Υγιεινή και θεραπευτική δίαιτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υγιεινή και θεραπευτική δίαιτα

Φυσική διατροφή

Ηλίας Πέτρου

Η δίαιτα, χωρίς καμμιάν αμφιβολία, κατέχει την σπουδαιότερη θέσι ανάμεσα σ` όλα τα μέσα που απαιτούνται για τη διατήρησι της υγείας. Η επίδρασις, η τόσον ευεργετική, της υγιεινής διατροφής, είνε καταφανέστατη και αναγνωρίζεται από την επιστήμη και από το μεγάλο κοινόν.
Οι φυσιοθεραπευταί έδωσαν, από την αρχή της εδραιώσεως των δοξασιών τους, μεγάλη σημασία στο ζήτημα της δίαιτας. Μπορεί να πει κανείς, ότι αφορμή της εξελίξεως και της προόδου της Διαιτολογίας, είνε η φυσιοθεραπεία, η νέα αυτή επιστήμη, που φροντίζει για την ανάκτησι και διατήρησι της υγείας μόνο με τ` απολύτως φυσικά μέσα και όχι με φάρμακα, με βότανα, με ηλεκτρισμούς η άλλα τεχνητά μέσα.
Διαιτολογία είνε η επιστήμη της καλής διατροφής. Αυτή μας διαφωτίζει τι πρέπει να τρώμε, πόσο και πότε να τρώμε, πως να συνδυάζωμε τις διάφορες τροφές, αναλόγως της χημικής συνθέσεώς τους και της περιπτώσεως του καθενός ατόμου κτλ. Τα διδάγματά της είνε ευκολονόητα, γιατί είνε άπλα, αλλ` είνε άγνωστα εις τον πολύν κόσμον, από τον οποίον επίσης λείπει, συνήθως, η απαιτουμένη θέλησις, εγκράτεια και επιμονή για την εφαρμογή τους. Αλλά μόνον έτσι ο άνθρωπος θα μπόρεση ν` απαλλαγή από τον κακόν εφιάλτη της αρρώστειας, που τον βασανίζει σήμερα και θα γλυτώση τα τόσα έξοδα που καταβάλλει, όχι μόνον ανώφελα, αλλά κι` επιβλαβώς για την συνήθη διατροφή και θεραπεία που έχουν βάσι τον καταστρεπτικώτατον υπερσιτισμό και τη χρήσι ποικίλων φαρμάκων.

Ηλίας Πέτρου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
181
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.195 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση