Τρεις Γάλλοι ρομαντικοί στην Ελλάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις Γάλλοι ρομαντικοί στην Ελλάδα

Λαμαρτίνος, Νερβάλ, Γκωτιέ

Συλλογικό έργο

Gerard De Nerval

Theophile Gautier

Λαμαρτίνος, Νερβάλ, Γκωτιέ. Τρεις Γάλλοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα της εικοσαετίας 1832-1852. Προσθέτω επίσης: τρεις ποιητές της ίδιας περίπου εποχής. Και ακόμα: τρεις ρομαντικοί (με ό,τι σχηματικό, απλουστευτικό, ίσως και αδόκιμο, περιέχει η λέξη στην περίπτωσή μας).

Μιλούμε, πάντως, για πορείες όπου τα ζητούμενα είναι πολλαπλά: οι γέφυρες, οι σταθμοί, οι αποστάσεις.

(...) Κοινός τόπος προορισμού, η Ανατολή, διατηρεί τα θέλγητρα μιας αναντικατάστατης γης της επαγγελίας. Είναι ταυτόχρονα η κιβωτός της γνώσης, το προπύργιο της πίστης, το σταυροδρόμι της λογής λογής ατομικών ή συλλογικών συμφερόντων. Ερεθίζει εξίσου την περιέργεια, την πλεονεξία, την ευσέβεια, τη φιλοδοξία ή το όνειρο.

Παν. Μουλλάς

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gerard De Nerval (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Theophile Gautier

Theophile Gautier (Συγγραφέας)

Ο Pierre-Jules-Theophile Gautier γεννήθηκε το 1811 στην Τάρμπ της Γαλλίας και πέθανε τον Οκτώβριο του 1872. Αν και δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φιλοσοφία, άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική την οποία γρήγορα εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Έργα του είναι: Poesies completes, Les jeunes-France, Δεσποινίς ντε Μωπέν-Διπλούς έρως, La comedie de la mort (Η κωμωδία του θανάτου), Fortunio, Η πίπα του οπίου, Χιλιοστή δεύτερη νύστα, Les grotesques, Η λέσχη των Χασισίνων, Partie carree, Emaux et camees (Σμάλτα και καμέες), Militona, Jean et Jeanette, Αρία Μαρκέλλα, Το μυθιστόρημα της μούμιας κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alfonse de Lamartine (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βάσω Μέντζου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
205
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.332 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση