Σύγχρονη γαλλική ποίηση του Βελγίου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σύγχρονη γαλλική ποίηση του Βελγίου

Μια ανθολογία των εκδόσεων "Πρόσπερος"

κ.ά.

Συλλογικό έργο

1919- Amina-Ram

9.54€ -11% 8.49€
Πίσω από την προκλητική προθήκη μιας σφίζουσας ματεριαλιστικής κοινωνίας, παράλληλα με την έντονη οικονομική δραστηριότητα, την ισχυρή και άτεγκτη παρουσία της βιομηχανίας, τα βαριά κτίρια που στεγάζουν την έδρα διεθνών οργανισμών ή πολυεθνικών εταιριών, ενυπάρχει και λειτουργεί στη βελγική γη, με την ίδια ένταση, μια χυμώδης ποίηση δίνοντας, με τα δικά της μέσα, νόημα στην υπόσταση του σύγχρονου ανθρώπου. Αυτήν την ποίηση θέλησε να παρουσιάσει ο ποιητής Σωτήρης Τσαμπηράς δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα της, με τις μεταφράσεις του στα ελληνικά μιας επιλογής από το έργο πενήντα έξη σύγχρονων Βέλγων ποιητών.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

1919- Amina-Ram (Συγγραφέας)

Amina-Ram (που σημαίνει "γλυκιά Αμίνα", στα αραβικά) είναι το φιλολογικό ψευδώνυμο της Βελγίδας ποιήτριας και ζωγράφου Marcelle Gregoire (γεν. Βρυξέλλες, 1919). Διετέλεσε μέλος της Ένωσης Βέλγων Συγγραφέων, του βελγικού PEN Club και της ομάδας ποιητών Grenier Jane Tony. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά όπως το "Elytres de Hanneton". Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Σπιράλ", 1977, "Πηγή", 1978, "Η πτήση της σιωπής", 1982, "Σχισμές του χρόνου", 1985, "Το μάτι με τα ξέφτια", 1988, όλες εικονογραφημένες με δικά της σχέδια. Αξιόλογη ζωγράφος, εξέθεσε πολλές φορές έργα της μετά το 1976.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jacqueline Ballman (Συγγραφέας)

Βελγίδα ποιήτρια, μεταφράστρια, ζωγράφος, εικονογράφος και δοκιμιογράφος (γεν. Βρυξέλλες, 1922). Υπήρξε μέλος της Ένωσης Βέλγων Συγγραφέων, του βελγικού PEN Club, της ομάδας ποιητών "Grenier Jane Tony", καθώς και του "Κύκλου Ποιητών του Ternois", με επικεφαλής την ποιήτρια Jeanne Maillet. Εμφανίστηκες στα γράμματα το 1962 με την ποιητική συλλογή "Marbre rose" (εκδ. la Maison du Poete), που την ακολούθησε η συλλογή "Lourmarin", το 1964, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο -με τίτλο ένα βελγικό τοπωνύμιο. Δημοσίευσε κυρίως ποίηση και δοκίμια, καθώς και μια μελέτη για τον γνωστό Βέλγο συγγραφέα Henri Bosco (1971 και 1973).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert - Lucien Geeraert (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

1899-1990 Norge (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωτήρης Γ. Τσαμπηράς (Μεταφραστής)


Σωτήρης Γ. Τσαμπηράς (Επιμέλεια)


Σωτήρης Γ. Τσαμπηράς (Ανθολόγος)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.452 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση