Μνήμες μακρινές και πρόσφατες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μνήμες μακρινές και πρόσφατες

Και "Μετά δυο έτη"

Claude Levi - Strauss

Didier Eribon

18.02€ -10% 16.22€

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από μια πληθώρα συνεντεύξεων και διαλόγων που έγιναν μεταξύ του Κλωντ Λέβι Στρως και του Ντιντιέ Εριμπόν σχετικά με διάφορα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονές κοινωνίες. Αλλά και προσωπικά θέματα και εμπειρίες από την ζωή του. Το απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας μιας ζωής, ενός αξιόλογου ανθρώπου, μας μεταφέρεται μέσα από τις συζητήσεις αυτές.

Claude Levi - Strauss

Claude Levi - Strauss (Συγγραφέας)

Ο Κλοντ Λεβί-Στρος (1908 - 2009) γεννήθηκε το 1908 στις Βρυξέλλες από Γάλλους γονείς. Σπούδασε νομικά και στη συνέχεια φιλοσοφία στο Παρίσι. Μετά από δύο χρόνια διδασκαλίας στη μέση εκπαίδευση, το 1934 εκλέγεται καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Εκεί ξεκινάει η καριέρα του στο χώρο της εθνολογίας, με τη διοργάνωση στα επόμενα τέσσερα χρόνια πολλών αποστολών στις περιοχές της Αμαζονίας και στο Μάτο Γκρόσσο. Επιστρέφει στη Γαλλία το 1939 και το 1941, μετά τη συνθηκολόγηση της Γαλλίας, φεύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1942 έως το 1945 διδάσκει στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Το 1950 γίνεται directeur d΄ etudes στην Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού. Από το 1959 έως τη συνταξιοδότησή του το 1982 κατέχει την έδρα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο College de France. Το 1973 εξελέγη ισόβιο μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Για το έργο του Στρος έχουν γραφτεί πολυάριθμες μελέτες. Πέθανε στις 30 Οκτωβρίου 2009 στο σπίτι του, στο Παρίσι, λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα εκατοστά πρώτα γενέθλιά του. (φωτογραφία: Isolde Ohlbaum)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Didier Eribon

Didier Eribon (Συγγραφέας)

Ο Didier Eribon, γεννημένος στη Ρεμς το 1953, είναι φιλόσοφος και διανοούμενος. Έχει γράψει πολλά έργα ανάμεσα στα οποία "Διάλογοι με τον Georges Dumezil" και "Διάλογοι με τον Claude Levi-Strauss". Διετέλεσε επίσης κριτικός λογοτεχνίας στη Liberation και τον Nouvel Observateur, όπου και σήμερα αρθρογραφεί σε θέματα φιλοσοφίας και ανθρωπιστικών επιστημών. Ανάμεσα στα 1979 και 1984 γνώρισε προσωπικώς τον Michel Foucault και για να γράψει αυτή τη βιογραφία ταξίδεψε από την Τύνιδα ως το Πουατιέ, από τη Λιλ στο Σαν Φραντσίσκο, από το Κλερμόν Φεράν στην Ουψάλα και τη Βαρσοβία, και συνέλεξε μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών της γαλλικής κουλτούρας, ανάμεσα στους οποίους ο Luis Althusser, o Gilles Deleuze, o Jacques Derrida, o Georges Dumezil, o Claude Levi-Strauss, ο Maurice Pinguet, o Paul Veyne.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Κολλέτ (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.407 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση