Μόνολογκ
zoom in
15.90€ -26% 11.77€

`σε χαρτάκια. Γράφω, γράφω, γράφω. Σχέσεις. Η ιστορία του θείου μου του Ακύλα. Αργότερα. Αυτό αργότερα. Πρώτα τα ουσιώδη. Τα χρειώδη.
Εγώ, εμού του ιδίου. Πολτός. Αδυναμία χαρακτήρα. Το Αεροπλάνο. Τα σύννεφα. Οι θεοί. Πιο κάτω, οι άνθρωποι, τα φυτά, τα ζώα.
Οι φυλετικά ανώτεροι. Ανίκητοι, αρχέτυποι, διηνεκείς. Ο καναπές. Κάθομαι ξαπλωμένος, Κόκονατ. Ασύλληπτη μυρωδιά ανανά. Γαλάζια τετράγωνη φωταψία. Ακτινοβολεί. Γίνεται χαμός. Είναι απολύτως απαραίτητο.
Θέλω. Πρέπει να τα γράψω όλα προτού. . .`
Το Μόνολογκ δεν είναι απλώς ο τίτλος ενός μυθιστορήματος. Είναι η φωνή ενός ανθρώπου μπροστά σε μια βουβή οθόνη, είναι το θρυμματισμένο παραλήρημά του, είναι η κατακερματισμένη του ζωή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είναι η περιπέτεια της γραφής, σ` ένα βιβλίο όπου η ίδια εκτίθεται γυμνή, από τους υπόγειους σιδηροδρόμους της δυτικής Ευρώπης μέχρι τα υποφωτισμένα μπαρ των τροπικών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λένος Χρηστίδης

Λένος Χρηστίδης (Συγγραφέας)

Ο Λένος Χρηστίδης γεννήθηκε το 1968 στη Φραγκφούρτη της τότε Δυτικής Γερμανίας, γιος του κριτικού θεάτρου Μηνά Χρηστίδη και της συγγραφέως Ντόρας Γιαννακοπούλου. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
297
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.463 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

ώθω άσχημα όταν ξυπνάει ο Γεωργουσόπουλος μέσα…

★ ★ ★ ★ ★

ώθω άσχημα όταν ξυπνάει ο Γεωργουσόπουλος μέσα μου αλλά τι να κάνω. Ο Λένος Χρηστίδης έχει ένα απίστευτο ευρηματικό χιούμορ. Κολλάει έτσι τις λέξεις και τα πράγματα που σου δίνουν μια εικόνα όχι ακριβώς γελοια, όχι ακριβώς αστεία. Σου κλείνει το μάτι και βλέπεις την πραγματική διασταση κάποιων πραγμάτων τόσο καθημερινων και τόσο αμελητέων από σενα που σεχει αρπάξει η ρουτίνα. Οι λέξεις και η γραφή του Χρηστίδη μοναδικά. Το βιβλίο όμως τίποταλογκ. Κάτι για ταξίδια έλεγε, κάτι κοινωνικά σχόλια που πραγματικά ήταν απολαυστικά αλλά χωρίς συνοχή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Με κούρασε και με απογοητευσε, κρίμα. Τώρα θέλω να διαβάσω ένα ολοκληρωμένο του μυθιστόρημα, να τον απολαύσω βρε παιδί μου στις πραγματικές διαστάσεις. :) Πάνος Τουρλής

Panos T.
(Αναρτήθηκε στις 09/09/2012)