Στη φωλιά του κούκου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στη φωλιά του κούκου

Ken Kesey

16.50€ -10% 14.85€

Σκληρό, προκλητικό και βαθιά συγκλονιστικό, το μοναδικό μυθιστόρημα του Ken Kesey έχει αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα του στη σύγχρονη λογοτεχνία. Η αξέχαστη ιστορία των τροφίμων μιας ψυχιατρικής πτέρυγας εστιάζει στη σύγκρουση της Νοσοκόμας Ράτσεντ και του Ραντλ Πάτρικ ΜακΜέρφι, του νέου, καβγατζή τροφίμου, που αποφασίζει να αντιταχθεί στην τυραννία της. Μέσα από τα μάτια του Αρχηγού Μπρόμντεν, ενός φαινομενικά κωφάλαλου τροφίμου, ξεδιπλώνεται η ηρωική προσπάθεια του ΜακΜέρφι να πολεμήσει εκείνες τις δυνάμεις -εξωτερικές και εσωτερικές- που μας κρατούν αιχμάλωτους...

"Μια συγκλονιστική παραβολή της μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό."

("The New York Times Book Review")

"Μια κραυγή αγανάκτησης ενάντια στους άγραφους νόμους της κοινωνίας και σε εκείνους που τους επιβάλλουν."

("Time")

Το αριστούργημα του Ken Kesey ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία των 5 Oscar και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού "Time" με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας που γράφτηκαν τον 20ό αιώνα.

Βασίλης Αθανασιάδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
420
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.638 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Το βιβλίο «Στη φωλιά του Κούκου», το οποίο…

★ ★ ★ ★ ★

Το βιβλίο «Στη φωλιά του Κούκου», το οποίο επανεκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Anubis, αποτελεί το μοναδικό έργο του Κεν Κέσεϊ. Το βιβλίο ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία των πέντε Οσκαρ και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας που γράφτηκαν τον 20ό αιώνα. Ο Κέσεϊ γεννήθηκε στο Ορεγκον το 1935. Το 1959 δούλευε στη βραδινή βράδια του Νοσοκομείου Βετεράνων Μάνλο Παρκ, συμμετέχοντας σε ένα επιδοτούμενο πειραματικό πρόγραμμα για την επίδραση παραισθησιογόνων ουσιών. Ο Κέσεϊ περνούσε αρκετό χρόνο με τους ασθενείς και πίστευε πως δεν ήταν παράφρονες, αλλά φυσιολογικοί άνθρωποι τους οποίους η κοινωνία είχε παραγκωνίσει επειδή δεν συμπεριφέρονταν με τον τρόπο που εκείνη απαιτούσε. Οι εμπειρίες του από αυτό το διάστημα τον ενέπνευσαν να γράψει το έργο «Στη φωλιά του Κούκου», το οποίο εκδόθηκε το 1962. Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρθηκε το 1975.

Λένα Βλασταρά
(Αναρτήθηκε στις 27/12/2011)