Αλκιδάμας - Ρητορικά Ανώνυμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλκιδάμας - Ρητορικά Ανώνυμα

Περί των τους γραπτούς λόγους γραφόντων ή Περί σοφιστών, Οδυσσεύς κατά Παλαμήδους προδοσίας, Προλεγόμενα της τέχνης ρητορικής, Περί διηγήματος

Ανώνυμος

Αλκιδάμας

11.66€ -27% 8.51€

 

Περί ηθοποιίας, Περί εκφράσεως, Περί εγκωμίου και ψόγου, Προβλήματα ρητορικά εις στάσεις, Περί ποιητικών τρόπων

ΑΛΚΙΔΑΜΑΝΤΟΣ «Περί των τους γραπτούς λόγους γραφόντων ή Περί σοφιστών»: Εριστικός λόγος, επίθεση εναντίον των ρητοροδιδασκάλων που επεξεργάζονται γραπτώς τους λόγους τους. — «Οδυσσεύς κατά Παλαμήδους προδοσίας»: Ο Οδυσσέας κατηγορεί τον Παλαμήδη ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον Πρίαμο και πρόδωσε τους Έλληνες. Ρητορικό γύμνασμα αμφισβητούμενης γνησιότητας. — «Αποσπάσματα»: Τμήματα από λόγους του Αλκιδάμαντα που περιέσωσε ο Αριστοτέλης στη «Ρητορική» του. — ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΑ: Κείμενα των μεταγενέστερων χρόνων, επιτομές σπουδαστικών εγχειριδίων ή ασκήσεις λόγου και ύφους, στη γραμμή της ελληνικής ρητορικής παράδοσης.

Ανώνυμος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλκιδάμας (Συγγραφέας)

Ο Αλκιδάμας ο Ελαΐτης (από την Ελαία της Αιολίδας, στη Μικρά Ασία), σοφιστής και ρητοροδιδάσκαλος, έζησε τον 4ο π.Χ. αιώνα. Ήταν γιος του Διοκλή, συγγραφέα μουσικών έργων. Μαθήτευσε στον ρήτορα Γοργία τον Λεοντίνο, και ήταν αυτός που συνέχισε τις θεωρίες του δασκάλου του για τη ρητορική. Ως βασικό σκοπό της διδασκαλίας του έθεσε να κάνει τους μαθητές του ικανούς να μιλούν αυτοσχέδια και εκ του προχείρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φιλολογική Ομάδα Κάκτου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
280
Διαστάσεις:
12.5x21
Βάρος:
0.306 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση