Αιματολογία ΙΙΙ
zoom in

Στην εποχή μας, οι συνηθέστερες αιτίες θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες, είναι τα νεοπλάσματα και οι θρομβώσεις.

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση των νοσημάτων αυτών είναι τεράστιας σημασίας.

Έχοντας υπ` όψιν τα ανωτέρω, το παρόν βιβλίο της Αιματολογίας ΙΙΙ αρχίζει με μια αναφορά στους αιματολογικούς αναλυτές, τον πρώτο και πολυτιμότερο συνεργάτη ενός εργαστηριακού, με την ελπίδα η όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση της τεχνολογίας τους να συντελέσει στην έγκαιρη και σωστή διάγνωση.

Κατόπιν, γίνεται μια προσπάθεια προσεγγίσεως των δύο μεγάλων και σημαντικών κεφαλαίων της Αιματολογίας, στα οποία αναφέρονται τα ανωτέρω νοσήματα: Των νεοπλασμάτων του αίματος και της αιμοστάσεως. Γίνεται αναφορά των πιο βασικών και χρήσιμων σημείων τους και των συχνότερων νοσημάτων.

Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στη σημαντικότερη και βασικότερη, ίσως, εργασία αλλά και ευθύνη του εργαστηριακού, τον έλεγχο ποιότητας των αποτελεσμάτων του.

Με την ελπίδα ότι οι εξειδικευμένες αυτές γνώσεις όχι απλώς δεν θα κουράσουν τον αναγνώστη αλλά θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα του δώσουν την ώθηση για περαιτέρω μελέτη και έρευνα, εύχομαι το βιβλίο αυτό να αποβεί ένας χρήσιμος οδηγός όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών, αλλά και κατά την μελλοντική ενεργό συμβολή των αποφοίτων στη διάγνωση των νοσημάτων.

Ελένη Βαγδατλή (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.224 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση