Οι επιπτώσεις στην απασχόληση από την διεύρυνση της ευρωπαϊκής ένωσης και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι επιπτώσεις στην απασχόληση από την διεύρυνση της ευρωπαϊκής ένωσης και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών

Εργασίες του διεθνούς συνεδρίου: Κρήτη 2005

Συλλογικό έργο

Πολυτεχνείο Κρήτης

9.05€ -10% 8.15€
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας αφορά το θέμα της απασχόλησης. Κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο αυτό. Ιδιαίτερα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την τελευταία διεύρυνση και ενόψει μελλοντικών διευρύνσεων παρατηρείται αύξηση των προβλημάτων στην απασχόληση των πολιτών της. [...] Βασικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι η κάλυψη βασικών θεμάτων αλλά και η ανάπτυξη προβληματισμού για τη μελέτη των επιπτώσεων στην απασχόληση από την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Επίσης ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διάλογου επιστημόνων της κοινωνικής οικονομίας, του μάρκετινγκ μάνατζμεντ και των νέων τεχνολογιών με επιστήμονες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους με στόχους αφενός μεν την ανάδειξη των ειδικών προβλημάτων και των επιπτώσεων και αφετέρου την αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. (από τον πρόλογο)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πολυτεχνείο Κρήτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Γ. Παλιατσός (Εισηγητής)


Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος

Παναγιώτης Γ. Κυριαζόπουλος (Εισηγητής)

Ο Παν. Γ. Κυριαζόπουλος είναι καθηγητής Marketing στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, διπλωματούχος του Πολυτεχνείου του Liverpool (Αγγλίας) σε προκεχωρημένο Marketing (Advanced Marketing). Έχει μετεκπαιδευθεί στο Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλίας) σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Administration). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ σε θέματα Ολικής Ποιότητας Υπηρεσιών. Έργα του: "Διοικητικό Marketing Λιανικού Εμπορίου", "Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση", "Διοίκηση Logistics", "Έρευνα Αγοράς", "Η σύγχρονη Επιχείρηση στο ξεκίνημα του 21ου Αιώνα", "Management 1ης γραμμής", "Σύγχρονες Μορφές Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων", "Τεχνικές Πωλήσεων στην 3η Βιομηχανική Επανάσταση".

Ειρήνη Σαμαντά - Ρούντη (Εισηγητής)


Κωνσταντίνος Γ. Δημόπουλος (Εισηγητής)


Παναγιώτης Γ. Γρηγορίου (Εισηγητής)

Ο Παναγιώτης Γ. Γρηγορίου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (DEA και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής) στο διεθνές δίκαιο και στις ευρωπαϊκές σπουδές στη Νομική Σχολή και στο Institut des Hautes Etudes Europeennes του Πανεπιστημίου Robert Schuman του Στρασβούργου αντίστοιχα. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κλπ. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση". Επίσης είναι κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Άλλα έργα του συγγραφέα: - Το νομικό σύστημα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου κατά της ρύπανσης, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1992, 231 σελίδες - Η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (σε συνεργασία με τους Γρ. Τσάλτα και Γ. Σαμιώτη), Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1993, 270 σελίδες. - Questions de minorites eu Europe, Εκδόσεις Presses interuniversitaires europeennes - Peter Lang, Βρυξέλλες, 1994, 345 σελίδες - Η Ελλάδα στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης (1981 - 1994). Κείμενα (σε συνεργασία με το Στ. Περράκη), Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 1994, 551 σελίδες - Κοινοτικές στρατηγικές για το περιβάλλον (σε συνεργασία με τον Γρ. Τσάλτα), Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1995, 371 σελίδες - Διεθνές συμβατικό δίκαιο και Περιβάλλον (σε συνεργασία με το Στ. Περράκη), Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 1997, 1060 σελίδες

Βασίλειος Μουστάκης (Εισηγητής)

Ο Βασίλης Μουστάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός (παν/μιο Πάτρας, 1978) και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science και Doctor of Science στην Μηχανική της Διοίκησης (Engineering Management) από το Παν/μιο Geogre Washington των Η.Π.Α. Έχει επίσης διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης του Παν/μίου George Washington. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει επί διετία Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και μέλος της Επιτροπής Ερευνών του ιδίου ιδρύματος επί σειρά ετών. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος σε θέματα διοίκησης, οικονομικής ανάλυσης, πληροφοριακών συστημάτων και οργανωσιακού επανασχεδιασμού σε πολλούς οργανισμούς και εταιρείες στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Η.Π.Α.

Αθανάσιος Σπυριδάκος (Εισηγητής)


Λεωνίδας Ζαμπετάκης (Εισηγητής)


Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Φορέας)


Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Πειραιά (Φορέας)


Νικόλαος Φ. Ματσατσίνης

Νικόλαος Φ. Ματσατσίνης (Επιμέλεια)

Ο Νικόλαος Ματσατσίνης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων (ΕΡΓΑΣΥΑ). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας εννέα βιβλίων, εκ των οποίων τα δύο στα αγγλικά, πενήντα τριών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με σύστημα κριτών. Έχει πάνω από εκατό παρουσιάσεις και δημοσιεύεσεις σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.

Νίκος Ναγόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Ναγόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κοινωνιολογία και την κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διονύσης Ι. Γιαννακόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Διονύσης Γιαννακόπουλος σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1972), αλλά γρήγορα στράφηκε στη Διοικητική Πληροφορική μετά από εξάμηνη μετεκπαίδευση στο Κ.Π.Ε. "Δημόκριτος", στα πλαίσια διυπουργικού Προγράμματος (1973). Από το 1975 έως το 1981, διετέλεσε στέλεχος στο ΥΠΕΘΑ και μέλος ομάδων εργασίας για την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Υλικών για το Στρατό Ξηράς. Από το 1981 έως το 1985 έκανε DΕΑ και Διδακτορικό στην Πληροφορική Οργανώσεων (Informatique des Organisations) στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (IX), ως υπότροφος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ. Από το 1987 είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πειραιά, ενώ το 1989 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του λέκτορα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τακτικός Καθηγητής από το 2001, εκλέχθηκε Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά για την τετραετία 2006-2010. Τα ειδικότερα ερευνητικά ενδιαφέροντα αναφέρονται στα Πολυκριτήρια Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων και τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, όπου έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και σημαντικό αριθμό εργασιών και δημοσιεύσεων. Είναι εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Απασχόλησης σε θέματα κατάρτισης και αξιολογητής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έχει διατελέσει σύμβουλος έργων πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το 1999 έως το 2005 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και από το 2005 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών.

Κωνσταντίνος Γ. Δημόπουλος (Επιμέλεια)


Αθανάσιος Σπυριδάκος (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
230
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.491 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση