Σιμόν
zoom in
15.00€ -10% 13.50€

Συγγραφέας: Eduardo Lalo
Τίτλος: Σιμόν
Συλλογή: Archipiélago Caribe
Το εξώφυλλο απεικονίζει το έργο “Be echo of your conscience” του ζωγράφου Delawer Omar
Εισαγωγικό Σημείωμα: Έλσα Νόγια
Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας
Επιμέλεια έκδοσης: Κωνσταντία Νικολοπούλου

Premio International de Novela Rómulo Gallegos - Διεθνές Βραβείο Λατινοαμερικάνικης Λογοτεχνίας

Περίμενα, κρατώντας την αναπνοή μου. Ήταν η γυναίκα που αγαπούσα, αλλά δεν άνοιγα την πόρτα. Περίμενα μέχρι που κοίταξε την Γκλέντα χωρίς να πει τίποτα. Πάτησε και πάλι την κόρνα και η Λι φώναξε το όνομά μου, μία, δύο, τρεις φορές. Παρακολούθησα το πρόσωπό της να συσπάται από συγκίνηση και έκλεισα τα μάτια μου. Όταν τα άνοιξα, την είδα να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να επιστρέφει με ένα σημειωματάριο. Έψαξε για μια σελίδα, την έσκισε και την έβαλε στο γραμματοκιβώτιο. Κοίταξε το σπίτι για τελευταία φορά, φώναξε το όνομά μου πιο δυνατά από όλες τις προηγούμενες φορές και η Γκλέντα πάτησε δυνατά την κόρνα. [απόσπασμα από το βιβλίο]"Ο Eδουάρδο Λάλο είναι ποιητής, αφηγητής, δοκιμιογράφος, καθηγητής πανεπιστημίου και δημιουργός εικαστικών τεχνών του Πουέρτο Ρίκο. Αυτή η έκδοση του τελευταίου μυθιστορήματός του, που ανοίγει τη συλλογή Archipelago Caribe είναι αξιομνημόνευτο γεγονός. Όχι μόνο ως εκδοτικό έργο, αφού έλειπε από τις βιβλιοθήκες της λογοτεχνικής μας παραγωγής στην Caribe, και από την άγνωστη έξω από τον ακαδημαϊκό μας χώρο εθνική λογοτεχνική παράδοση του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και λόγω της ποιότητας που ξεδιπλώνεται όσο προχωρά το κείμενο και παράλληλα με τη λογοτεχνική πορεία του συγγραφέα." -Έλσα Νόγια [Ινστιτούτο Λατινοαμερικανικής Λογοτεχνίας / Τμήμα Φιλοσοφίας και Γλώσσας /Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες]Eduardo Lalo (Εδουάρδο Λάλο)

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Κούβα, ο ίδιος προσδιορίζεται σαν Πορτορικανός και συμμετέχει στις υποθέσεις του νησιού. Ζει στο Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο από την ηλικία των δύο ετών. Σπούδασε στο Colegio San Ignacio de Loyola, όπου αποφοίτησε το 1977. Στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia και αργότερα στο Πανεπιστήμιο Paris III: Sorbonne Nouvelle.

Τα έργα του Lalo είναι δύσκολο γενικά να προσδιοριστούν. Τα βιβλία του είναι υβρίδια δοκιμίου και φαντασίας, όπως αποδείχθηκε στο πρώτο βιβλίο του En el Burger King de la Calle στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1986. Από τότε έχει επιμείνει στο να αναμειγνύει την τέχνη, μεταξύ δοκιμίου και φαντασίας στις δημοσιεύσεις του.

Η διεθνής του αναγνώριση ήρθε το 2013, όταν κέρδισε το βραβείο Rómulo Gallegos για το μυθιστόρημά του Simone, μια μετάφραση αγγλικής γλώσσας το οποίο δημοσιεύθηκε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Chicago Press. Επίσης, το 2013, ηγήθηκε της αντιπροσωπείας του Πουέρτο Ρίκο στη XVIII Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Λίμα, όπου το Πουέρτο Ρίκο ήταν ο επί τιμή προσκεκλημένος. Είναι καθηγητής στο campus του Río Piedras στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο και δημοσιεύει στήλες λογοτεχνικής κριτικής, όπως το 80 Grados. Έχει σκηνοθετήσει δύο μεσαίου μήκους ταινίες: Donde, και La ciudad perdida. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει το έργο του ως φωτογράφος σε περισσότερες από δώδεκα εκθέσεις.

Άλλα έργα του: En el Burger King de la calle San Francisco (1986), Libro de textos (1992), Ciudades e islas (1995), La isla silente (2002), Los pies de San Juan (2002), La inutilidad (2004), donde (2005), San Juan de Puerto Rico, Ινστιτούτο Alfons el Magnànim (2005), Leyendas sobre secretos: La hija del verdugo; La mancha de sangre (2005), Los países invisibles (Σαν Χουάν, 2008 / Μπουένος Άιρες, 2014 / Μαδρίτη, 2016), El deseo del lápiz (2010).

Παναγιώτης Κόνσολας (Μεταφραστής)


Eduardo Lalo (Συγγραφέας)

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην Κούβα, ο ίδιος προσδιορίζεται σαν Πορτορικανός και συμμετέχει στις υποθέσεις του νησιού. Ζει στο Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο από την ηλικία των δύο ετών. Σπούδασε στο Colegio San Ignacio de Loyola, όπου αποφοίτησε το 1977. Στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia και αργότερα στο Πανεπιστήμιο Paris III: Sorbonne Nouvelle. Τα έργα του Lalo είναι δύσκολο γενικά να προσδιοριστούν. Τα βιβλία του είναι υβρίδια δοκίμιου και φαντασίας, όπως αποδείχθηκε στο πρώτο βιβλίο του "En el Burger King de la Calle" στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1986. Από τότε έχει επιμείνει στο να αναμειγνύει την τέχνη, μεταξύ δοκιμίου και φαντασίας στις δημοσιεύσεις του. Η διεθνής του αναγνώριση ήρθε το 2013, όταν κέρδισε το βραβείο Rόmulo Gallegos για το μυθιστόρημά του "Simone", το οποίο μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και δημοσιεύθηκε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Chicago Press. Επίσης, το 2013, ηγήθηκε της αντιπροσωπείας του Πουέρτο Ρίκο στη XVIII Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Λίμα, όπου το Πουέρτο Ρίκο ήταν ο επί τιμή προσκεκλημένος. Είναι καθηγητής στο campus του Rίo Piedras στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο και δημοσιεύει στήλες λογοτεχνικής κριτικής, όπως το "80 Grados". Έχει σκηνοθετήσει δύο μεσαίου μήκους ταινίες: Donde (Where) και La ciudad perdida (Η χαμένη πόλη). Επιπλέον, έχει παρουσιάσει το έργο του ως εικαστικός σε περισσότερες από δώδεκα εκθέσεις. Άλλα έργα του: "En el Burger King de la calle San Francisco" (1986), "Libro de textos" (1992), "Ciudades e islas" (1995), "La isla silente" (2002), "Los pies de San Juan" (2002), "La inutilidad" (2004), "donde" (2005), "San Juan de Puerto Rico" (2005), "Leyendas sobre secretos: La hija del verdugo; La mancha de sangre" (2005), "Los "paίses invisibles" (Σαν Χουάν, 2008 / Μπουένος Άιρες, 2014 / Μαδρίτη, 2016), "El deseo del lapiz" (2010).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
280
Διαστάσεις:
17x14.5
Βάρος:
0.37 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση