Σταθόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
661
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.369 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση