Ο κύριος Μι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κύριος Μι

Μυθιστόρημα

Andrew Crumey

Ακολουθώντας τη συμβουλή της πιστής και πολλά υπομένουσας οικονόμου του, ο πρόσχαρος ογδοηκοντούτης κύριος Μι, εγκαταλείπει τα σκονισμένα βιβλία του και στρέφεται στο Ίντερνετ σε αναζήτηση της Εγκυκλοπαίδειας του Ροζιέ, ενός χαμένου βιβλίου το οποίο υπερασπίζεται τη φιλοσοφία ενός εναλλακτικού σύμπαντος. Αντ΄ αυτού, βρίσκει τη φωτογραφία μιας γυμνής κοπέλας με τη λεζάντα "Φεράν και Μινάρ: Ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ και το Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο". Εν τω μεταξύ, την άνοιξη του 1761, δύο Γάλλοι αντιγραφείς, οι Φεράν και Μινάρ έχουν στην κατοχή τους την περίφημη Εγκυκλοπαίδεια και καταζητούνται από τις αρχές οι οποίες διεκδικούν τα μυστικά της για ίδιον όφελος. Οι στενά πλεγμένες ιστορίες που ακολουθούν αφορούν την τρέλλα του Ρουσσώ, τον έρωτα ενός θνήσκοντος λόγιου και τον κύριο Μι, ο οποίος ανακαλύπτει, έστω καθυστερημένα, το σεξ, τα ναρκωτικά και τον Jimmy Shand. [...]

Andrew Crumey

Andrew Crumey (Συγγραφέας)

Ο Άντριου Κράμεϋ γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας το 1961. Σπούδασε μαθηματικά και θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμιο St Andrews και στο Imperial College του Λονδίνου. Εργάζεται ως αρχισυντάκτης της φιλολογικής σελίδας της εφημερίδας Scotland on Sunday. Το πρώτο του βιβλίο Music, in a foreign language (1994· κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο: Μουσική, σε ξένη γλώσσα) τιμήθηκε με το βραβείο Saltire. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματά του: Pfitz (1995), το οποίο ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από τον Observer και τους New York Times και Mr Mee (2000, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις). Ο Κράμεϋ θεωρείται ένας από τους βασικούς εισηγητές του μεταμοντερνισμού στη βρετανική λογοτεχνία, έχει επηρεασθεί από τον Μπόρχες και τον Ίταλο Καλβίνο, και σύμφωνα με τον Τζόναθαν Κόου αποτελεί ελπίδα για την ανανέωση του βρετανικού μυθιστορήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Νίκος Παναγιωτόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στις 15.4.1963 στο Χαλάνδρι, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε τεχνολόγος μηχανικός, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο. Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός συντάκτης (από το 1989 έως το 1992) σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την πεζογραφία, ασχολείται επαγγελματικά με το σενάριο. Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές, ενώ από το 1995 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον κινηματογράφο. Έχει γράψει δέκα σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους -ανάμεσά τους οι "Απόντες" (1996), ο "Βασιλιάς" (2002) και η "Αγρύπνια" (2005), όλες σε σκηνοθεσία Νίκου Γραμματικού, οι "Ώρες κοινής ησυχίας" (2006), σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου, κ.ά. Για μια απ΄ αυτές, τους "Απόντες", τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1996. Ενεργό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, διδάσκει σενάριο σε σεμινάρια και σε προγράμματα σπουδών κινηματογράφου. Ποιήματα και διηγήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, ενώ το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων "Η ενοχή των υλικών" (Πόλις, 1997), τιμήθηκε με το Βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: "Ο Ζίγκι απ΄ τον Μάρφαν" (Πόλις, 1998, κυκλοφορεί και στα ιταλικά από τις εκδόσεις Crocetti), "Το γονίδιο της αμφιβολίας" (Πόλις, 1999, β΄ εκδ. Μεταίχμιο, 2012, κυκλοφορεί σε επτά γλώσσες -στα γερμανικά από τις εκδ. Reclam, στα γαλλικά από τις εκδ. Gallimard, στα ιταλικά από τις εκδ. Ponte Alle Grazie, στα σλοβενικά, στα κινέζικα κ.ά), "Αγιογραφία" (Πόλις, 2003, κυκλοφορεί στα γερμανικά από τις εκδ. Reclam και στα γαλλικά από τις εκδ. Gallimard) και "Τα παιδιά του Κάιν" (Μεταίχμιο, 2011, βραβείο Μυθιστορήματος Ιδρύματος Πέτρου Χάρη Ακαδημίας Αθηνών, 2012). Τόσο τα μυθιστορήματα όσο και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές ξένες γλώσσες. Ο "Ολομόναχος" είναι το έβδομο βιβλίο του και εκδόθηκε αρχικά στη Γαλλία, στη σειρά Ce que la vie signifie pour moi των Editions du Sonneur.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
388
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.585 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση