Πέτρινες μνήμες
zoom in

Ο αδελφοκτόνος πόλεμος κάποτε τελείωσε. Ο παραλογισμός του εμφυλίου σιγά σιγά ξεχάστηκε. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, σύμβολο και ορόσημο, ήταν ο ιμάντας που γύρισε τη μηχανή του χρόνου. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα και οι πληγές άρχισαν να κλείνουν. Τα χρόνια πέρασαν, η γειτονιά, στην περιοχή του Άη Δημήτρη, άλλαξε. Το μπορντέλο με τις παστρικιές, μετακινήθηκε στην Κάτω Πόλη, προς τους μύλους του Τριάντη. Το Αστυνομικό Τμήμα μεταφέρθηκε στην περιοχή των Ιτιών. Τα παλιά φτωχόσπιτα με τις αυλές έγιναν πολυκατοικίες.
Άλλαξαν και οι άνθρωποι. Τα δάκρυα στέγνωσαν και οι μνήμες έγιναν ένα με τα λιθάρια. Τίποτε πια δεν είναι το ίδιο, μα και τίποτε δεν χάθηκε για πάντα.
Αυτός ο τόπος αφήνει τις θύμισες να μουλιάζουν, να ξεθωριάζουν καθώς το τοπίο βυθίζεται μέσα στο γλαυκό, πάντα λαμπρόμορφο αυτό φως της λευτεριάς... της ισότητας, της αδελφοσύνης, της ελπίδας.

Μαρία Καρέλα

Μαρία Καρέλα (Συγγραφέας)

"H ζωή μας μια βόλτα" είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Μαρίας Ελ. Καρέλα. Προηγήθηκαν, οι "Πέτρινες μνήμες", το"Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο", η "Πατρινέλλα" (2002) και "Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο" (2003). Από το 1992, έχουν κυκλοφορήσει οι συλλογές διηγημάτων "Αποκοτιές", "Επιμύθιο σιωπής", "In memoriam" και "Τραπέζ". Για το έργο της έχει βραβευθεί από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών, με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα ενώ έχει επίσης τιμηθεί, από το "Σπίτι της Ευρώπης", τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - 19ο Φεστιβάλ Πάτρας. Είναι γνωστή ζωγράφος και έχει επανειλημμένα επαινεθεί για την εργασία της. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Είναι μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας -Ούγκο Φόσκολο- και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας. Η Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα και ασχολείται ενεργά με τα κοινά του τόπου της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
476
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.606 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση