Ζωδιακά στασίματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζωδιακά στασίματα

Τρεις αφηγήσεις για το ζωδιακό κύκλο

Συλλογικό έργο

Βασίλης Παπαδολιάς

Χριστίνα Φούσκα

7.42€ -10% 6.68€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608058491

 • Κατηγορίες:

  Γαλλικά

 • Έτος κυκλοφορίας

  2019

 • Εκδότης

  Il Piccolo

Η αστρολογία πρωτίστως είναι Μύθος. Και τι είναι Μύθος, παρά μία εμψυχωμένη εικόνα με ιδιότητες του ανθρώπινου (ή ενίοτε και του υπανθρώπινου ή υπερανθρώπινου) ψυχισμού; Ορισμένοι δυσανασχετούν που η σύγχρονη αστρολογία πήρε την κατεύθυνση της ψυχολογικής ενδοσκόπησης και αναπολούν εποχές που ο αστρολόγος ήταν επικεφαλής της μάχης και έδινε το σύνθημα της επίθεσης μία συγκεκριμένη ώρα. Δυστυχώς γι' αυτούς ο άνθρωπος από τότε ενηλικιώθηκε. Δεν έχει πλέον ανάγκη την αστρολογία για να προβλέψει τον καιρό, την άνοδο του χρηματιστηρίου, την εξέλιξη ενός πολέμου ή την άνοδο του πληθωρισμού. Έχει άλλα εργαλεία γι' αυτές τις προβλέψεις πλέον. Συνεχίζει να έχει ανάγκη όμως κάτι που όλα αυτά μοντέλα δεν κατάφεραν να του δώσουν ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Νοηματοδότηση. Σε μια εποχή που η θρησκεία που παλιά επιτελούσε αυτό το ρόλο επίσης αντιμετωπίζεται με καχυποψία, ο άνθρωπος ενηλικιώνεται και σε αυτό το επίπεδο και δεν αναζητά μία νοηματοδότηση βασισμένη σε κάποιον πατερούλη. Αλλά στην αλληλεπίδραση των πάντων σε ένα ολιστικό σύμπαν όπου κάθε τι παίζει το ρόλο του αναπτύσσοντας αδερφικές σχέσεις με κάθε τι άλλο. Υπό την έννοια αυτή ο Μύθος της Αστρολογίας είναι Φως και Λύχνος κατεύθυνσης προκειμένου να πλησιάσει κανείς περισσότερο την Αυτογνωσία. Και κάθε προσπάθεια να πέσει περισσότερο φως σε αυτόν τον δρόμο είναι αξιέπαινη. Στην έκδοση αυτή φιλοξενούνται κείμενα των Χριστίνας Φούσκα, Δημήτρη Παναγιωτίδη, Κωνσταντίνας Βλαχοπούλου καθώς και του Βασίλη Παπαδολιά, που αφηγούνται με μοναδικό τρόπο το ταξίδι του ζωδιακού κύκλου.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Παπαδολιάς (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Είχε εκτενείς δημοσιεύσεις σε δημοφιλείς σελίδες όπως το Myhoroscope ή το ελληνικό φόρουμ του Astrodienst αλλά και επιλεγμένες δημοσιεύσεις στο αστρολογικό περιοδικό "Ζωή και Ζώδια". Συνεργάστηκε με το εναλλακτικό κέντρο SMG και την ιστοσελίδα Astrology.gr. Εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και τον εκδοτικό οίκο Ocelotos.gr το New Age Astrology Magazine, το οποίο διακινείται μεταξύ άλλων και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Readpoint, συνεργάστηκεμε τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδας στο περιοδικό 12-Αστρολογική Επιθεώρηση. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίαςμε τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία. Έχει εκδώσει ως τώρα δέκα βιβλία. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Φούσκα

Χριστίνα Φούσκα (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος, δραματοθεραπεία, παιγνιοθεραπεία και art-therapy και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια. Η ενασχόλησή της με την αστρολογία ξεκίνησε σε μικρή ηλικία ίσως απ' την ανάγκη της να κατανοήσει και να ερμηνεύσει δύσκολες προσωπικές καταστάσεις. Το 1988-1990 παρακολούθησε μαθήματα Κλασικής Αστρολογίας με την Κατερίνα Σουτλόγλου. Από το 1997-2002 συνέχισε στο σπουδαστήριο συμβολισμών "Αστρώον" με μαθήματα Καρμικής και Ιατρικής Αστρολογίας, Κηρύκειο του Ερμή, και ανάλυση ονείρων κατά Γιούνγκ σε συνδυασμό με την Αστρολογία. Συνεργάστηκε με το αστρολογικό site star-secrets ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "New Age Astrology" και στο 12-Αστρολογική Επιθεώρηση. Παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή ποίησης, διηγήματος και παραμυθιού. Ποιήματά της είχαν την χαρά να διακριθούν και να συμπεριληφθούν στο λογοτεχνικό περιοδικό "Μύρτιλο"και στην "Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης", ενώ διηγήματά της έχουν παρουσιαστεί από την ομάδα Αφηγηματικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Σήμερα ζει και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στα Ιωάννινα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Παναγιωτίδης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Παναγιωτίδης είναι κάτοικος Αθηνών. Το ταξίδι της αναζήτησής του στο χώρο της αστρολογίας και των εναλλακτικών θεραπειών ξεκινάει από νεαρή ηλικία σε μια προσπάθεια να κατανοήσει θέματα της ζωής, της φύσης, της ύπαρξης, το σύμπαν και τους συσχετισμούς μεταξύ αίτιου και αιτιατού. Έχει μελετήσει αστρολογία, την αναλυτική ψυχολογία, ρέικι τεχνικές διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου είναι σύμβουλος Ολιστικής και Συνδυαστικής Αστρολογίας, Reiki Master Teacher. Ασχολείται με την ανάλυση και τη σύνθεση των γενέθλιων ωροσκοπίων. Σπούδασε στο "Αστρώον Σπουδαστήριο Συμβολισμών", Κλασσική, Καρμική, Συμβουλευτική και Ιατρική Αστρολογία. Εκπαιδεύτηκε σε συστήματα όπως της Συναστρίας, των Διαπροσωπικών Σχέσεων, της Πρόβλεψης, της Διόρθωσης Ωροσκοπίων κ.α. Συμμετείχε σε 5ετές εργαστήρι ονείρων σε συνδυασμό με την Αστρολογία, έχοντας ως κύριο άξονα την Αναλυτική Ψυχολογία, αλλά και τις 4 βασικές ιδιότητες κατά Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ. Είναι αρχισυντάκτρια και αρθρογραφεί στο περιοδικό "Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Αστρολογίας" ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. Συνεργάτης του περιοδικού "New Age Astrology". Αρθογράφησε για το περιοδικό "12- Αστρολογική επιθεώρηση" των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος, που είχε την τιμή να είναι η Πρόεδρος για το έτος 2016, 2017. Επίσης αρθογράφησε στο περιοδικό "Αστρολογική Επιθεώρηση" με την επιμέλεια των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Κατέχει θέση Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α. για την τριετία 2018-2020. Είναι η δημιουργός του Blog: ouranokatevatoi.blogspot.com
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
70
Διαστάσεις:
17χ17
Βάρος:
0.08 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση