Τόμος τιμητικός για τον καθηγητή Παύλο Λουκάκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τόμος τιμητικός για τον καθηγητή Παύλο Λουκάκη

Συλλογικό έργο

Ζαχαρίας Δεμαθάς

Παύλος Καρανικόλας

Ο καθηγητής Παύλος Λουκάκης ανέπτυξε και αναπτύσσει ερευνητική δραστηριότητα στους τομείς της πολεοδομίας, χωροταξίας και περιφερειακής ανάπτυξης, κλπ. Σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Παύλος Λουκάκης εκτός από την ακαδημαϊκή και ερευνητική του δραστηριότητα έχει αναπτύξει και εξακολουθεί να αναπτύσσει ένα πλούσιο έργο με τη συμμετοχή του σε δράσεις επιστημονικών και επαγγελματικών συλλογικών φορέων.

Το συγγραφικό έργο του υπερβαίνει τις 150 δημοσιεύσεις. Ο καθηγητής Π. Λουκάκης εξακολουθεί το επιστημονικό και μελετητικό του έργο και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της διδασκαλίας και της έρευνας στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΟΠΑ.

Για όλα αυτά η Επιστημονική Επιτροπή διερμηνεύοντας την γενικότερη εκτίμηση των συναδέλφων και του Τμήματος ευχαριστεί τον Ομότιμό Καθηγητή Παύλο Λουκάκη για την προσφορά του και του εύχεται να συνεχίσει την πολύμορφη προσφορά του για πολλά χρόνια ακόμα.

Τα κείμενα γράφουν οι: Σοφία Αυγερινού-Κολώνια, Γιώργος Κ. Βαρελίδης, Μαρία Βογιατζάκη, Μάρω Γιαννοπούλου, Όλγα Γιώτη-Παπαδάκη, Ελένη Γραμματικοπούλου, Ζαχαρίας Δεμαθάς, Κωνσταντίνα Ζέρβα, Σταύρος Ζωγραφάκης, Παύλος Καρανικόλας, Γιώτα Θεοδωρά, Πόπη Π. Θεοδωρακάκου-Βαρελίδου, Ελισάβετ Θωίδου, Μάριος Καμχής, Αναστάσιος Καραγάνης, ?γγελος Μιμής, Νικόλας Καραχάλης, Ντόρα Κόνσολα, Νίκος Κόνσολας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Δημήτρης Kονταργύρης, Γεώργιος Μ. Κορρές, Ηλίας Κουρλιούρος, Εμμανουήλ Μαρμαράς, Αλέξανδρος Κουτσούρης, Αλέξανδρος-Φ. Λαγόπουλος, Δημήτριος Λαγός, Παναγιώτης Κούρτης, Παντελής Λαζαρίδης, Μάρη Λαυρεντιάδου, Κωνσταντίνος Λιάπης, Αργυρώ Λουκάκη, Ναπολέων Μαραβέγιας, Νίκος Μαρτίνος, Θεοφάνης Πάκος, Γιάννης Ρουκούνης, Lydia Sapounaki-Dracaki, Marianthi Kotea, Κωνσταντίνα Σκαναβή, Μαρία Σακελλάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Πάνος Ασήμος, Χρ. Ταξιλτάρης, Γ. Μίντσης, Σ. Μπάσμπας, Μ. Μιλτιάδου, Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου, Σάββας Τσιλένης, Εμμανουήλ Σ. Χριστοφάκης, Ιωάννης Ψυχάρης.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαχαρίας Δεμαθάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Καρανικόλας (Συγγραφέας)

Ο Παύλος Καρανικόλας είναι Λέκτορας του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Αυγερινού - Κολώνια (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Ε. Ζωγραφάκης (Συγγραφέας)

Ο Σταύρος Ζωγραφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1960. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού Έρευνας και Ανάπτυξης του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, καθώς και στα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα εφαρμοσμένα μακρο-οικονομικά υποδείγματα γενικής ισορροπίας, στην κατασκευή πινάκων κοινωνικής λογιστικής, στη διανομή του εισοδήματος με έμφαση στην ανισότητα και τη φτώχεια, σε θέματα που άπτονται της οικονομικής πτυχής της μετανάστευσης και, τέλος, σε θέματα διεθνούς ανταγωνιστικότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Καμχής

Μάριος Καμχής (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα σης 17 Απριλίου 1946. ΄Εγγαμος με δύο παιδιά. Το 1965 αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Την περίοδο 1965-70 σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Δίπλωμα Αρχιτέκτονας Μηχανικού, Θωμαίδειο Βραβείο). Συνέχισε τις σπουδές του στη Χωροταξία και Πολεοδομία στο Λονδίνο (1970-1972) και δίδαξε στο τμήμα Σχεδιασμού της ΑΡχιτεκτονικής ΄Ενωσης (1972-1975) .Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) .Τ ο 1977 του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορα της Φιλοσοφίας (PhD) .Τ ο 1978 με υποτροφία Fulbright συνέχισε την έρευνα του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Los ΑngeΙes και το 1979 εκδόθηκε το βιβλίο του- "Θεωρία του Σχεδιασμού και Φιλοσοφία" (Tavistock Pub.. London/New York). Από το 1978 μέχρι και το 1984 εργάστηκε στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε πολεοδομικές περιβαλλοντολογικές και χωροταξικές μελέτες, ως συντονιστής του Εθνικού Προγράμματος Ακτών στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και ως σύμβουλος του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Από το 1985 μέχρι σήμερα είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. ΄Εχει διατελέσει: Υποδιευθυντής και Διευθυντής του γραφείου του Επιτρόπου Γ. Βάρφη (1985-88), Προϊστάμενος Τμήματος με αρμοδιότητες τη χωροταξία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την Αστική πολιτική και τη διασυνοριακή συνεργασία, (1989-1996) Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (1997-2001) και Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Επικοινωνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Όλγα Γιώτη - Παπαδάκη (Συγγραφέας)

Η Όλγα Γιώτη-Παπαδάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Oικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η Ευρωπαϊκή Oλοκλήρωση και η Περιφερειακή Πολιτική. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές εργασίες και κατέχει μόνιμη έδρα Jean Monnet από το 1997.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελισάβετ Θωίδου (Συγγραφέας)

Η Ελισάβετ Θωίδου είναι εντεταλμένη διδασκαλίας στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και στο τμήμα Μηχανικών Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και από τους βασικούς ερευνητές της Ερευνητικής Μονάδας Χωρικής Ανάπτυξης του ΑΠΘ. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός (ΑΠΘ, 1983) με μεταπτυχιακό δίπλωμα του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου (1991) και διδακτορικό στο τμήμα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ (2005). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, έχει πάρει μέρος σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με δημοσιεύσεις στα πρακτικά τους. Έχει δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Καραγάνης (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Καραγάνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χωρικής Οικονομετρίας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα της Οικονομετρίας, της Χωρικής Οικονομετρίας, της Αστικής Οικονομικής, της Κεφαλαιαγοράς και των Μεθόδων Περιφερειακής Ανάλυσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Χωρικής Οικονομετρίας, Στατιστικής, Μεθόδων Περιφερειακής Ανάλυσης, Βάσεων Δεδομένων, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Επιχειρήσεων, Αγορών Ακινήτων και Ανάλυσης Κινδύνων στο Τραπεζικό Σύστημα. Έχει εργαστεί στον Τραπεζικό Τομέα και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, με πλούσιο ερευνητικό και μελετητικό έργο στα προαναφερθέντα αντικείμενα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Κ. Βαρελίδης (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Βαρελίδης είναι Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Βογιατζάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Βογιατζάκη είναι Δρ. Αρχιτέκτων, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρω Γιαννοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μάρω Γιαννοπούλου είναι αρχιτέκτων, Δρ. Πολεοδόμος - Χωροτάκτης, Επίκουρη καθηγήτρια Δ.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γραμματικοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Ζέρβα (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Ζέρβα είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών, στη Σχολή Τουρισμού του Πανεπιστημίου Girona στην Ισπανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώτα Θεοδωρά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πόπη Π. Θεοδωρακάκου - Βαρελίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Οντέτ Βαρών - Βασάρ

Οντέτ Βαρών - Βασάρ (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1957), και είναι ιστορικός και μεταφράστρια. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεώτερη ιστορία στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης (Παρίσι ΙV). Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1995) με αντικείμενο τις αντιστασιακές οργανώσεις των νέων. Σπούδασε γαλλική λογοτεχνία και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Για το πρώτο της βιβλίο που είναι εξαντλημένο "Ελληνικός Νεανικός Τύπος 1941-1945. Καταγραφή", τόμ. Α΄-Β΄, εκδ. ΙΑΕΝ, Αθήνα 1987, βλ. www.iaen.gr. Ερευνητικά πεδία: η συμμετοχή της ελληνικής νεολαίας στην Αντίσταση, η γενοκτονία των Εβραίων και η μνήμη της, η στρατοπεδική λογοτεχνία, η πολιτισμική ταυτότητα των σεφαραδιτών Εβραίων. Έχει δημοσιεύσει στα περιοδικά "Αντί", "Ο Πολίτης", "Μνήμων", "Σύγχρονα Θέματα" (μέλος της συντακτικής επιτροπής) , "Historein", "Νέα Εστία" και στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Η Καθημερινή", "Η Αυγή". Συνεργάζεται με το περιοδικό "the books΄ journal". Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού "Μνήμων" και ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Εβραϊσμού (1990-2000). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια κι έχει δημοσιεύσει σε συλλογικούς τόμους στη Γαλλία (βλ. www.academia.edu). ΄Εχει συνεργαστεί με το "΄Ιδρυμα για την Μνήμη του Άουσβιτς" (Βρυξέλλες), με τη "Maison d΄Izieu", με τη "Fondation pour la Memoire de la Shoah" (Παρίσι) και με πανεπιστημιακά τμήματα νεοελληνικών σπουδών στο Στρασβούργο και στην INALCO. Δίδαξε το μάθημα της "Ελληνικής Ιστορίας" στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2001-2017) ως καθηγήτρια-σύμβουλος. Διδάσκει στο σεμινάριό της για τη "Γενοκτονία των Εβραίων: Ιστορία, Μνήμη, Αναπαραστάσεις" στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος από το 2011 καθώς και στα ετήσια σεμινάρια του Μουσείου στην Αθήνα για τη "Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος". Έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις γαλλικής και γαλλόφωνης λογοτεχνίας. Από το 1995 ως το 2008 εξέδωσε κι επιμελήθηκε το ετήσιο περιοδικό "Μετάφραση", με αντικείμενο τη λογοτεχνική μετάφραση και τη μεταφρασεολογία. Δίδαξε μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο ΕΚΕΜΕΛ και στο Μεταπτυχιακό Μετάφραση-μεταφρασεολογία του ΕΚΠΑ. Τιμήθηκε με τη διάκριση Chevalier de l΄ordre des Arts et des Lettres (Ιππότης των γραμμάτων και των τεχνών) το 2006 από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
924
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
1.308 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση