Χωρίς ωράριο στα όνειρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χωρίς ωράριο στα όνειρα

Διηγήματα

Μαρία Κοτοπούλη

10.65€ -26% 7.88€
Οι ήρωες των διηγημάτων του βιβλίου προσπαθούν να αποκαθάρουν το νου και την ψυχή τους μέσα από τη φαντασία και το όνειρο. Οραματίζονται, μεταφέρονται σε τόπους καθαγιασμένους, γίνονται μάρτυρες της δημιουργίας του κόσμου, ζουν στην ψευδαίσθηση της πνευματικής αναλαμπής στον καθημερινό ορίζοντα. Αναζητούν τους στόχους τους στο ξάφνιασμα της Μουσικής, του Έρωτα, της Ζωγραφικής, του Μύθου και της Ιστορίας, καθώς η αιώνια παλέτα της άνοιξης ντύνει με χρώματα την προσμονή, την ατέλειωτη προσμονή της Ελπίδας, της Αγάπης, της Ελευθερίας. Ο πόνος τους γίνεται μελωδία, η αναζήτηση τραγούδι και η καθημερινότητά τους εντέλει μετουσιώνεται σε μονοπάτι της τέχνης, που αγωνίζονται να το διαβούν για να το κατανοήσουν.
Μαρία Κοτοπούλη

Μαρία Κοτοπούλη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Κοτοπούλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε θέατρο στη σχολή Πέλου Κατσέλη και στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Σορβόνης. Παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεάτρου των Εθνών και την τάξη υποκριτικής στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού. Το μυθιστόρημα "Για του Αλέξανδρου τη χάρη" είναι το τρίτο της βιβλίο. "Το μυθικό ταξίδι της Γης" είναι το πρώτο και "Τα μαγικά δώρα του Διονύσου" είναι το δεύτερο, όλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Η Λέξη, Ελίτροχος, Νέα Πορεία, Φιλολογική Πρωτοχρονιά, Έρευνα, Εντευκτήριο. Επίσης συνεργάστηκε με το Γ΄ Πρόγραμμα στην έκδοση "Ρήγας-Σολωμός. Εις Μνήμην" (1998), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
22χ13
Βάρος:
0.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πρώτη φορά διάβασα διηγήματα τόσο ποιητικά. Κι…

★ ★ ★ ★

Πρώτη φορά διάβασα διηγήματα τόσο ποιητικά. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Σύντομα ή εκτεταμένα πάντα με παρομοιώσεις και προσωποποιήσεις τελείως ακατανόητες για μένα. Και σε κάθε σχεδόν παράγραφο πετιέται κι ένα χωρίο από αρχαία τραγωδία. Δεν κατάφερα να το τελειώσω, παρόλο που τα διηγήματα με ξεκουράζουν και με συναρπάζουν γιατί κάθε φορά διαβάζεις και κάτι διαφορετικό. Αυτήν τη φορά δεν τα κατάφερα. Μεταφορές, παρομοιώσεις, προσωποποιήσεις, έπεα πτερόεντα, δεν, δεν, δεν... Κρίμα.. Πάνος Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 24/07/2010)