Ώστε από τη φωτιά σου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ώστε από τη φωτιά σου

Ποιήματα

Magnus William - Olsson

Ο Μάγκνους Γουίλλιαμ - Ούλσον, κορυφαίος ποιητής της γενιάς του στη Σουηδία, προσπαθεί να συλλάβει και να αποδώσει τον θαυμασμό που του προκαλεί το ίδιο το γίγνεσθαι της ποίησης. Η προσέγγιση της πηγής του λυρισμού και των μορφών του, όπως αυτές διαμορφώνονται μεσ` από το γίγνεσθαι του ανθρώπου, τον έχει οδηγήσει από τους προσωκρατικούς και τη Σαπφώ στους Νίτσε, Ρίλκε, Χάιντεγκερ. Οι μεταμορφώσεις του χρόνου, του χώρου και του λόγου, τα παράδοξα και τα αινίγματα που προκύπτουν από τη σύγκρουση του ανθρώπου με τον κόσμο δεν αποτελούν απλώς ποιητικά θέματα. Κυρίως συμβάλλουν στις προσπάθειες του Γουίλλιαμ - Ούλσον να διευρύνει τον ορίζοντα και την έννοια της ποίησης.

Βασίλης Παπαγεωργίου

Βασίλης Παπαγεωργίου (Μεταφραστής)

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου (Θεσσαλονίκη 1955) είναι συγγραφέας και μεταφραστής. Από το 1975 ζει στη Σουηδία. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά βιβλία των Willy Kyrklund (Βίλλυ Σύρκλουντ), Eva Runefelt, Magnus William-Olsson (Μάγκνους Βίλλιαμ-Ούλσσον), Tomas Transtromer (Τούμας Τράνστρεμερ, το σύνολο των ποιημάτων και John Ashbery. Στα Σουηδικά έχει μεταφράσει (μαζί με συνεργάτες) βιβλία του Οδυσσέα Ελύτη, του Τζον Άσμπερυ, του Θανάση Βαλτινού, του Kenneth Koch (Κέννεθ Κοκ), όλα τα ποιήματα και τα αποσπάσματα της Σαπφώς (σχολιασμένη έκδοση) και μια σχολιασμένη συλλογή με ανέκδοτα ποιήματα και πεζά του Κωνσταντίνου Καβάφη. Δοκίμια, κριτικές βιβλίων και λογοτεχνικά κείμενά του υπάρχουν σε Ελληνικά, Σουηδικά και Βρετανικά περιοδικά. Είναι καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας, δημιουργικής γραφής και δραματουργίας στο Πανεπιστήμιο Λινναίος στη Νότια Σουηδία.

Magnus William - Olsson

Magnus William - Olsson (Συγγραφέας)

Ο Magnus William - Olsson γεννήθηκε το 1960 στη Στοκχόλμη. Ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και κριτικός λογοτεχνίας. Ζει στη Στοκχόλμη και, μέρος του χρόνου, στην Ισπανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
87
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.169 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση