Ομπλόμοφ
zoom in
21.30€ -22% 16.61€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602082942

 • Κατηγορίες:

  Πεζογραφία

 • Έτος κυκλοφορίας

  1980

 • Εκδότης

  Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Ο Ομπλόμοφ -ο ήρωας του έργου- ενσαρκώνει μ΄ ένα θαυμαστό τρόπο τον παλιό τύπο του ρώσου γαιοχτήμονα: είναι νωθρός, απαθής, ανίκανος ν΄ αναλάβει κάθε πρωτοβουλία, αντιδράει παθητικά στα εξωτερικά γεγονάτα· σκύβει, όπως και η ψυχή του μουζίκου, κάτω άπα το βάρος σκοτεινής "ανατολίτικης" μοίρας. Σέ κάποια στιγμή μια γενναία και ευαίσθητη γυναίκα, η Όλγα, κουνάει λίγο το βραδυκίνητο αυτό όγκο· αλλά γρήγορα ο Ομπλόμοφ θα ξαναπέσει στη μοιραία του ακινησία. Ο μεγάλος ρώσος κριτικός Μπιελίνσκη γράφει πως ο Γκοντσαρόφ κατόρθωσε στο μυθιστόρημα αυτό ν΄ απεικονίσει άρτια έναν εθνικό τύπο.
Ανδρέας Σ. Σαραντόπουλος

Ανδρέας Σ. Σαραντόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Αντρέας Σαραντόπουλος γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Αγριλιά Μεσσήνης. Τελείωσε το γυμνάσιο στα 1932 και στα 1934 κατατάχθηκε εθελοντής στο στρατό. Στα 1939 βγήκε ανθυπολοχαγός από τη Σχολή Αξιωματικών Στρατιωτικών Υπηρεσιών. Έλαβε μέρος στον πόλεμο της Αλβανίας και αργότερα στην Εθνική Αντίσταση (ΕΛΑΣ). Το χρονικό διάστημα 1945-1953 το πέρασε στις φυλακές και εξορίες. Έμαθε ρωσικά μόνος του, έγραψε ρωσική γραμματική (1957) κι έχει μεταφράσει τα περισσότερα από τα έργα των Ρώσων κλασικών και πολλά έργα Σοβιετικών συγγραφέων με επιτυχία. Έχει γράψει και έχει εκδώσει το τετράτομο αντιστασιακό και μετα-αντιστασιακό έργο με τίτλο "Μικροί και μεγάλοι άνθρωποι" και συνεχίζει το έργο του.

Ivan Aleksandrovitch Gontcharov

Ivan Aleksandrovitch Gontcharov (Συγγραφέας)

Ο Ivan Aleksandrovitch Gontcharov (1812-1891) ήταν ένα από τα μέλη του κύκλου των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων που, στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα είχαν συσπειρωθεί γύρω από τον Sovremmenik με προεξάρχοντα τον Nekrasov και συμπεριλαμβανόμενους τους Turgenev, Dostoyevsky, Tolstoy, Byelinsky και Herzen. Εκτός από το συγγραφικό του έργο υπήρξε ανώτερος Δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών και έλαβε μέρος στον περίπλου της γης σαν γραμματέας του Ναυάρχου Ποντιάντιν. Τα μυθιστορήματά του έκαναν μεγάλη εντύπωση στην κοινωνία της εποχής του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
714
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.6 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση