Ζητείται ιππότης

της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

mono-ena-paidiΟ μικρός Αντώνιος ονειρεύεται να γίνει ιππότης, με πανοπλία και περικεφαλαία, όμως φοβάται το σκοτάδι! Θα τα καταφέρει να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή το όνειρό του, ξεπερνώντας τον φόβο του αυτόν;

Σύντομο και περιεκτικό, το παραμύθι της λατρεμένης Τζένης Κουτσοδημητροπούλου δείχνει στα παιδιά να μη φοβούνται τον φόβο και να παραδέχονται τις φοβίες τους, γιατί αποτελούν κομμάτι της ψυχολογίας τους. Με έξυπνο τρόπο δειχνει πώς να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα και πόσο καλύτερα θα νιώσουν απέναντι τους δικούς τους ανθρώπους να βγουν γενναίοι και ατρόμητοι από τη δοκιμασία αυτή! Με ζωηρότατη εικονογράφηση και απλές προτάσεις, ο μικρός Ιάκωβος ζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον βελτιώνει σαν παιδί και κάνει τους γονείς του περήφανους.

Η σειρά «Μικρές καληνύχτες» των εκδόσεων Μεταίχμιο αποτελείται από μικρές ιστορίες που διαβάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ταξιδεύουν όμως σε μεγάλες περιπέτειες και ξυπνούν έντονα συναισθήματα στους μικρούς αναγνώστες. Νεράιδες, ξωτικά, δράκοι, ιππότες, ζώα και πρίγκηπες, είναι εδώ, χάρη στη φροντίδα και την όμορφη επιμέλεια των εκδόσεων Μεταίχμιο, να συντροφέψουν την καληνύχτα του παιδιού.

Χάρη στην τεχνολογία QR Code Reader μπορεί ο γονιός να κατεβάσει ηχογραφημένο το κείμενο στο κινητό του και να βάλει το παιδί να το ακούσει λίγο πριν σβήσει το φως και ονειρευτεί τον δικό του φανταστικό κόσμο.

Πάνος Τουρλής