Ουτοπία τεύχος 103
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ουτοπία τεύχος 103

11.00€ -27% 8.03€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  11059141103

 • Έτος κυκλοφορίας

  2013

 • Εκδότης

  Τόπος

Κυκλοφόρησε το τεύχος 103 του περιοδικού ΟΥΤΟΠΙΑ, με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Γιάνη Κορδάτου, του Έλληνα που πρώτος θεμελίωσε στη χώρα τη μαρξιστική επιστήμη της Ιστορίας. Για το έργο του Κορδάτου γράφουν οι πανεπιστημιακοί  Π. Νούτσος, Κ. Σταμάτης, Δ. Καλτσώνης, Μ. Λυμπεράτος, Β. Κρεμμυδάς, Άλκης Ρήγος, καθώς και οι ιστορικοί Ν. Παπαδάτος και Γ. Λαουτάρης. Στο Τεύχος αυτό δημοσιεύονται επίσης σύντομα, παλαιότερα κείμενα των Δ. Γληνού, Κ. Βάρναλη, Ηλ. Ηλιού, Χ. Φλωράκη και Π. Λεκάτσα, καθώς και δύο κείμενα του Σπ. Ασδραχά και του Ε. Μπιτσάκη για τα έργα και την προσωπικότητα του Γ. Κορδάτου. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα κείμενο για τη δολοφονία του γιού του Κώστα, μαχητή του λόχου Λόρδος Μπάιρον και με ένα συγκινητικό ποίημα για την δολοφονία του, παρμένο από το περιοδικό Νέα Γενιά του 1945.
Στο σημερινό τεύχος δημοσιεύονται επίσης δύο επίκαιρες μελέτες του Jacques D’ Hondt για την επικαιρότητα του έργου του Μαρξ, και του Δ. Δαγκλή για την ανθρώπινη φύση. Τέλος, όπως πάντα επίκαιρα άρθρα του Γ. Σταμάτη για την οικονομία, του Γ. Κατρούγκαλου για τις καταπατήσεις της συνταγματικής νομιμότητας, του Δ. Σαραφιανού για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, του Λ. Απέκη για την καταστροφή του Πανεπιστημίου και της Γιώτας Ιωαννίδου για την μέση παιδεία και την ανηλεή επίθεση της κυβέρνησης. Το τεύχος ολοκληρώνεται  με το Χρονικό του Βιβλίου.
Το σημερινό τεύχος εικονογραφείται, με έργα του Βάλια Σεμερτζίδη ζωγράφου και χαράκτη, που όπως και άλλοι καλλιτέχνες ανέβηκε στην κατοχή στο βουνό και αποθανάτισε με θαυμάσια έργα στιγμές της  εποποιίας της λαϊκής αντίστασης (επιμέλεια της ζωγράφου Μαρίας Κοκκίνου)
 

Εκδότης:
Τόμος:
103
Δέσιμο:
Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες:
192
Βάρος:
0.5 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση