Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9786180313161
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Σικάγο της Ποταπαγόρευσης, δεκαετία του ’20. Ο Μάικ Χοτζ, δηµοσιογράφος και βετεράνος του Α΄ Παγκόσµιου πολέµου, είναι ερωτευµένος µε την Άννι Γουόλς, όµως κρατάνε τη σχέση τους κρυφή από τον πατέρα της. Η πόλη γύρω τους πάλλεται, κλαµπ, συµµορίες, παρανοµίες. Τη σχετική ηρεµία ταράζουν δύο απανωτές δολοφονίες των Ουάις και Τεϊτελµπάουµ που έκαναν κουµάντο στο κλαµπ Λα Μεζόν Μονµάρτρ, ιδιοκτησίας στην πραγµατικότητα του Ο’ Μπάνιον και της συµµορίας του – στον αντίποδα της συµµορίας του Αλ Καπόνε. Ο Μάικ όµως σύντοµα βρίσκεται αντιµέτωπος µε το δικό του µαρτύριο: Κάποιος µπαίνει στο σπίτι του και δολοφονεί την Άννι µπροστά στα µάτια του.
Ο Μάικ Χοτζ µάλλον δεν έπρεπε να ερωτευτεί την Άννι Γουόλς. Ίσως όµως οι τύποι που σκότωσαν την Άννι Γουόλς να µην έπρεπε να τα βάλουν µε τον Μάικ Χοτζ…
Ατµόσφαιρα, ρυθµός, µοναδικοί χαρακτήρες και η γραφή του θρυλικού David Mamet, σεναριογράφου της ταινίας Οι αδιάφθοροι και τιµηµένου µε το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο Οικόπεδα µε θέα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό νουάρ που διαβάζεται απνευστί.
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Πολυβόλα, παράνοµο αλκοόλ και σκληροτράχηλοι ρεπόρτερ. Ένα αξέχαστο νουάρ µε θρυλική υπογραφή.
Wall Street Journal
Φρενήρης ρυθµός, ολοζώντανοι διάλογοι, το Σικάγο έχει όλα τα χαρακτηριστικά µιας υπερπαραγωγής του Mamet.
New York Times
Ένα συγκλονιστικό αστυνοµικό δράµα, που κάτω από την ποτισµένη στο παράνοµο ουίσκι πλοκή του κρύβει µια ροµαντική καρδιά και πολλές συναισθηµατικές διακυµάνσεις.
USA Today
Το Σικάγο του Μάµετ είναι ένας βάναυσος κόσµος, που περιγράφεται όµως µε αγάπη, όπου η γιατρειά για το τροµώδες παραλήρηµα από το αλκοόλ είναι το όπιο –ένας άλλος εθισµός– και η γιατρειά για τη ραγισµένη σου καρδιά είναι να σκοτώσεις – αν και µετά την πράξη διαπιστώνεις πως δεν σε ανακούφισε ιδιαίτερα. Είναι σαν ο Κόρµακ ΜακΚάρθι να µετακόµισε στα µεσοδυτικά.
Los Angeles Times
Όσοι αγαπούν τον Elmore Leonard και τον Dennis Lehane θα ενθουσιαστούν. ?ιάλογοι για σεµινάριο! Ο βραβευµένος συγγραφέας αξιοποιεί την εντυπωσιακή λογοτεχνική του σκευή επιστρέφοντας ύστερα από είκοσι χρόνια στο µυθιστόρηµα.
Booklist
Ο Ντέιβιντ Μάμετ γεννήθηκε στο Σικάγο από εβραίους γονείς και ζει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Είναι θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος, τηλεοπτικός παραγωγός, σκηνοθέτης, ενίοτε δοκιμιογράφος και στιχουργός. Το κοφτό, γεμάτο ιδιωματισμούς στιλ των διαλόγων του έχει δημιουργήσει πλέον σχολή, με την ονομασία Mamet speak - ένα στιλ που ο ίδιος αποδίδει στην επιρροή της οικογένειάς του και του Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων τα "Glengarry Glen Ross" (Οικόπεδα με θέα), για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ και το βραβείο του Κύκλου Θεατρικών Κριτικών της Νέας Υόρκης, "Oleanna" (Ολεάννα) και "American Buffalo". Έχει επίσης εκδώσει δοκίμια και μυθιστορήματα. Έχει σκηνοθετήσει τις κινηματογραφικές ταινίες "House of Games" (Η λέσχη της απάτης), "Things Change" (Ο λούστρος και η Μαφία), "Homicide" (Ανθρωποκτονία), "State and Main" και "Heist" (Το κόλπο).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίκος Λαμπρόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Νίκου Α. Μάντη, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε με το θέατρο. Το βιβλίο "Το μάτι του άνθους" ήταν η πρώτη του ποιητική συλλογή. Με το ψευδώνυμο Νίκος Α. Μάντης, εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων "Ψευδώνυμο" (2006), καθώς και δύο μυθιστορήματα, "Το χιόνι του καλοκαιριού" (2010) και "Άγρια Ακρόπολη" (2013), όλα από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά το "Βαθέκ" του William Beckford, τα "Χίλια χρόνια καλές προσευχές" της κινέζας Yiyun Li. Έχει τιμηθεί με το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) για το βιβλίο του "Οι τυφλοί", έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού "Ο Αναγνώστης", για τα βιβλία "Οι τυφλοί και Άγρια Ακρόπολη", και έχει διακριθεί με το The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα για το μυθιστόρημα "Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί".