Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες
ISBN:
9789609439084
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η παρούσα επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στοχεύει να αναδείξει τον πλούτο και την ευρύτητα της ερευνητικής προσπάθειας που καταβάλλεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στα είκοσι επτά κείμενα που υπάρχουν αντιπροσωπεύονται όλες οι επιστήμες που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παιδαγωγικές, κοινωνικές, θετικές, γεωπονικές, επιστήμες μηχανικού.
Συμμετέχουν οι:
- Αβαγιανού Πηνελόπη-Αλεξία, διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας και επιστημονική συνεργάτις στο Εργαστήριο Εξελικτικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης
- Ακρίτας Αλκιβιάδης Γ., Αναπλ. Καθηγητής, "Εφαρμοσμένα Μαθηματικά: Υπολογιστικές Μέθοδοι"
- Αναγνωστόπουλος Βασίλειος Δ., Ομότιμος Καθηγητής
- Ανδρεάδης Γεώργιος, διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός
- Ανδρέου Ελένη, Αναπλ. Καθηγήτρια, "Παιδαγωγική Ψυχολογία"
- Ανδριανέσης Παναγιώτης, υπ. διδάκτωρ
- Βαβουγυιός Διονύσιος, Αναπλ. Καθηγητής, "Φυσική και η Διδακτική της"
- Βάθη Μαρία, Μηχανολόγος Μηχανικός, μ.δ.
- Βλάχος Φίλιππος, Αναπλ. Καθηγητής, "Ψυχοβιολογία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου και εκπαιδευτικές επιπτώσεις"
- Γραμμένος Θεοφάνης, Λέκτορας, "Εφαρμοσμένα Μαθηματικά".
- Ευδωρίδου Ελισσάβετ, μέλος ΕΕΔΙΠ, διδάκτωρ Σημειωτικής και Λογοτεχνίας.
- Ζαφειροπούλου Μαρία, Καθηγήτρια, "Κλινική Ψυχολογία".
- Ζουρμπάνος Νικόλαος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στην "Αθλητική Ψυχολογία".
- Ζυγούρης Νικόλαος Χ., διδάκτωρ Κλινικής Νευροψυχολογίας.
- Θεοδωράκης Ιωάννης, Καθηγητής, "Αθλητική Ψυχολογία".
- Καλδή Σταυρούλα, Επίκ. Καθηγήτρια, "Παιδαγωγικά: Διδακτική Μεθοδολογία".
- Κανακούδης Βασίλης, Επίκουρος Καθηγητής, "Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Δικτύων Ύδρευσης".
- Καρακασίδης Θεόδωρος, Επίκ. Καθηγητής, "Εφαρμοσμένη Φυσική"
- Καραμάνος Σπύρος Α., Αναπλ. Καθηγητής, "Υπολογιστική Μηχανική"
- Καραπέτσας Αργύρης Β., Καθηγητής, "Νευροψυχολογία του παιδιού"
- Καρατζαφέρη Χριστίνα, Επίκ. Καθηγήτρια, "Φυσιολογία της Άσκησης"
- Κασκαρέλης Ιωάννης Αλκιβ., Αναπλ. Καθηγητής, "Διεθνή Οικονομικά"
- Κοζανίδης Γεώργιος, Λέκτορας, "Μέθοδοι Βελτιστοποίησης Συστημάτων Παραγωγής και Υπηρεσιών"
- Λυμπερόπουλος Γεώργιος, Καθηγητής, "Στοχαστικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Παραγωγής"
- Μανδράκης Παναγιώτης, Φιλόλογος, μ.δ. (μεταπτυχιακό δίπλωμα)
- Μήτσης Ναπολέων Σπ., Καθηγητής, "Γλωσσολογία"
- Μπενέκος Δημήτριος, Αναπλ. Καθηγητής, "Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση"
- Νικολαϊδου Σήλια, Καθηγήτρια, "Κοινωνιολογία"
- Πανταζάρας Κων/νος,διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός
- Παπανικολάου Παναγιώτης Ν., Αναπλ. Καθηγητής, "Πειραματική Υδραυλική"
- Παπανικολάου Χρήστος, διδάκτωρ Γεωπόνος
- Παπαρούση Μαρίτα, Επίκ. Καθηγήτρια, "Νεοελληνική Λογοτεχνία"
- Πασιάς Γεώργιος Κ., Επίκ. Καθηγητής, "Συγκριτική Παιδαγωγική"
- Πετρόπουλος Γεώργιος, Επίκ. Καθηγητής, "Τεχνολογία Κατεργασιών Κοπής"
- Πιπεράκης Στυλιανός Μ., Καθηγητής, "Βιολογία: Διατροφή, Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Υγεία"
- Ποδιάς Ανδρέας, διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός
- Ρούση - Βέργου Χριστίνα Ι., μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Εξελικτικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης
- Σακελλαρίου-Μακραντωνάκη Μαρία, Καθηγήτρια, "Αρδεύσεις - Στραγγίσεις, Υδραυλική"
- Τσιακάρας Παναγιώτης, Αναπλ. Καθηγητής, "Συστήματα μετατροπής ενέργειας: κατάλυση - ηλεκτροκατάλυση - κυψέλες καυσίμου"
- Φιλιππάτου Διαμάντω Ν., Επίκ. Καθηγήτρια, "Εκπαιδευτική Ψυχολογία: Μαθησιακές Δυσκολίες"
- Χατζηγεωργιάδης Αντώνιος, Επίκ. Καθηγητής, "Υγρός Στίβος"
- Χουλιαρά Σωτηρία, διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός
Η Μαρία Ζαφειροπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Βρετανία (M. Phil. στο Πανεπιστήμιο Leeds και Ph.D. στο Πανεπιστήμιο Dundee) και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία/Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στην ανίχνευση, ψυχολογική αξιολόγηση, αντιμετώπιση και πρόληψη συναισθηματικών δυσκολιών όπως και προβλημάτων μάθησης και συμπεριφοράς κατά την παιδική ηλικία. Βασικότερο στόχο του ερευνητικού αυτού προβληματισμού αποτελεί η δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση γνωσιακών-συμπεριφοριστικών παρεμβατικών προγραμμάτων στα παιδιά θεραπευτικού αλλά και προληπτικού χαρακτήρα. Η επιστημονική/συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει επιστημονικά βιβλία, κεφάλαια καθώς και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων (BPS) και της Βρετανικής Εταιρείας Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών (BABCP), του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) εδώ και πολλά χρόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1941 στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού. Σπούδασε με υποτροφία κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Γερμανία. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι καθηγητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου και διδάσκει από το 1989. Έχει κατευθύνει τη δράση του σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Ασχολείται με την κριτική του βιβλίου, ιδιαίτερα με την έρευνα και τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και με τη λαϊκή παράδοση και γλώσσα. Είναι διευθυντής του περιοδικού Διαδρομές.
Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Πανεπιστήμιο τη Padova. Έχει γράψει βιβλία της ειδικότητάς του για τη γλώσσα, την ποίηση, την παιδική-νεανική λογοτεχνία, τη λαϊκή λογοτεχνία, η λαϊκή παράδοση, βιβλία για παιδιά, ανθολόγια κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ναπολέων Σπ. Μήτσης σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, ως υπότροφος του ΙΚΥ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λίγο αργότερα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της γλωσσολογίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 1991 εξελέγη Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και με την ιδιότητά του αυτή έλαβε μέρος, ως συγγραφέας ή συντονιστής συγγραφικών ομάδων, στη σύνταξη πολλών διδακτικών εγχειριδίων. Δίδαξε, ως Συμβασιούχος Καθηγητής (1991-94), θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δίδαξε επίσης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Επιστημονικός Συνεργάτης, εφαρμοσμένη γλωσσολογία και συγκεκριμένα διδακτική της Ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης γλώσσας (1993-96). Το 1995 εξελέγη ομόφωνα Αναπληρωτής Καθηγητής της Γλωσσολογίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δεκέμβριο του 1999 έγινε καθηγητής στο ίδιο τμήμα όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σχετικών με τη διδασκαλία της Νεοελληνικής, τόσο ως μητρικής όσο και ως ξένης γλώσσας. Υπήρξε μέλος της ομάδας σχεδιασμού του προγράμματος "Λογομάθεια", που εκπονήθηκε στα πλαίσια του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου. Διετέλεσε συνεργάτης της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης (1979-81), γραμματέας της "Επιτροπής για την Ελληνική Γλώσσα" που συγκροτήθηκε και λειτούργησε στο Υπουργείο Παιδείας κατά την περίοδο 1987-88, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ωνασείου Ιδρύματος για αποτελεσματικότερη διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών και Διευθυντής του ΠΕΚ (Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου) Λάρισας από το 1998 μέχρι σήμερα. Από το 1993 συνεργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος με το Landes-Institut του Soest (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας) για τη σύνταξη σειράς εγχειριδίων που προορίζονται για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στη Γερμανία. Έχει διδάξει σε πολλά προγράμματα (εξομοίωσης δασκάλων, επανεκπαίδευσης αδιορίστων δασκάλων εξωτερικού κ.λπ.) το γλωσσικό μάθημα, ενώ κατά καιρούς έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια ως εισηγητής για θέματα της ειδικότητάς του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Κλινικός Νευροψυχολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Εργαστήριο Νευροψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτριος Σ. Μπενέκος σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1977 διδάσκει την ελληνική γλώσσα στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών σε δημόσια γερμανικά σχολεία. Κατά το διάστημα 1972-1975 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και αργότερα ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 1983 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Landesinstitut fur Schule Nordrhein- Westfalen) και ανέλαβε τη μετεκπαίδευση των ενταγμένων στο γερμανικό μορφωτικό σύστημα αλλοδαπών (και Ελλήνων) εκπαιδευτικών. Επίσης είναι επιφορτισμένος με τη μετεκπαίδευση όλων των αλλοδαπών εκπαιδευτικών σε θέματα μητρικής γλώσσας και αναγνώρισης της μητρικής γλώσσας ως ξένης στη διοικητική περιφέρεια του Munster. Από το 1993, ως παιδαγωγικός συνεργάτης του Landesinstitut, συμμετέχει στη συγγραφή και στη σύνταξη της σειράς των γλωσσικών βιβλίων με την επωνυμία "Τα Ελληνικά μας", που προορίζονται για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στα παιδιά των Ελλήνων ομογενών. Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επιφορτισμένης με το σχεδιασμό και τη σύνταξη των αναλυτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία της Μητρικής Γλώσσας στις τάξεις 1η-6η και 7η-10η. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος "Παιδεία Ομογενών - Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Γερμανία", που υλοποίησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατ΄ εντολήν του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες λαογραφικού και παιδαγωγικού περιεχομένου και έχει λάβει μέρος σε διάφορα συνέδρια ως εισηγητής, στην Ελλάδα και στη Γερμανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελένη Ανδρέου γεννήθηκε στο Βόλο και πραγματοποίησε Παιδαγωγικές σπουδές στην Ελλάδα και σπουδές Ψυχολογίας στην Μ. Βρετανία. Έχει ειδικευτεί σε διάφορα θέματα Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Από το 1998 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου το 2010 εκλέχθηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το 2011 Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 1 Pantheon-Sorbonne.