Ο βιβλιοπόντικας
zoom in
4.18€ -24% 3.18€

Όλα τα βιβλία έχουν εξαφανιστεί από το σχολείο. Παιδιά και δάσκαλοι ψάχνουν να βρουν τι έγινε! Η εξαφάνιση των βιβλίων να έχει άραγε κάποια σχέση με το ότι στο σχολείο έχει τρυπώσει ένας βιβλιόφιλος, βιβλιοφάγος Βιβλιοπόντικας;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος

Βαγγέλης Δ. Ηλιόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού.

Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015.

Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Chiara Fedele

Chiara Fedele (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1973. Αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό Λύκειο και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μιλάνου και στη Σχολή Κινουμένου Σχεδίου. Εργάστηκε δίπλα στονΤζάννι Ντε Κόννο και τελειοποίησε την τεχνική της δίπλα στον Αρκάντιο Λομπάτο. Ζει και εργάζεται στην περιοχή της Παβίας στην Ιταλία, όπου μαζί με άλλους νέους εικονογράφους ίδρυσε τον πολιτιστικό σύλλογο "Τα τζιτζίκια - Κέντρο Τέχνης" με σκοπό την προώθηση της εικονογράφησης μέσα από εκθέσεις και εργαστήρια. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 1999 για Ιταλούς και ξένους εκδότες, ενώ παραδίδει μαθήματα για αρχαρίους στα εργαστήρια εικονογράφησης διαφόρων δήμων. Για την εικονογράφηση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα" τιμήθηκε με τον έπαινο ΕΒΓΕ και ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Αλλοδαπού Εικονογράφου.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
24
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.062 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση